Nyheder

 
ÅRETS FRIVILLIGE ILDSJÆL 2022 SKAL KÅRES
Velliv og DIF er gået sammen om at hylde idrættens hverdagshelte. Det er prisen til dem, der går forrest og bidrager til sammenholdet i de danske idrætsforeninger. Engagerede og passionerede frivillige, som med deres ekstraordinære store indsats sikrer et aktivt socialt fællesskab og sætter rammerne for velfungerende foreninger, hvor børn, unge og voksne kan dyrke den idræt, som de elsker.
samråd med FEI, har Dansk Ride Forbund fået datoen på plads for en ny FEI-ponymåling i 2023. Derfor tilbyder vi nu endnu en FEI-ponymåling på dansk grund..Læs mere her.  (kilde DRF)

Nu kommer MitID Erhverv til foreninger
Hvis I bruger Nem ID medarbejdersignatur, når I logger ind på offentlige selvbetjeningsløsninger (fx for at læse Digital Post eller søge om barselsrefusion m.m.), skal I forberede jer på at skulle skifte til Mit ID Erhverv.
Læs mere her.  (kilde DRF)

DATOEN ER KLAR FOR FEI-PONYMÅLING I 2023
I samråd med FEI, har Dansk Ride Forbund fået datoen på plads for en ny FEI-ponymåling i 2023. Derfor tilbyder vi nu endnu en FEI-ponymåling på dansk grund...
Læs mere her.  (kilde DRF)

Annette Mosegaard er ny elitesportschef i springning
DRF ønsker på sigt at være blandt verdens bedste nationer i ridebanespringning, og vi ønsker at kunne konkurrere om medaljer ved både EM, VM og OL. Det kræver stærke strategiske pejlemærker og tydelige prioriteringer, at løfte dansk springsport op i øverste internationale liga. ..
Læs mere her.  (kilde DRF)

WADA har offentliggjort listen over forbudte stoffer i 2023
Som konkurrerende idrætsudøver er du selv ansvarlig for, hvilke stoffer der er i din krop. Det betyder således, at du også selv skal stå til ansvar for en eventuel positiv dopingtest - dette gælder på alle niveauer, både nationalt og internationalt. World Anti-Doping Agency har netop offentliggjort listen over forbudte stoffer for 2023. Læs mere i nyheden her..
Læs mere her.  (kilde DRF)

Kommunikationskonsulent søges til Dansk Ride Forbund
Har du indsigt i ridesporten og lyst til at arbejde med idræt og foreninger? Er du skarp til digitale medier og har erfaring med samarbejde med sponsorer og kommercielle partnere? Så er det måske dig vi søger som kommunikationskonsulent hos Dansk Ride Forbund.
Læs mere her.  (kilde DRF)

DIF er bekymret for breddeidrætten under energikrisen
Mangel på varme og elektricitet i de kommende måneder, kan i værste fald få store konsekvenser for breddeidrætten. Det gælder også for ridesporten og DIF er på banen med et klart signal til politikerne. Find link til artiklen i nyheden her.
Læs mere her.  (kilde DRF)

”Hjælp! Mit barn er startet til ridning”: DRF’s e-læringskursus til forældre er i luften
I dag lancerer vi DRF’s nye e-læringskursus til de helt grønne rideforældre. Det har fået navnet ”Hjælp! Mit barn er startet til ridning” og skal øge forældrenes teoretiske viden om heste samt give dem grundlæggende kompetencer til at omgås dem på en tryg og sikker måde – allerede inden de sætter fod i rideklubben.
Læs mere her.  (kilde DRF)

DM og Agria DRF-mesterskaber for U25, U21 og U18 i springning rykker til Stutteri Ask
Når der fra 2023 skal afvikles DM i springning for seniorer og Agria DRF-mesterskab for U25, U21 og U18 bliver det for første gang i 12 år i nye omgivelser. DRF’s bestyrelse har nemlig godkendt en indstilling fra administrationen, landstræner Bo K. Møller og Springudvalget på, at Stutteri Ask skal afvikle det store mesterskabsarrangement de næste tre år.
Læs mere her.  (kilde DRF)

Her er det danske VM-springhold
Efter en perlerække af flotte præstationer fra de danske seniorspringryttere på det seneste har landstræner Bo K. Møller nu sat navne på de ekvipager, der skal repræsentere Danmark ved VM i Herning.. Læs mere her.  (kilde DRF)

Er du pararytter? Så prøv kræfter med distance
Som pararytter kan du bruge dit testkort i alle ridesportsdisciplinerne, og særligt distance er en overset disciplin, når det kommer til pararidning. Distancesporten er nemlig både alsidig, inkluderende og let at gå til.
 
Læs mere her.  (kilde DRF)

Finaleholdene i Agria og DRF’s VM-holdturnering er fundet!
Siden 1. juni 2021 har ihærdige hold landet over kæmpet om de eftertragtede finalepladser i Agria og DRF’s VM-holdturnering, som afvikles under VM i august. Nu er spændingen udløst, og der er sat endegyldigt navne på de hold, der skal dyste mod hinanden i Herning. Kæmpestort tillykke til jer alle!.
 
Læs mere her.  (kilde DRF)

Hööks satser stort på Verdensmesterskaberne i Herning
Dressurhestene kommer til at danse med en energi, og springhestene sætte af jorden med en kraft, der næsten kan mærkes på tilskuerpladserne. Hööks Hestesport bliver sponsor på det meget populære First & Business Class område på Stutteri Ask Stadium under FEI World Championships i Herning. De særlige billetter er oprettet med formålet om at optimere oplevelsen for gæsterne, der ønsker en ekstraordinær oplevelse.
 Læs mere her.  (kilde DRF)

Nyt tiltag i militarysporten: Pavo og DRF’s Championat i military
Der har i mange år været afviklet championater for unge heste i spring og dressur med stor succes og tilslutning. I samarbejde med den nuværende sponsor på vores øvrige championater, Pavo, har vi nu også lavet et championat i military for 4-, 5- og 6-års heste. . Læs mere her.  (kilde DRF)

Husk at benytte FEI HorseApp korrekt i forbindelse med europæiske FEI-stævner
Starter du europæiske FEI-stævner, eller skal du til det i den nærmeste fremtid, skal du huske at oploade den påkrævede temperaturdokumentation til FEI via FEI HorseApp. Læs med her, så du er sikker på, du overholder FEI’s krav, og undgå skrappe sanktioner. Læs mere her.  (kilde DRF)

Equipage og Horse Guard støtter op om DRF’s ryttermærker
Som en del af den nyligt udvidede samarbejdsaftale mellem DRF og Eldorado, er Equipage og Horse Guard, der begge er ejet af Eldorado, nu blevet sponsorer på DRF’s ryttermærker. Ryttermærkerne udgør forbundets sikkerheds- og grunduddannelse og udbydes til rytterne via DRF’s klubber. Læs mere her.  (kilde DRF)

DRF og Eldorado udvider samarbejdet med fokus på bredden i ridesporten
Siden 2013 har Dansk Ride Forbund og Eldorado A/S samarbejdet om at udvikle ridesporten med fokus på sikkerhed, trivsel og sundhed – for både hest og rytter. Nu er parterne blevet enige om dels at forlænge samarbejdet endnu en gang, og derudover at knytte Eldorados tre brands, Catago Equestrian, Horseguard og Equipage, til en række konkrete aktiviteter og tiltag inden for især klub- og elevskoleområdet. Læs mere her.  (kilde DRF)

To nye æresmedlemmer og otte ærestegn uddelt
For første gang i mere end 15 år er der blevet udnævnt æresmedlemmer i Dansk Ride Forbund. Det skete ved forbundets årlige repræsentantskabsmøde i weekenden. Her blev der desuden uddelt otte ærestegn til personer, som har gjort en betydelig indsats for at fremme ridesporten i den seneste tid.. 
Læs mere her.  (kilde DRF)

FEI
World Cup bliver en fest på Vilhelmsborg i 2022
Det er i år 16. gang Danmark er vært for FEI Dressage World CupTM i skolernes efterårsferie, uge 42. Stævnet afvikles blot 2 måneder efter ECCO FEI World Championships Herning, og arrangørerne har, af flere grunde, valgt at flytte World Cup-stævnet til det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor man kan lave et brag af et stævne, i mindre men velfungerende rammer.. Læs mere her.  (kilde DRF) 

Mesterskab i military for kat. 2 og 3 flyttes
Agria DRF-mesterskabet i military for kat. 2 og kat 3. flyttes fra Søborggård Rideklub til Haslev Køre- og Rideforening. Det betyder samtidig, at stævnet ikke længere afvikles 9. juli, men i stedet 2. oktober i forbindelse med Haslev Køre- og Rideforenings eget stævne. Læs mere her.  (kilde DRF) 

Her er bruttogrupperne for de unge springryttere
Landstræner Bo K. Møller har nu udtaget de junior- og ungryttere, der foreløbigt skal være en del af bruttogrupperne i springning i 2022. Stort tillykke til alle ryttere..Læs mere her. (kilde DRF) 

Nyt parareglement klar med markante ændringer i Danmarksmesterskaberne og U25 DRF-mesterskabet
Det opdaterede parareglement for 2022 er nu klar, og det indeholder større ændringer i forhold til Danmarksmesterskaberne og U25 DRF-mesterskabet.
.Læs mere her. (kilde DRF) 

Sneak Peek: Se hvor gigant-VM skal afholdes
Jyske Bank Boxen, MCH Arena og en til lejligheden opført arena i samme område bliver lokalitet til det gigantiske VM i ridesport, der om mindre end et år skal afvikles i Herning.Læs mere her. (kilde DRF) 

Få et overblik over DRF’s turneringer
Med to splinternye turneringer i denne sæson og hele 19 turneringer i alt, skal man holde tungen lige i munden, hvis man skal have det fulde overblik over alle vores turneringer. Derfor får du her en samlet oversigt over alle turneringerne, inkl. de vigtigste detaljer samt info om, hvem de primært henvender sig til. Læs mere her. (kilde DRF) 

Ændringer i Store Hestedag Cup giver mulighed for flere kvalifikationsstævner
Her er bruttogruppen i voltigering 2022
Holdleder i voltigering, Dorthe Ballegaard, har udtaget de voltigører, der udgør dette års bruttogrupper. Igen i år har Dorthe i samarbejde med DRF tilføjet en talentbruttogruppe for dansk voltigerings unge talenter. Læs mere her. (kilde DRF) 

Ændringer i Store Hestedag Cup giver mulighed for flere kvalifikationsstævner
Tidligere har kvalifikationsperioden for Store Hestedag Cup varet fra maj til september, men nu er det muligt at afvikle kvalifikationsstævner hele året. Læs mere her. (kilde DRF) 

Justeringer i dressurreglementet
Pr. d.d. er der uploadet et nyt dressurreglement med en rettelse i pkt. 63.1 vedr. procentklasser. Hidtil har det været sådan, at man som stævnearrangør kunne tillade, at en ekvipage havde to starter i én procentklasse (i forskellige programmer), men at der kun kunne optjenes én placering. De nye justeringer gør, at man fremadrettet fortsat kan starte to gange i én klasse (i 2 forskellige programmer), men det vil i så fald altid kunne udløse to placeringer. Muligheden for kun at tildele samme ekvipage én placering bortfalder altså. Justeringerne skyldes, at den forhenværende løsning ikke er hensigtsmæssig i forhold til placeringer på Equipe og resultater i Go!-fanen.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Her er sportsplanerne for dressuren i 2022
Året går nu for alvor på hæld, og vi er derfor klar med sportsplanerne for hhv. pony-, junior & youngrider samt U25- og seniordressuren i 2022. Find dem her. Læs mere her. (kilde DRF) 

Molger Rideklub skaber medlemsgejst med tilskud fra Aktive sammen
Da Trolle Company og Dansk Ride Forbund åbnede for ansøgninger til Aktive sammen-puljen, besluttede Molger Rideklub sig for at søge om penge til forskelligt udstyr og tiltag, som kunne skabe medlemsgejst i klubben. Det er klubben for alvor lykkedes med, og det kan du læse mere om herunder. Læs mere her. (kilde DRF) 

Ny sponsor til DRF Military Cup
DRF Military Cup får ny sponsor fra årsskiftet og kommer fremover til at hedde Box4Rent Military Cup. Vi er taknemmelige over det nye samarbejde med Box4Rent, der bl.a. giver os mulighed for at sikre bedre præmier til cuppens finalister. Det betyder også, at der fremover vil være finalepladser til 25 hesteekvipager og 15 ponyekvipager. Cuppen vil fortsat løbe over hele militarysæsonen, og du kan læse de opdaterede bestemmelser herunder. Læs mere her. (kilde DRF) 

Ponygames gør ridning til en leg for Brande Sportsrideklubs elevskoleryttere
Hos Brande Sportsrideklub er især elevskoleundervisningen for de yngste ryttere blevet en hel del sjovere, efter klubben har fået tilskud til ponygamesudstyr fra Trolle Company og Dansk Ride Forbunds Aktive sammen-pulje. Klubben oplever mere engagerede ryttere og er klar til at satse endnu mere på ponygames i det kommende år. 
Læs mere her. (kilde DRF) 

Global Trucks & Roelofsen i stor VM-satsning
Ridesporten er global og heste rejser mellem lande og verdensdele. Derfor er det helt essentielt, at hestene når deres destination, fysisk og psykisk klar til at yde deres bedste. Ved ECCO FEI World Championships 2022 Herning er Global Trucks og Roelofsen Horse Trucks gået sammen for at vise ryttere og hesteejere, hvordan deres hestetransportvogne har heste og rytternes komfort og sikkerhed i fokus. 
Læs mere her. (kilde DRF) 

Ny samarbejdsaftale mellem Dansk Ride Forbund og Parasport Danmark skal udbrede og styrke dansk pararidning
Gennem det seneste års tid har Dansk Ride Forbund og Parasport Danmark drøftet mulighederne for at udbygge det eksisterende samarbejde med det formål at udbrede og styrke pararidning i Danmark. Nu er den nye aftale vedtaget af begge parters bestyrelser. 
Læs mere her. (kilde DRF) 

Ulf Helgstrand sætter flere ord på den nye elitesatsning i seniordressuren
Formand i Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, har talt med Zibrasport Equest om ændringerne i elite-setuppet i seniordressuren, hvor han forklarer sammenhængen mellem nedlæggelsen af landstrænerrollen, ansættelserne af to elitesportschefer, tilknytningen af et ekspertteam og samarbejdet med de daglige trænere.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Skal jeres klub deltage i Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup 2022?
Vi er nu klar med bestemmelserne til den populære DRF Elevskole Cup, og vi kan godt love, at det endnu engang bliver en fantastisk turnering med en helt uforglemmelig finale. Cuppen løber fra 10. januar til 26. juni 2022, og deadline for tilmelding er den 31. december 2021. Nyt i forhold til sidste år er, at finalen finder sted under VM i Herning. Vi glæder os til at se så mange klubber som muligt!. Læs mere her. (kilde DRF)

Hvordan kan vi styrke samarbejdet mellem de daglige trænere og DRF inden for ungdomsdressuren?
Det var hovedtemaet, da repræsentanter fra DRF’s administration, bestyrelse og ungdomslandstrænerteam for nyligt mødtes med en række daglige trænere fra ungdomsdressuren. Mødet var et resultat af en henvendelse fra trænergruppen til DRF’s bestyrelse, og der blev drøftet konkrete såvel som principielle eksempler samt mulige forbedringspunkter. Læs mere her. (kilde DRF) 

World Cup-følauktionen: En bragende succes!
DWB World Cup Foal Auction blev i aften et brag af en succes med rekord på salgsprocent, toppris og gennemsnitspris. Dyreste føl fik hammerslag på 49.000 euro. Læs mere her. (kilde varmblod) 

Ændring i bruttogruppen for ponyspringning
Landstræner for ponyspringning Lars Trier Kjøller har i samarbejde med elitechef Kimi Nielsen besluttet at foretage en øjeblikkelig ændring i bruttogruppen for kat. 1. Beslutningen kommer som reaktion på manglende overholdelse af gældende sportsplan og DRF’s alkoholpolitik. Læs mere her. (kilde DRF) 

DRF’s udviklingskonsulenter er klar til at hjælpe netop jeres klub
Har jeres klub brug for sparring på de nuværende klubaktiviteter eller måske inspiration og hjælp til at få igangsat helt nye tiltag, så er DRF’s udviklingskonsulenter klar til at hjælpe jer. Her kan I læse mere om konsulenternes arbejde, få eksempler på nogle af de projekter, de pt. har fokus på, samt finde link til kommende webinarer, I kan deltage i.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Er træner 1 kurset eller ridepædagoguddannelsen noget for dig?
Træner 1 kurset er et godt sted at starte din trænerkarriere i ridning. Den er skræddersyet til dig, der underviser klubbens elevskoleryttere på L-niveau, mens ridepædagoguddannelsen er noget for dig, der ønsker at arbejde med ridning og pædagogik til gavn for børn og unge. Læs mere om træner 1 og ridepædagoguddannelsen her.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Nu er de nye ryttermærkeprøver online!
I starten af året lancerede vi en digitaliseret version af de velkendte ryttermærker, og nu er vi endelig klar med de tilhørende digitale ryttermærkeprøver. Læs mere om både mærkerne, undervisningen og prøverne her.
Læs mere her. (kilde DRF) 

DM i dressur forbliver i Uggerhalne
Når der fra 2022-2024 skal afvikles DM i dressur for seniorer, Agria DRF-mesterskab i dressur for U25 og DM i paradressur, bliver det i vante omgivelser. DRF’s bestyrelse har nemlig godkendt en indstilling fra administrationen og dressurudvalget på, at Helgstrand Event også skal afvikle det store mesterskabsarrangement de næste tre år.

Læs mere her. (kilde DRF

To nye medlemmer til breddeaktivitetsudvalget
Velkommen til Charlotte Petersen og Pernille Teidor Olesen, der er nye udvalgsmedlemmer i breddeaktivitetsudvalget. Vi glæder os over at få nye stærke kræfter, der sammen med resten af udvalget kan udvikle og udnytte breddedisciplinens mange muligheder.
Læs mere her. (kilde DRF

Pssst – Sådan kan I nå at samle mange point i Agria og
Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering på kort tid.
Snart går distance og military i hi for vinteren, og i netop disse to discipliner har du og dit hold mulighed for at optjene mange point, da hver ekvipage kan hente hele 15 point hjem i hver disciplin.
Læs mere her. (kilde DRF

Andreas Schou i top-100 på verdensranglisten
For første gang i mere end 15 år, ligger en dansk springrytter i top-100 på verdensranglisten. Efter en række flotte præstationer ved flere af sæsonens store stævner og mesterskaber befinder Andreas Schou sig nu nemlig på en imponerende 90. plads..
Læs mere her. (kilde DRF

Færøsk ildsjæl modtager Helene Elsass Prisen 2021
Færøske Katrin Jacobæus har fået tildelt Helene Elsass Prisen 2021 for sin imponerende og engagerende indsats for ennesker med cerebral parese på de nordatlantiske øer. Med prisen følger 150.000 kroner.
Finalen i DRF Military Cup var oprindeligt planlagt til at blive afviklet hos CEP, men klubben har været nødsaget til at aflyse deres planlagte stævne. Derfor overtager Haslev Køre- og Rideforening finalen i den populære turnering.
Læs mere her. (kilde Elsass fonden) 

Haslev Køre- og Rideforening overtager finalen i DRF Military Cup
Finalen i DRF Military Cup var oprindeligt planlagt til at blive afviklet hos CEP, men klubben har været nødsaget til at aflyse deres planlagte stævne. Derfor overtager Haslev Køre- og Rideforening finalen i den populære turnering.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Herning2022: Stærk opbakning til VM i voltigering
Danmark er vært for det firedobbelte verdensmesterskab i ridesport; ECCO FEI World Championships i Herning 2022. Voltigering er en af de fire VM-discipliner, og Mustang Corp er stolte over at være sponsor for denne disciplin ved VM..
Læs mere her.
 (kilde DRF) 

Nu er der et år til Herning2022
Der er et år til den første rytter rider på banen i Herning - til verdensmesterskaberne i fire ridesportsdiscipliner. ECCO FEI World Championships 2022 Herning - Denmark bliver den største ridesportsbegivenhed på dansk jord nogensinde.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Pararytter: ”Ingen kommer til PL alene”
Den 30-årige pararytter Caroline Cecilie Nielsen skal til de Paralympiske Lege for fjerde gang til sommer. Hendes bagland og især forældres støtte har været afgørende for hendes PL-eventyr. Læs mere her. (kilde Elsass Fonden) 

Så er EM-bruttoholdene for U25- og seniordressuren sat
Efter et veloverstået OL er det nu tid til at kigge frem mod EM i dressur, som afvikles i Hagen. Derfor har landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein nu sat navne på de ekvipager, der foreløbigt er udtaget til at repræsentere Danmark. Læs mere her. (kilde DRF) 

De skal repræsentere Danmark i holdspringningen under Baltic Cup
Assisterende landstræner Lars Trier Kjøller har nu sat navn på de første ryttere, der skal repræsentere Danmark til holdspringningen under Baltic cup. Der udtages flere ryttere efter første dag, og herefter fastlægges og offentliggøres den endelige holdsammensætning. Stort tillykke til jer alle!. Læs mere her. (kilde DRF) 

Disse tre coronarelaterede hjælpepuljer er nu åbne for ansøgninger
Der er nu blevet åbnet for hele tre puljer, som idrætsforeninger kan ansøge til at dække tab efter coronanedlukning eller til at hjælpe i genstarten af fællesskaberne. Læs mere her. (kilde DRF) 

Klassifikationer for pararytterne bliver snart muligt igen
Under COVID-19 har det ikke været muligt at afvikle para-klassifikationer, og i mellemtiden er vores danske klassifikatør også stoppet efter mange års tro tjeneste, hvilket har gjort det umuligt for os at afholde klassifikationer. Det bliver der heldigvis lavet om på nu, da vi er i dialog med både det engelske og det tyske rideforbund, der er positivt stemt overfor at hjælpe os med en midlertidig løsning og sende klassifikatører til Danmark, så vi kan få nogle klassifikationer afviklet hurtigst muligt. Læs mere her. (kilde DRF) 

Sidste step for dressurrytterne inden Tokyo: karantæne i Aachen
Med kun tre uger til starten på OL i Tokyo er der fuld gang i forberedelserne i den danske dressurlejr. OL-eventyret starter nemlig allerede på mandag, hvor holdet drager afsted mod en uges karantæne i Aachen. Læs mere om karantænen, rytterne og hestene her. Læs mere her. (kilde DRF

Så er midlerne fra #aktivesammen-puljen fordelt
Pulje på de 300.000 kr., som blev samlet ind, da vi var #aktivesammeniridesporten den 13. maj, og det endte med intet mindre end 109 ansøgninger i alt. Ud af disse endte 18 klubber med at modtage støtte, og fælles for dem alle var, at støtten kommer til at gøre en stor forskel for dem og deres evner til at rekruttere og/eller genaktivere medlemmer. Læs mere her. (kilde DRF) 

Vigtig information til dig som stævnerytter: dressurstævner bliver fremover papirløse
Hvis du er dressurrytter, vil du så småt begynde at opleve, at du ikke længere får uddelt en protokol efter endt klasse, når du er ude til stævner. Stævnearrangørerne vil nemlig løbende begynde at indføre den protokolløse løsning, hvor protokollerne bliver sendt på e-mail efter klassens afslutning i stedet for, at de uddeler dem fysisk. Derfor er det meget vigtigt, at alle ryttere sikrer, at den e-mailadresse man har oprettet sin Go!-profil med, er den rigtige. Er man forælder og har sine børn tilknyttet sin profil, opfordrer vi til, at børnene fremover får tilknyttet deres egne e-mailadresser til deres Go!-profiler.
Læs mere her. (kilde DRF)

Veloverstået udstyrskontrol ved ECCO Cup i Sundeved
I den forgangne weekend blev der foretaget udstyrskontrol i forbindelse ECCO Cup ved dressurstævnet i Sundeved Rideklub. Kontrollen forløb rigtig fint, bød på få anmærkninger, og var præget af et godt samarbejde med forældre og ryttere.  Læs mere her. (kilde DRF)

Ny sponsor til DRF DistriktsmesterskabsCup
Der er kommet godt gang i de individuelle distriktsmesterskaber rundt omkring i landet, og vi glæder os til at se medaljevinderne fra hvert distrikt give den gas i Bernstorffparken den 19. – 22. august, når DRF’s nye DistriktsmesterskabsCup i springning for ponyer bliver afholdt for første gang. Derudover er SpringDanmark blevet sponsor for cuppen, og den hedder fremover DRF DistriktsmesterskabsCup – præsenteret af SpringDanmark.
 Læs mere her. (kilde DRF)


Nyt fra U25- og seniordressuren: Ekvipager udtaget til NM samt opdaterede bruttogrupper
På baggrund af iagttagelser ved såvel træningssamlinger som B-stævner og ikke mindst DM i Uggerhalne i den forgangne weekend har landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein nu udtaget de U25- og seniorekvipager, der skal repræsentere Danmark ved NM i Ypäja. Derudover er nye ryttere desuden tilføjet til hhv. C- og U25-bruttogruppen.
 Læs mere her. (kilde DRF)

Kompensationsordninger og ny støttepulje
Selvom corona-pandemien gradvist er ved at slippe sit greb i os, kan der fortsat være mange klubber, der kæmper med at få enderne til at mødes økonomisk. Derfor har vi samlet de seneste nyheder om gældende kompensationsmuligheder samt en spritny støttepulje på i alt 50 mio. kroner her. Læs mere her. (kilde DRF)

Månedens myte: voltigering er farligt, fordi man ikke har ridehjelm på
I forhold til de andre discipliner i ridesporten skiller voltigering sig ud på flere områder. Især ift. brugen af sikkerhedsudstyr eller manglen på samme, som er én af de ting, vi med jævne mellemrum får spørgsmål til. Læs med her, hvis du også er nysgerrig på, hvorfor ’voltigeringsuniformen’ f.eks. ikke inkluderer en ridehjelm.  
 Læs mere her. (kilde DRF)

Værd at vide om din rytterlicens
Der er for alvor ved at være gang i stævnerne igen, og det betyder, at mange af os står og skal købe rytterlicens. Inden for det seneste halve års tid er der dog sket en del justeringer ift. især de nationale licenser, og derfor har vi samlet de ting, der er vigtigst for dig at vide, i denne nyhed.  
 Læs mere her. (kilde DRF)

Disse junior- og ungryttere er udtaget til bruttogrupperne i springning 2021
Landstræner Bo K. Møller har nu udtaget de ryttere, der skal udgøre bruttogrupperne for junior- og ungryttere i 2021. Tillykke til jer alle!  
 Læs mere her. (kilde DRF)

Status på klassifikation til alle nuværende og kommende pararyttere
Meget har været besværliggjort af Corona-pandemien. Bl.a. også afvikling af klassifikationer for nuværende og kommende pararyttere. Der har flere gange været forsøgt planlagt national klassifikation, men hver gang har pandemien spændt ben, og vi arbejder fortsat på at få en række detaljer på plads, før vi for alvor kan komme i gang igen.  
 Læs mere her. (kilde DRF)

Flere ryttere udtaget til pony- og junior-bruttogrupperne i dressur
Efter weekendens samling har landstræner for pony, junior og ungrytter, Dennis Fisker, udtaget flere pony- og juniorryttere til bruttogrupperne. Stort tillykke til alle ryttere! 
 Læs mere her. (kilde DRF)

Status på klassifikation til alle nuværende og kommende pararyttere
Meget har været besværliggjort af Corona-pandemien. Bl.a. også afvikling af klassifikationer for nuværende og kommende pararyttere. Der har flere gange været forsøgt planlagt national klassifikation, men hver gang har pandemien spændt ben, og vi arbejder fortsat på at få en række detaljer på plads, før vi for alvor kan komme i gang igen. 
 Læs mere her. (kilde DRF)

Otte dressurhingste endelig godkendt til avl.
Ved afslutningen af Dansk Varmblods 10-dages observationstest for dressurhingste i dag på Tørring Ridecenter bestod alle otte 3-års hingste prøven og har dermed indlæst deres avlsgodkendelse for 2021. Se hingstenes træningsbeskrivelse her.
 Læs mere her. (kilde Varmblod)

Spændende tid for voltigeringsdisciplinen i Danmark
På voltigeringsdisciplinens online stormøde i januar blev der fra DRF’s side opfordret til at byde ind, hvis man havde interesse i at hjælpe med at udvikle og udbrede sporten. Allerede i starten af februar tilbød fem ildsjæle fra sporten at nedsætte en arbejdsgruppe med formålet at styrke og videreudvikling voltigering i Danmark. I samarbejde med DRF er arbejdsgruppen nu i fuld gang med arbejdet, og her kan du få et indblik i, hvad de primært bruger tiden på.
Læs mere her. (kilde DRF)

Udelukkende karantæneheste, der er smittede med EHV1 i Danmark Dansk Ride Forbund indberettede fredag til FEI, at der er konstateret EHV1-positive heste i to besætninger, som er i karantæne.
Det drejer sig om besætninger med heste, der er vendt hjem fra hhv. Valencia og Vejer de la Frontera. Begge besætninger er gået direkte i karantæne ved hjemkomst fra stævnepladserne, og det betyder, at der ikke har været risiko for spredning til andre heste i Danmark.Læs mere her.
 (kilde DRF)

Nye terminer for ECCO Cup
I sidste uge meldte vi ud, at 1. kvalifikation i årets ECCO Cup hos Sundeved Rideklub måtte rykkes. Nu er vi klar med de nye datoer. De nye terminer betyder, at stævnet i Kolding fra den 14. – 16. maj bliver 1. kvalifikationsrunde, mens stævnerne i Sundeved i stedet bliver 2. kvalifikationsrunde og placeres således, at 2. kvalifikation for ponyer afholdes den 4. – 6. juni, mens 2. kvalifikation for Jun/YR/U25 afholdes den 17. – 19. september. 3. kvalifikationsrunde på Sjælland (SOLR og HGS) er uforandret. 
Læs mere her. (kilde DRF)

Endnu for tidligt at sige, hvilken betydning udbruddet af Herpesvirus-1 kan få for den danske OL-deltagelse
Siden udbruddet af den aggressive Herpesvirus-1 i Valencia blev offentliggjort for knapt to uger siden, har Dansk Ride Forbund fulgt situationen nøje og taget alle nødvendige forholdsregler for at undgå, at smitten føres ind i Danmark med de heste, der har været til stævner rundt om i Europa. Og nu melder der sig naturligt endnu en bekymring; kan smitteudbruddet og de deraf aflyste FEI-stævner få betydning for den danske deltagelse i sommerens OL i Tokyo? Det korte svar er, at det endnu er for tidligt at sige. 
Læs mere her. (kilde DRF)

DV blandt de mest vindende dressurforbund i 2020
Hippomundo har lavet en opgørelse over vundne præmiepenge i 2020, og i den opgørelse placeres Dansk Varmblod på en femteplads over de mest vindende avlsforbund i dressursporten målt på pengepræmiesum, og faktisk er DV i blandt de tre mest vindende forbund hvis man ser på summen af penge i forhold til antal starter. Læs mere her. (kilde varmblod)

PAVO og Dansk Ride Forbund forlænger samarbejdet
Siden 2014 har PAVO og Dansk Ride Forbund samarbejdet om at støtte og fremme udviklingen af ridesporten gennem PAVO og Dansk Ride Forbunds Championater for unge heste, samt gennem formidling af ekspertrådgivning til ryttere, trænere etc. Samarbejdsaftalen har allerede været forlænget ad flere omgange, og nu har begge parter altså endnu en gang valgt samarbejdet til. 
Læs mere her. (kilde DRF)

Ny mesterskabsafvikling i military for kat. 2 og 3
For at understøtte udviklingen i militarysporten for de yngste ryttere har DRF gentænkt måden hvorpå, mesterskabet for kat. 2 og 3 ponyerne afvikles. Som noget nyt vil mesterskabet afvikles som en form for cup, der løber gennem hele sæsonen og med en endelig finale. 
Læs mere her. (kilde DRF)

Skal jeres klub afvikle Nordisk Mesterskab i distance i 2023?
I 2023 er Danmark værter for Nordisk Mesterskab i Distance. DRF og distanceudvalget sætter derfor Nordisk Mesterskab i udbud til stævnearrangører i distance med ansøgningsfrist 1. maj 2021. Nordisk Mesterskab afvikles i forbindelse med et FEI stævne. Læs mere her. (kilde DRF)

Disse udøvere er udtaget til bruttogrupperne i voltigering i 2021
Holdkaptajn Dorthe Ballegaard har nu udtaget de udøvere, der skal udgøre bruttogrupperne i voltigering i 2021. Tillykke til jer alle!
Læs mere her. (kilde DRF)

Husk, at vi fortsat afholder ponymålinger
Er du også ved at være godt træt af, at stævnerne er aflyst, og sidder du bare og tripper for at komme ud på stævnepladserne, så snart det er muligt? Så kan det være en idé at bruge ventetiden på at få målt din pony.    
Læs mere her. (kilde DRF)

Vi har udfaset DRF Live – fremover skal du bruge Equipe til aktuelle og kommende stævner
Siden DRF indgik samarbejde med Equipe, har websitet DRF Live udelukkende eksisteret med det formål at dirigere dig som bruger over på Equipe. På Equipe kan du alt det, du hidtil også har kunnet på DRF live, såsom at se tidsplaner og starttider for aktuelle og kommende stævner, ligesom du kan se resultater fra tidligere stævner.   
Læs mere her. (kilde DRF)

Indendørs Agria DRF-mesterskab i springning for seniorer, juniorer og ungryttere udskydes
Efter planen skulle årets indendørs Agria DRF-mesterskab i springning være afholdt i uge 5 hos Danish Derby på Vilhelmsborg, men på grund af de forlængede COVID-19-restriktioner, er det desværre nødvendigt at udskyde stævnet.  
Læs mere her. (kilde DRF)

I Kåringer og afprøvning
Grundstoffet i enhver avl er hoppestammerne. Stærke, gennemavlede hoppestammer med godt eksteriør, gode gangarter eller springevner, dokumenteret af præstationer i sporten, danner grundlaget for Dansk Varmblods øgede fremgang på konkurrencebanerne i ind- og udland. Hopperne skal være kåret i Dansk Varmblod for at føllet kan registreres-
Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod) 

Børn og unge har krav på kompetente voksne

I en række saglige og relevante artikler fordelt over de seneste par uger har Politiken stillet skarpt på børn og unges trivsel i idrættens verden; herunder også i ridesporten. Ligesom vi vedholdende insisterer på, at hestevelfærd skal stå øverst på hverdagens dagsorden, må vi i fællesskab sikre os, at krænkelser og overgreb mod børn og unge i ridesportsmiljøet ikke finder sted. Og skulle det forfærdelige alligevel ske, at trænere eller andre tryghedspersoner overskrider børn og unges grænser, må vi være helt enige om at tage skarpt afstand fra det og på alle måder sikre os, at gentagelser ikke kan finde sted
Læs mere her.
  (kilde Anne-Mette Binder) 

Disse paradressurryttere er udtaget til bruttogruppen i 2021
Landstræner Astrid Gemal har nu udtaget de ryttere, der skal udgøre bruttogruppen for paradressur i 2021, hvor fokus er på PL i Tokyo 2021. Tillykke til jer alle!
Læs mere her.  (kilde Melanie Thorgrimson) 

Nu kan du købe din fortløbende licens på DRF Go!
Der er nu åbnet op for køb af nationale licenser på DRF Go!. Som tidligere annonceret, er de gjort fortløbende med virkning fra 1. januar 2021, så de gælder 12 måneder fra indløsningsdatoen. Fordi den fortløbende licens er helt ny og skal indfases, vil licenser købt inden den 1. januar – f.eks. i forbindelse med stævnetilmelding - fortsat først være gældende fra årsskiftet og 12 måneder frem. Licenser købt fra den 1. januar og frem vil være gyldige med det samme.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Dansk Ride Forbund indgår samarbejde med NIVO
Mens året går på hæld, har vi netop har budt et af hesteverdenens førende teknologibrands, NIVO, velkommen i folden som sponsor pr. 1. januar 2021. Samarbejdet med NIVO kommer både til at omhandle bredden og eliten, og derudover er begge parter dedikerede til at skabe et øget fokus på at sikre hestevelfærden. Uden tvivl et super stærkt match, som både Dansk Ride Forbund og NIVO ser meget frem til.
Læs mere her.
  (kilde Julie Servé Regtved) 

Ny næstformand og nyt ordinært medlem til DRF’s bestyrelse
Som følge af sit nye hverv som holdleder for U25- og seniordressuren, meddelte Anne-Mette Binder på gårsdagens bestyrelsesmøde, at hun træder tilbage som næstformand i DRF’s bestyrelse. En enstemmig bestyrelse besluttede herefter at overdrage næstformandsposten til bestyrelsesmedlem Jakob B. Ravnsbo.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Fortløbende licenser med virkning fra 1. januar 2021
Pr. 1. januar bliver alle DRF’s nationale licenser fortløbende 12 måneder, så man som rytter altid vil få gavn af sin licens i alle de 12 måneder, man har betalt for – uanset hvornår på året, man indløser den. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Ryttermærkerne revitaliseres, digitaliseres og kombineres med et modulopbygget undervisningskoncept
De fleste af os forbinder nok ryttermærkerne med traditionel teoriundervisning i klubbens rytterstue, et knapt så opdateret og medrivende pensum og en lang række gammeldags formuleringer og spørgsmål. Der er ingen tvivl om, at formålet med mærkerne er og bliver yderst relevant, men formatet er ikke fulgt med tiden. Derfor nedsatte DRF i foråret en arbejdsgruppe til at udvikle nye, digitale ryttermærker samt et såkaldt modulopbygget undervisningskoncept, som mærkerne skal forankres i. Tilsammen er det planen, at de to koncepter både skal kunne styrke elevskolernes undervisningsgrundlag, samt genetablere værdien af ryttermærkerne for de nye ryttere i sporten. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Snart lyder startskuddet til den nye DRF Forhindrings Cup for voksne!
For nyligt offentliggjorde vi det seneste skud på stammen inden for turneringer, nemlig DRF Forhindrings Cup for voksne. Turneringen bygger på elementer fra TREC og foregår på E-niveau, hvilket betyder, at der hverken kræves klubmedlemsskab eller rytterlicens for at deltage. Der er altså tale om en turnering, hvor alle kan være med. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Ryttermærkerne revitaliseres, digitaliseres og kombineres med et modulopbygget undervisningskoncept
De fleste af os forbinder nok ryttermærkerne med traditionel teoriundervisning i klubbens rytterstue, et knapt så opdateret og medrivende pensum og en lang række gammeldags formuleringer og spørgsmål. Der er ingen tvivl om, at formålet med mærkerne er og bliver yderst relevant, men formatet er ikke fulgt med tiden. Derfor nedsatte DRF i foråret en arbejdsgruppe til at udvikle nye, digitale ryttermærker samt et såkaldt modulopbygget undervisningskoncept, som mærkerne skal forankres i. Tilsammen er det planen, at de to koncepter både skal kunne styrke elevskolernes undervisningsgrundlag, samt genetablere værdien af ryttermærkerne for de nye ryttere i sporten. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Propositionsbegrænsninger for stævneafvikling under COVID-19 er ophævet pr. dags dato
Tilbage i foråret udarbejdede en arbejdsgruppe – bestående at repræsentanter fra distrikterne, DRF’s bestyrelse og administrationen – en række midlertidige propositionsbegrænsninger for stævneafvikling frem til 1/3-2021 under hensyntagen til COVID-19. Hidtil har begrænsningerne været til at arbejde med for stævnearrangørerne, men efter de seneste stramninger i forhold til bl.a. forsamlingsforbuddet fra myndighedernes side, er det desværre ikke længere tilfældet. Derfor har arbejdsgruppen besluttet at ophæve begrænsningerne pr. dags dato. Læs mere her. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Sonja Van Willigen takker af som holdkaptajn for distance
Sonja Van Willigen stopper som holdkaptajn for distance-disciplinen, og i den forbindelse overgår hendes opgaver til DRF’s administration i tæt samarbejde med Distanceudvalget. Vi takker Sonja for det store engagement og flotte arbejde i hendes 4 år som holdkaptajn.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

 

DRF søger ny formand for Voltigeringsudvalget
Brænder du for voltigering, og vil du være med til at udvikle voltigeringssporten i Danmark til gavn for udøvere, klubber og frivillige? Så er du måske den nye formand for Voltigeringsudvalget i Dansk Ride Forbund. Som en del af Voltigeringsudvalget skal du, i tæt samarbejde med administrationen, være drivkraften i både den nutidige og fremtidige udvikling af voltigeringssporten i Danmark. Sammen med administration bliver du ansvarlig for sammensætningen af det Voltigeringsudvalget, der kommer til at bestå af op til 6 medlemmer.
Læs mere her.  (kilde Melanie Thorgrimson)

Straight Horse De Milla til UVM for England
Den 6-årige guldmedaljehoppe Straight Horse De Milla rides af engelske Thomas Good og er indstillet til at repræsentere England ved verdensmesterskaberne for ungheste i dressur i Tyskland.
Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Dansk Rideforbund og Stutteri Ask går sammen om ny springturnering
Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask lancerer nu Stutteri Ask Trophy – en springturnering på B-niveau for children-, kat. 1-, junior-, ung- og U25-ryttere, som skal udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning. Turneringen skydes i gang starten af det nye år og vil blive afgjort ved finalen hos Stutteri Ask i uge 15. Læs mere her.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved) 

Hesselhøj Donkey Boy udnævnt til Elitehingst
Det er helt usædvanligt, at en hingst opnår højeste anerkendelse, elitehingst i Dansk Varmblod, i en ung alder. Det er ikke desto mindre tilfældet for guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy.
Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Doteringer fjernet til Agria DRF-mesterskab i spring for pony og children på Vilhelmsborg
De seneste dage har skabt en del misforståelser og spekulationer omkring Agria DRF-mesterskaberne i indendørsspring for pony og children på Vilhelmsborg. Flere stævnedeltagere har haft en opfattelse af, at det krævede ekstrabetaling, før man kunne få lov at starte mesterskaberne, hvilket vi selvfølgelig har afvist fuldstændigt. Det har blandt andet bragt stor usikkerhed omkring økonomien til mesterskaberne, og derfor har Dansk Ride Forbund i samråd med stævnearrangøren
undtagelsesvis besluttet at fjerne doteringerne til dette års pony og children mesterskab i springning. 
Læs mere her.  (kilde Melanie Thorgrimson)

Vilde heste forhindrer fri adgang til naturen!
Ridende kan på ingen måde sikkert færdes i indhegninger med ”vilde” heste. Hestes naturlige flokadfærd gør det simpelthen ikke muligt. Det er budskabet i et debatindlæg fra Dansk Ride Forbund og Dansk Islandshesteforening, som bringes på Altinget.dk i dag. 
Læs mere her.  (kilde af Dansk Ride Forbund og Dansk Islandshesteforening)

Importerede ponyer færdigmålt i FEI i 2017, 2018 og 2019 vil nu blive betragtet som færdigmålte i Danmark
På det seneste bestyrelsesmøde besluttede DRF’s bestyrelse, at de ponyer, som er færdigmålte i FEI-regi i 2017, 2018 og 2019, pr. 8. september 2020 også vil blive betragtet som dansk færdigmålte, når de importeres til Danmark. Der er tale om de ponyer, som er 8 år eller derover og dermed har modtaget et permanent målingscertifikat.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Ny Naturkonsulent er DRF’s stemme i natur-debatten
Som et led i DRF’s øgede fokus på at sikre rytternes fortsatte adgang til naturen, har vi oprustet med en naturkonsulent, som skal være DRF’s stemme i naturdebatten. Men hvad laver sådan en konsulent egentlig, og hvordan kan man som klub eller distrikt gøre brug af konsulenten? Det kan du læse mere om her.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)


Nu kan der ansøges om B-stævneterminer i spring og dressur for den kommende sæson
Så er der åbnet op for, at stævnearrangører kan ansøge om B-stævneterminer i perioden 1. april 2021 til 31. marts 2022. Deadline for ansøgning er søndag den 11. oktober, og vi ser meget frem til at modtage ansøgninger fra erfarne såvel som nye arrangører!
Læs mere her.  (kilde Melanie Thorgrimson)

Reaktivering af voksne ryttere gennem klubinddragelse
I starten af året igangsatte DRF et udviklingsprojekt i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund med fokus på at tiltrække og reaktivere voksne, som tidligere har redet, men som har forladt ridesporten i deres ungdomsår.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

DRF stiller skarpt på at sikre ryttere adgang til naturen.
Ridning i naturen har altid været populært, og det seneste halve års corona-restriktioner har blot betydet, at endnu flere har bevæget sig ud i naturen til hest. I den forbindelse er det blevet mere og mere tydeligt, at vores adgang til naturen som ryttere desværre er på vej til at blive begrænset. Især den kommende natur- og biodiversitetspakke, som bl.a. byder på to nye naturnationalparker, flere indhegninger samt udsættelse af vilde dyr, udfordrer vores muligheder for at ride i naturen.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Sådan vurderer DRF’s officials mundsår hos heste og ponyer
På baggrund af de seneste ugers udstyrskontroller ved DRF’s mesterskaber, hvor der især har været fokus på mundhuleundersøgelser, har vi fået mange spørgsmål om, hvordan og ud fra hvilke kriterier vurderingen af hestene/ponyerne konkret foregår. Det giver DRF’s veterinærkonsulent, Mette Uldahl, svar på her.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)


Kronik: Hestevelfærd bør ikke være en smagssag
”Inden for al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet”. Sådan lyder det allerførste punkt i Dansk Ride Forbunds retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesporten, og netop dén formulering opsummerer DRF’s holdning til hestevelfærd ret præcist. Og min egen personlige holdning; vi kan ikke være bekendt ikke at behandle vores heste ordentligt. Så er den ikke længere. Det er hele grundlaget for vores sport. Læs mere her.  (kilde Ulf Helgstrand)

Nyt certifikat-klistermærke skal pryde passene hos færdigmålte ponyer i FEI-regi – sådan får du fat i dit.
Som noget nyt udsteder FEI nu permanente målingscertifikater til alle ponyer, som er færdigmålte i FEI-regi i 2017, 2018 og 2019. Certifikatet har form af et klistermærke, som skal indsættes i ponyens hestepas, og på den måde er det let at konstatere, om en pony er færdigmålt eller ej. DRF administrerer certifikaterne i Danmark, og herunder kan du læse mere om, hvordan du får sat certifikatet i din ponys pas.    
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Vil du være med til at udvikle distancesporten i Danmark?
Banker dit hjerte for distancesporten, og vil du være med til at udvikle sporten til gavn for ryttere, klubber og frivillige? Har du gode ideer til, hvordan vi udvikler dansk distancesport? Synes du også, at mange flere burde ride distance, og har du viden om både national og international stævnestart? Så er du måske vores nye medlem af distanceudvalg.   
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Forberedelse til følskue
Sommeren er en fantastisk årstid at være hesteavler i. Årets føl er kommet til verden, og man kan endelig se om alle de overvejelser og tanker man gjorde sig året før, da der skulle vælges hingst har vist sig at munde ud i et godt resultat..   
Læs mere her.  (kilde varmblod)

DRF i nyt samarbejde med Zakobo for at styrke klubdriften
Dansk Ride Forbund har netop indgået samarbejde med Zakobo, som står bag et skræddersyet administrationssystem til ridesporten. Systemet kan tilpasses til den enkelte rideklub, og målet med samarbejdet er at hjælpe DRF’s klubber til at få en så god, effektiv og overskuelig daglig drift som muligt. Læs mere om samarbejdet her.   
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Nord-Vest Box Cup finaler på Vilhelmsborg i 2020

Da årets World Cup i dressur, der afvikles i uge 42, i år er flyttet til Vilhelmborg, som følge af Covid 19, bliver finalen i den populære turnering for springponyer, Nord-Vest Box Cup, afviklet samme sted. Turneringen er for alle tre ponykategorier, og der samles point til udvalgte C-stævner i løbet at sæsonen.  
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Hesteregistrering og ejerskifte sker hos SEGES
Hvis du er hesteejer og eks. skal have udstedt hestepas, ejerskiftet din hest, registreret din hest efter salg fra et andet land eller har mistet dit ejercertifikat, er det SEGES, du skal henvende dig til. Hos Dansk Ride Forbund varetager vi til gengæld konkurrenceregistrering og udstedelse af FEI-pas..  
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Dansk Ride Forbund indgår ny aftale med Dansk Erhverv om support til klubberne
Der er indgået en ny samarbejdsaftale med Dansk Erhverv (DE) omkring support til vores klubber. Det betyder, at alle DRF’s klubber med egen elevskole automatisk bliver gratis basismedlemmer af DE, og at de øvrige DRF-klubber kan tegne et basismedlemskab til en stærkt reduceret pris. Læs mere her.  
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Ungdomsdressur - opdaterede sportsplaner og info om udtagelser til landsholdet
Da det nu, pga. de opdaterede rejsevejledninger, ser ud til, at vi alligevel kan sende vores unge, danske ryttere til EM i dressur i august, er der lavet opdateringer i sportsplanerne for både pony-, junior-, YR- og U25-ryttere. Derudover er der fastsat datoer for, hvornår udtagelser til holdene bliver offentliggjort.
 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Nye rejsevejledninger muliggør dansk deltagelse ved EM i dressur i Ungarn
Regeringer indfører en lempelse af rejsevejledningerne til en lang række EU-lande, og her ser det ud til, at Ungarn hører under. Det betyder, at rejser til landet ikke længere frarådes af Udenrigsministeriet, og derfor ser det nu ud til, at EM i dressur for pony, children, junior, youngrider og U25 alligevel kan blive med dansk deltagelse. 

Små rettelser i nogle af de sværeste dressurprogrammer i henhold til FEI
Pr. dags dato er der opdaterede versioner af enkelte af dressurprogrammerne i sværhedsgrad 6, 7 og 8, så de stemmer helt overens med FEI’s programmer. Det drejer sig om programmerne: Intermediaire I og Grand Prix (hvor linjeføringen er uændret), samt Intermediaire II, hvor der er en ændring i øvelse 15 og Intermediaire A hvor der er en lille korrektion i øv. 7 og 8. 
Læs mere her.  ( (kilde  Susie Juhl))

Ændringer i dressurreglementet vedr. kvalifikationskrav til mesterskaber
Der er nu ændret i dressurreglementet vedrørende kvalifikationskravene til årets Agria DRF mesterskaber for pony, junior og young riders (����§291.3 - 291.5). Den nuværende situation med de mange aflyste stævner har gjort det nødvendigt at justere på kvalifikationskravene, sådan at flest muligt får en fair chance for at kvalificere sig til årets mesterskaber. 
Læs mere her.  ( (kilde  Susie Juhl))

Ridesporten var #aktivesammenhverforsig og indsamlede over en halv million til elevskolerne
Da Dansk Ride Forbund og Trolle Company kort efter påske blev enige om at planlægge en fælles aktivitetsdag i ridesporten, var formålet at samle alle i sporten og samtidig indsamle penge til de hårdt prøvede elevskoler, og begge dele må i den grad siges at være opnået. Hele 507.273 kroner blev samlet ind via salg af t-shirts, private donationer og sponsorater, og #aktivesammenhverforsig dominerede på både Instagram og Facebook.  
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

 

Hvad gør Dansk Ride Forbund, mens Corona-krisen kradser?
Svaret er, alt hvad vi overhovedet kan. Men måske kunne vi i endnu højere grad have informeret vores omverden om, hvad der er foregået, hvad vi foretager os, og hvad vi sigter mod. Det håber vi, at et kig ind i maskinrummet måske kan gøre tydeligere. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Planlægning af stævnekalenderen i spring og dressur for resten af sæsonen 2020/2021
Mens det meste af ride-Danmark stadig venter spændt på grønt lys til at komme i gang med ridestævner igen, har en nedsat arbejdsgruppe brugt ventetiden til at udarbejde et sæt retningslinjer for måden, vi skal planlægge og afvikle vores stævner i resten af stævnesæsonen med en specifikation af, hvilke klasser og sværhedsgrader, der må udbydes på de forskellige stævneniveauer. Grunden til dette er, at Corona-krisen indtil nu har betydet, at mere end 500 stævner fordelt på knapt 300 stævnearrangører er blevet aflyst..  
 Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

WFFS – du skal ikke altid teste
WFFS, som står for Warmblood Fragile Foal Syndrome, bliver avlshingstene testet for, men det er ikke altid nødvendigt at teste føllene, men vigtigt er det, at teste avlshopperne.   Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Sommerens kåringer med nyt sadelkåringskoncept
Når sommerens kåringer skal afvikles, så bliver det med en række nytænkende tiltag og ændringer. Den mest markante ændring er fjernelsen af testrytterdelen. 
 
Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Drømmer du om at arbejde professionelt med heste?
Drømmer du om en fremtidssikret uddannelse, hvor du kan arbejde professionelt med heste og mennesker? Så kunne uddannelserne till Ridelærer, Rideinstruktør og Berider måske være noget for dig. Uddannelsesstart er august 2020, og for at kunne søge optagelse, skal du have gennemført Dansk Ride Forbunds 14 dages introduktionskursus.
 
 Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)


Sådan påvirker de seneste udmeldinger fra hhv. DIF & DGI samt sundhedsmyndighederne ridesporten
af  Julie Servé Regtved -


Al stævneaktivitet og indendørs klubaktivitet fortsat i bero frem til 10. maj

Myndighederne har netop forlænget forsamlingsforbuddet mod forsamlinger på over 10 personer for at begrænse spredningen af coronavirus fra 14. april frem til 10. maj. Det betyder, at alle stævner i DRF-klubber frem til og med weekenden 9.-10. maj skal aflyses, samt at al indendørs klubaktivitet fortsat skal holdes i bero i samme periode. 
Stævner:
 Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om/hvordan forbuddet mod store forsamlinger og arrangementer til og med august (ej at forveksle med forbuddet mod forsamlinger på over 10 personer, som refereres til i indledningen) vil påvirke ridesportens stævner i perioden, men vi afventer nærmere præcisering fra myndighederne herom og vil naturligvis melde ud, når vi ved mere.
Ligesom det har været tilfældet indtil nu, skal klubberne naturligvis sørge for at tilbagebetale rytternes indskud i forbindelse med aflysningerne af stævner frem til 10. maj. 
Øvrige aktiviteter
I forhold til alle øvrige aktiviteter (herunder også besøg af fagpersonale) gælder samtlige af DRFs anbefalinger fra 19. marts stadig – blot forlænget frem til 10. maj.
 (af  Julie Servé Regtved - offentliggjort den 6. april kl. 20.40)

DRF vil sætte ekstra fokus på rideklubberne frem mod 2030
Hestevelfærden, ridesporten og elevskolerne opprioriteres som centrale indsatsområder i DRF’s fokus på rideklubbernes drift og udvikling frem mod 2030. 
 Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

FEI udnævner Per Frid Nielsen og Per W. Nielsen til Steward Generals i hhv. springning og dressur
I starten af året indstillede Dansk Ride Forbund Per Frid Nielsen og Per W. Nielsen som kandidater til Steward Generals i spring og dressur for Danmark, og nu har FEI så godkendt dem begge. Det betyder, at dansk ridesport for første gang nogensinde har en Steward General dedikeret specifikt til hver af de to discipliner.
 Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Harridslev Rideklub modtager støtte til ny fiberbund
Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond og Jutlander Bank har doneret 140.000 kroner til Harridslev Rideklub, som går til en ny fiberbund til klubbens udendørs dressurbane. Og sponsoratet falder på et tørt sted, da Harridslev Rideklub har en ambition om flere lokale aktiviteter, hvor mange får gavn af den nye bane. 
 Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Hvilke heste har det bedste avlsmæssige potentiale?
Hestens gener kan ikke ses direkte. Men via statistiske indeksberegninger, der samler alle tilgængelige bedømmelser på hesten selv samt dens afkom og øvrige slægtninge, kan der beregnes et estimat af hestens avlsværdi. Hermed kan der opnås viden om hvor gode egenskaber hesten, i forhold til de øvrige heste i Dansk Varmblod, forventes at videregive til afkommet.  Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Skal I være med i årets Walber og Stutteri Ask Cup?
Igen i 2020 afholdes der Agria DRF-mesterskab i klubholdspringning, og ligesom i 2019 afvikles mesterskabet over forår/sommersæsonen med fire kvalifikationer og en finale. Kvalifikationerne afvikles med støtte fra Walber Equestrian og Stutteri Ask og har derfor fået navnet Walber og Stutteri Ask Cup, og frem til og med 1. april kan I tilmelde jeres hold til cuppen!.  Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Gensyn med mellemrunde og trøstefinale i PAVO og DRF’s championater for unge dressurheste
Når de unge dressurheste i år skal dyste om at blive årets bedste for henholdsvis 4,- 5,- 6, og 7 års heste, bliver det i 2020 efter et revideret sæt bestemmelser. Det bliver nemlig med en sæson, der byder på et gensyn med en mellemrunde – eller semifinale – mellem kvalifikationerne og finalen på Blue Hors. Denne afvikles hos Grindsted Rideklub i uge 38. Også under selve finalestævnet, der igen i år afvikles hos Blue Hors i uge 41, er der ændret en smule i afviklingen, da der vil blive afholdt trøstefinaler i alle årgange. På den måde er alle sikret minimum to rideture under det flotte stævne.  Læs mere her.  (kilde  Susie Juhl)

Jan Juul er ny formand for militaryudvalget i Dansk Ride Forbund
Den ledige post som formand for militaryudvalget i Dansk Ride Forbund er netop blevet besat, og det er en yderst erfaren profil, der nu overtager tøjlerne. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

DRF indgår samarbejde med Mental Motion om onlinetilbud til sportsforældre
Dansk Ride Forbund har indgået samarbejde med Mental Motion om at sætte fokus på forældrerollen i ridesporten. Samarbejdet betyder, at alle forældre med tilknytning til ridesporten nu kan få adgang til vidensportalen ’Sidelinjen – støt dit barns talent’ – helt gratis.  Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Dansk Ride Forbund søger SoMe- og kommunikationsmedarbejder
Er du en knivskarp kommunikatør, der kan producere fængende tekster til mange formater og platforme? Tænker du per automatik altid i fedt indhold til SoMe, og kender du desuden ridesporten som din egen baglomme? Så er du helt sikkert ret unik, og så håber vi, at du har lyst til at være vores nye kollega 20-25 timer om ugen.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Subaru Cup skifter navn til Store Hestedag Cup 
Dansk Ride Forbund har indgået ny samarbejdsaftale med Store Hestedag, og det betyder, at Subaru Cup skifter navn til Store Hestedag Cup ved årsskiftet. Konceptet for cuppen er uændret, og finalen afvikles naturligvis stadig på Store Hestedag.  Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Snart lyder startskuddet til DRF Kæpheste Cup
Fra marts til september 2020 løber den nye turnering DRF Kæpheste Cup for første gang af stablen, og der er lagt op til en vaskeægte bredde-turnering for børn og unge i alderen 4-16 år – både dem, der allerede er en del af ridesporten, og dem, der endnu ikke er. Skal du/I være med?. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Kimi Nielsen er ’ny’ Elitechef i Dansk Ride forbund.
Dansk Ride Forbund byder et velkendt ansigt velkommen tilbage, idét Kimi Nielsen tiltræder som Elitechef for elitedisciplinerne dressur, spring og military. Kimi har tidligere været ansat som Elite- og talentchef for dressur i DRF, og hun er nu klar til at vende tilbage for at arbejde på tværs af de tre discipliner med fokus på både de kortsigtede resultatmål og et langsigtet udviklingsperspektiv. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Dansk Ride Forbund og Trolle Company indgår landsholdssamarbejde
Danske Trolle Company bliver officiel leverandør af en specialdesignet landsholds- og forbundskollektion fra Cavalleria Toscana. Det betyder, at danske landsholdsryttere fremadrettet vil bære Cavalleria Toscana-tøj fra Trolle Company, når de repræsenterer Danmark internationalt, og det samme gælder DRF-ansatte og officials. Derudover vil tilskuere, fans o.l. kunne købe kollektionen og dermed vise deres opbakning til de danske ryttere. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Cathrine Dufour slår sensationelt OL-legende i stor triumf: ’Det var mit livs ridt’
Med en uhørt score på tæt ved 90 vandt dressurrytteren Cathrine Dufour søndag et stævne for verdens ti bedste ekvipager. Hun har aldrig redet bedre. Så klar er talen fra Cathrine Dufour, efter at hun søndag vandt Sweden Horse Show for de ti bedste dressurryttere på verdensranglisten. På sin 16-årige hest Cassidy var Dufour lige ved at ride sig i historiebøgerne blandt den lille håndfuld ryttere, som har scoret mere end 90 procentpoint. Den danske dressurrytter scorede 89,455 i søndagens grand prix freestyle, som udmærker sig ved at være sportens sværeste disciplin, blandt andet fordi der rides til musik. Scoren var ny dansk rekord.- Jeg red mit livs ridt. Det var fuldstændig sindssygt og en kæmpestor oplevelse. Jeg er vildt stolt over Cassidy, siger Dufour. Læs mere her.  (kilde DR.dk)

Skal du med til Spring Forum 2020?
Landstræner Bo K. Møller, Springudvalget og Dansk Ride Forbund gentager succesen og inviterer igen i år til Spring Forum anden lørdag i januar. Der er lagt op til en spændende dag med et fuldt program, der bl.a. byder på oplæg ved Dyrlæge Rikke Munk og Olympisk Guldvinder Eskild Ebbesen. Arrangementet er åbent for springryttere (kat. 5 og 6), forældre, trænere, hesteejere og spring-officials.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Herning Rideklub vil skabe Danmarks bedste indendørsfaciliteter
I Herning Rideklub sætter man barren højt, når det kommer til ridefaciliteter. Så højt, at klubben netop har foretaget en stor og vigtig investering i helt nye fiberbunde til to af deres tre ridehaller med det formål at skabe de bedst mulige forudsætninger for ridningen i Herning. Intet mindre.
Det er ønsket om fortsat at kunne tilbyde medlemmerne de mest optimale træningsbetingelser samt at kunne afholde de helt store stævner i samarbejde med Dansk Ride Forbund, der gør, at Herning Rideklub har valgt at foretage den store investering. 
”Herning Rideklub har altid fået super god anerkendelse og tilbagemeldinger fra Dansk Ride Forbund, når vi har afholdt både distrikts- og landsstævner. Og dette gode samarbejde vil vi rigtig gerne prioritere og udvikle”, udtaler Niels Facius, formand for Herning Rideklub.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Danmark sadler op til VM i 2022!
Når verdens bedste ryttere mødes til VM i dressur, paradressur, ridebanespringning og voltigering for at dyste om titlerne i 2022, bliver det i Herning, som et foreløbigt klimaks på flere års succesfuld afvikling af både et EM og flere World Cups. Det er netop blevet besluttet af det internationale rideforbund, FEI.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Ny DRF bredde-turnering byder alle ryttere velkomne – både med og uden klubmedlemsskab
I stedet for Landsdelsdagene lancerer Dansk Ride Forbund nu DRF Bredde Cup – en helt ny turnering, hvor der dystes i disciplinerne Ponygames, Stilstafetspringning, Pas de Deux og Action-Parkour. Og der er tale om en ægte bredde-turnering, for alle ryttere kan deltage – klubmedlemsskab eller ej. .
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Skal du med til Spring Forum 2020?
Landstræner Bo K. Møller, Springudvalget og Dansk Ride Forbund gentager succesen og inviterer igen i år til Spring Forum anden lørdag i januar. Der er lagt op til en spændende dag med et fuldt program, der bl.a. byder på oplæg ved Dyrlæge Rikke Munk og Olympisk Guldvinder Eskild Ebbesen. Arrangementet er åbent for springryttere (kat. 5 og 6), forældre, trænere, hesteejere og spring-officials. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Deltagerne til Blue Hors Unghestechampionatet i dressur er fundet
Efter lørdagens egnethedstest i dressur på Vilhelmsborg er deltagerne til Blue Hors Unghestechampionatet i dressur 2020 fundet.
Efter egnethedstest på Vilhelmsborg med knap 80 deltagere er listen med de udtagne ekvipager til Blue Hors Unghestechampionatet i dressur 2020 nu endelig fuldendt.
50 ekvipager kunne opnå udtagelse men på grund af pointlighed er 57 ekvipager udtaget. Og 2 reserver.
Se listen i dokumentet i denne nyhed.
Læs mere her.  (kilde varmblod)

Nye udviklingsprojekter med fokus på klubaktiviteter, rekruttering og aktivering.
Med det formål at rekruttere flere potentielle medlemmer/udøvere til ridesporten ønsker Dansk Ride Forbund, i samarbejde med klubberne, at udbyde en række nyudviklede aktiviteter og koncepter fremadrettet. I første omgang er der tale om to konkrete udviklingsprojekter, der har fokus på hhv. kæpheste som klubaktivitet og rekruttering/reaktivering af tidligere ryttere, primært i aldersgruppen 40+.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Skive Rideklub opnår hele seks af Dansk Ride Forbunds klubcertificeringer
Skive Rideklub er allerede en populær rideklub med stor medlemstilgang, og der er plads til alle uanset alder og ambitionsniveau – hvad enten man er elevskolerytter, privatrytter, handicaprytter eller beriderelev. For ganske nyligt opnåede klubben så hele seks ud af Dansk Ride Forbunds i alt otte klubcertificeringer, og dermed har klubben nu også fået en officiel blåstempling på CV’et, hvilket vidner om en klub i rivende udvikling.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Jan Pedersen genvalgt som formand for WBFSH
Ved World Breeding Federations for Sport Horses" årsmøde med generalforsamling, der i år finder sted i Saumur i Frankrig, er formanden for organisationen igennem 20 år, Jan Pedersen, netop blevet genvalgt som formand. Læs mere her.  (kilde varmblod)

Farvel til dressurens "Grand Old Man"

Agnete Kirk Thinggaard og JoJo AZ, de har nu sagt farvel. Det var også Jojos sidste Grand Prix – han skal nemlig pensioneres. . Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Nu kan du betale med MobilePay på DRF Go!
Pr. dags dato har DRF åbnet for betaling med Mobilepay på DRF Go!. Det betyder, at du fremadrettet kan klare betalingen for f.eks. ponymåling, stævnetilmelding og rytterlicens direkte på mobilen. Du kan naturligvis også stadig betale med betalingskort - det er helt op til dig. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Individuel dansk OL-billet er en mulighed efter Nations Cup-holdsejr til Irland
Irland sikrede sig den sidste holdbillet til OL i Tokyo 2020, som de kæmpede med Colombia og Italien om. Og selvom Danmark ikke har kvalificeret sig med et springhold, er OL-håbet endnu ikke helt ude. Der tildeles nemlig en enkelt individuel OL-billet til en verdensrangliste-rytter fra et nordeuropæisk land, og pt. fører den danske springrytter Emil Hallundbæk løbet. Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Billetsalget til en af verdens største hestebegivenheder er i gang
Glæd dig til fire dage fyldt med spændende ridning, et væld af rideudstyr og underholdning i verdensklasse når MCH Messecenter Herning åbner dørene for Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest og Rytter 2020.
De to Gallashows fredag- og lørdag aften i Jyske Bank Boxen blev sidste år fuldstændig udsolgt. Du kan allerede nu sikre dig en billet til både Gallashow, Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter 2020 ved at klikke her.  (kilde Hest og Rytter .dk)

Husk at indstille din klub til ’Årets Klub’-prisen i DRF
For første gang nogensinde uddeler Dansk Ride Forbund i 2020 den store klubpris ’Årets Klub’ - Skal din klub vinde? Prisen afløser de fire tidligere klubpriser og skal være med til at sætte fokus på de klubber, der gør en særlig indsats, og som kan være en inspirationskilde for andre. Du kan stadig nå at indstille din klub.
Læs mere her.  (kilde DRF)

Fritidsrådet støtter afklaring af rideklubbers faciliteter
Viborg Idrætsråd har sammen med alle kommunens rideklubber etableret et netværk, der har til formål at støtte ridesporten lokalt, herunder bidrage til øget rideaktivitet og medlemsfremgang i de enkelte foreninger, samt understøtte relationer og samarbejde imellem de lokale rideklubber.
Læs mere her.  (
kilde Viborg Idrætsråd)

Drømmer du om at arbejde professionelt med heste?
Så kom og hør mere om Dansk Ride Forbunds uddannelser, når vi i løbet af november afholder infoaftener om ridelærer-, rideinstruktør- og berideruddannelserne. Du vil møde både en nuværende elev, en uddannet berider samt uddannelseskoordinator i Dansk Ride Forbund 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Dansk Ride Forbund søger to klubrepræsentanter til arbejdsgruppe ang. trænerlicensordning
Brænder du for frivilligt arbejde, og vil du være med til at sikre, at det generelle kompetenceniveau hos både trænere, undervisere og ryttere i ridesporten højnes, så har du mulighed for at blive en del af den arbejdsgruppe, der skal udarbejde et oplæg til en kommende trænerlicensordning. Dansk Ride Forbund søger nemlig lige nu to klubrepræsentanter, der kan tiltræde den netop nedsatte arbejdsgruppe hurtigst muligt. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Ringsted Sports Rideklub fortsat vært for dressurmesterskaberne for junior og young riders i 2020-2022
Mesterskaber under Dansk Ride Forbund fordeles typisk for en 3-årig periode og sendes i udbud blandt alle stævnearrangører. De næste tre års afvikling af Agria DRF-mesterskaberne i dressur for junior og young riders har været sendt i udbud henover sensommeren. Dressurudvalget har nu vurderet de indkomne ansøgninger og har på den baggrund tildelt Ringsted Sports Rideklub (RSR4) i distrikt 4 mesterskabet for de kommende tre år. Klubben har også i år været vært for netop dette mesterskab, hvor de afviklede et super stævne, så vi glæder os til endnu tre spændende mesterskaber i år 2020-2022. Tillykke til Ringsted Sports Rideklub. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Dansk Ride Forbund opruster med ansættelse af Elitechef
Pr. 1/1-2020 udvider Dansk Ride Forbund administrationen med ansættelse af ny Elitechef, som vil få det overordnede sportslige og strategiske ansvar for DRFs tre elitediscipliner; spring, dressur og military.
’Baggrunden for ansættelsen er et ønske om at styrke talent- og elitearbejdet på tværs af disciplinerne på den lange bane samt skabe en øget synergi med fokus på videndeling og erfaringsudveksling’ udtaler Generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt. I forbindelse med oprettelsen af en Elitechef-stilling ophører militaryholdleder Kerstin Emilie Dallmanns ansættelse pr. 1/12-2019, og militarylandstræner Peter Flarups engagement øges samtidig, bl.a. med henblik på afholdelse af flere træningssamlinger. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Vinderne af årets uofficielle DM for beriderelever er fundet
Årets Uofficielle DM for beriderelever blev i den forgangne weekend afviklet i de smukke omgivelser på Vilhelmsborg. Nanna Josephine Grovn og AB’s Quick and Careful tog titlen i springningen, mens Camilla Lærke Stubberup og Let’s Walk vandt i dressuren. Og begge ryttere må siges at være særdeles erfarne og talentfulde, da Josephine Grovn blev nr. 2 i springningen ved sidste års mesterskab, og Camilla Lærke Stubberup i år både tog titlen i dressuren og placerede sig som nr. 3 i springningen. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Skal din klub deltage i Dansk Ride Forbunds Elevskolecup 2019/2020?
Så er der lagt propositioner op til næste omgang af Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup, og der er dermed åbnet for tilmelding til den populære turnering, som løber fra oktober til maj og er sponsoreret af Equitour Aalborg. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Ændring på DRF Go!
Der lavet en opdatering af DRF Go!, som indebærer, at man efter login max kan være inaktiv på siden i 15 minutter. Herefter bliver man bedt om at bekræfte, at man ønsker at fortsætte, og gør man ikke det, bliver man logget af automatisk. Ændringen indføres for at undgå, at der er brugere, der ikke kan gennemføre et ønsket køb (f.eks. en stævnetilmelding eller tilmelding til ponymåling), fordi andre brugere har produktet i deres kurv og har glemt at gennemføre købet.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Cathrine Dufour gav Tyskland kamp til stregen og høstede bronze i Grand Prix Special
Der er blevet redet dressur på højeste niveau ved EM i Rotterdam, da den første individuelle klasse – Grand Prix Special – blev afviklet. Tyskland var skræmmende stærke som altid, men Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy vandt bronze og beviste for alvor, at parret hører hjemme i den absolutte top. .  
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Som medlem af Dansk Varmblod er det muligt at få gratis avlsrådgivning mht. valg af hingst. Inden man retter henvendelse, bør man have overvejet, hvad formålet er med det kommende føl: Skal det sælges? Håber man på en ny avlshoppe eller måske en ridehest til eget brug? Er det en ridehest til eget brug, vægter man måske nogle egenskaber ved avlshingsten højere end andre, f.eks. at den ikke må avle store afkom, hvis man selv er en lille rytter.  
Læs mere her.  (kilde varmblod)

Tillæg til DRFs Fælles Bestemmelser 
Nu træder et tillæg til DRFs Fælles Bestemmelser omkring træningsklasser i kraft. Tillægget omhandler banetræning og har til formål at definere klare rammer for, hvorledes banetræning kan afholdes.  
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Blue Hors fortsat vært for finalerne i Pavo og DRF’s championater for ungheste i 2020-2022
Når finalerne i Pavo og Dansk Ride Forbunds Championater for Ungheste skal afgøres i 2020, 2021 og 2022, bliver det fortsat i de smukke faciliteter hos Blue Hors i Randbøl. Tillykke til Blue Hors der har fået retten til at afvikle de populære og spændende finaler for unge heste.  
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Herpesvirus-opdatering.
Herpesvirus er en etableret virus i den danske hestebestand og over hele verden, og der er således omkring 80% af alle heste, som bærer det i kroppen. Der vil derfor ind imellem forekomme opbrud hos en eller flere heste i forskellige besætninger, hvilket er et ”normalbillede” hen over et år.
Aktuelt er der rapporteret forekomst af sene følkastninger hos to hopper i Nordjylland. Hopperne er ikke syge, men kastningerne skyldes herpesvirus. I en anden besætning i Nordjylland er én hest med symptomer på luftvejsinfektion fundet positiv for herpesvirus. Besætningerne er ikke relateret til hinanden, og der er ingen tegn på neurologiske symptomer. Der er således ikke tegn på et udbrud af aggressiv herpesvirus.  
Læs mere her.  (kilde DRF)

Ponyspringryttere udtaget til EM
Så har Ponylandstræner Lars Trier Kjøller sat navn på de fem ryttere, der skal ride for Danmark ved årets EM i springning for ponyer.  
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

DIF-portræt af DRF’s Anne-Mette Binder: Ny kvinde i bestyrelsesstolen
Det er knapt to måneder siden, at DRF’s næstformand fik en plads ved bordet i DIF’s bestyrelse, men forbundet har allerede haft Anne-Mette i tale, og det er der kommet et fint portræt ud af.   
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)


24 points-hoppe til KRAFTT Eliteskue
Dansk Varmblodsheste er blevet bedømt på Landsskuet i Herning, hvor holdet af ni 2-års DV-hopper var særligt iøjnefaldende i formiddagens udstilling.  
Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Er der for lang tid til Hest og Rytter 2020?
Så husk, at MCH Messecenter Herning danner rammen om FEI World Cup Herning i uge 42. I hal M finder du udover ridebanen, en messe hvor godt 60 udstillere vil stå klar til dig med et bredt udvalg af ride- og hesteudstyr, foder, trailere og staldinventar. Der er gratis adgang til Hal M, som bliver spækket med de lækreste mærkevarer, nyeste produkter og gode tilbud.  
Læs mere her.  (kilde World cup Herning P/S)

Sanktion vedr. hændelse med landstræner Jette Nevermann Torup ved Agria NBC 2019
På baggrund af hændelsen, der fandt sted ved Agria NBC 2019, som resulterede i en bortvisning fra stævnet, har landstræner Jette Nevermann Torup modtaget en skriftlig advarsel fra Dansk Ride Forbund. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Nu hædres ’Årets Klub’ i DRF
2020 bliver året, hvor Dansk Ride Forbund for første gang uddeler den store klubpris ’Årets Klub’. Prisen afløser de fire tidligere klubpriser og skal være med til at sætte fokus på de klubber, der gør en særlig indsats, og som kan være en inspirationskilde for andre. 
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Information til danske brugere af ”Tävlingsdatabasen” (TDB) i Sverige:
Transaktioner via databasen bliver udfaset, og det kan være nødvendigt at hæve allerede indbetalte penge.
Det svenske ride forbund (Svenska Ridsport Förbundet) er i gang med at udfase transaktioner via ”Tävlingsdatabasen”, og derfor opfordrer forbundet alle danske brugere til at logge ind på deres konti og hæve eventuelle indbetalte penge.
Læs mere her.  (kilde Julie Servé Regtved)

Zibrasport og Dansk Ride Forbund udbreder sporten sammen
Skal din klub holde et fantastisk ridestævne eller arrangement, som skal nå ud til mange? Så skal I selvfølgelig lave en aftale med Zibrasport om streaming af eventen. Dansk Ride Forbund har nemlig indgået en eksklusiv aftale med Zibrasport om streaming, og begge parter ser frem til at kunne tilbyde streaming af bedste kvalitet til alle.
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Ny holdleder for U25 dressurrytterne
Mette Müller er ansat som holdleder for U25 dressurrytterne. Mette skal varetage det daglige management af denne gruppe og hjælpe med at udvikle rytterne endnu mere via løbende samlinger og lignende. Ligeledes skal hun deltage ved årets mesterskaber. Mette kommer til at arbejde tæt sammen med Helle Krasnik Trolle og Nathalie zu Sayn Wittgenstein.
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Inspiration til den bæredygtige klubdrift med sikkerheden i top – skal din klub være med?
Sæt fokus på at udvikle kvaliteten af jeres organisation, gennem god klubdrift og fokus på sikkerhed for alle. Vil du og resten af din bestyrelse komme godt i gang med at skabe et solidt og stærkt fundament for klubben, som er værd at brande sig på? Så er dette webinar helt sikkert noget for jer. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Vi mangler frivillige klub- og proceskonsulenter – er det dig?
Har du, eller én i dit netværk, lyst til at sparre omkring bestyrelsesarbejde? Eller lyst til at facilitere udviklingsprocesser i klubber? Så har vi netop nu brug for at udvide vores frivillige team med flere klubkonsulenter samt med en helt ny proceskonsulent funktion, der tager afsæt i medlemsundersøgelsesværktøjet Players First. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Håndtering af udbrud af herpesvirus på Holstebro Sportsrideklub
Der er konstateret et større udbrud af herpesvirus type 1 og 4 på Holstebro Rideskole, hvor der ses feber og neurologiske symptomer. Rideskolen er i karantæne i minimum 21 dage. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Anne-Mette Binder kandiderer til bestyrelsespost i DIF
Da et af medlemmerne af Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse (DIF) er udtrådt pga. nye udfordringer,
er der en ledig post, der skal besættes. En af kandidaterne til denne post er Dansk Ride Forbunds næstformand Anne-Mette Binder. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Bruttotrupperne i dressur er opdateret
Bruttotrupperne for ungdomsdressuren, pony, junior og young rider er blevet opdateret og følgende ryttere er føjet til bruttotrupperne.
 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Stor tilslutning med 20 hold tilmeldt i Walber og Stutteri Ask Cup
Det nye tiltag Walber og Stutteri Ask Cup er blevet taget rigtig godt imod af rytterne. Hele 20 hold, fordelt på 17 klubber og bestående af i alt 153 ryttere, er tilmeldt turneringen, som kvalificerer til finalen og dermed årets Agria DRF Mesterskab i springning for klubhold. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Der er pr. dags dato justeret i Fælles Bestemmelser
Der er i dag udgivet en opdateret version af reglementets fælles bestemmelser. Primært er der justeret i afsnittet omkring ponymåling – pkt. 17. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Zilco ny sponsor til LB og LA distance cups
Der er lækre trenser, tøjler og fortøj på højkant i årets LB og LA distance cups, sponsoreret af Zilco. De to cups afvikles ved hver fire stævner i løbet af sæsonen, hvor rytterne samler point. Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Dansk Ride Forbund søger Kommunikationskonsulent.
Er du skarp på intern kommunikation, og har du en kommunikationsværktøjskasse, der kan gøre en forskel? Trives du med en dynamisk hverdag, og kan du både tænke strategisk og eksekvere effektivt? Så er du måske vores nye kollega. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Er du født mellem 2006 - 2010, og rider du dressur på din pony?
Så er Topponyer Stil Cup måske noget for dig? Cuppen har fokus på korrekt opstilling og indvirkning og rides i LB3-B. Der afvikles seks kvalifikationer rundt om i landet, og fra hver kvalifikation går de 3 bedst placerede ekvipager videre til finalen, der afvikles på Hovgård Rideklub d. 30. august – 1. september, og hvor vinderen af Cuppen løber med en plads på ridelejren i 2020 på netop Hovgård Ridecenter ved Dorthe Rohmann. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Bekræftet tilfælde af herpes virus
Der er desværre konstateret herpes virus, type 1, på Fredericia Sportsrideklub. Klubben er i karantæne i 28 dage i henhold til deres dyrlæges anbefalinger. 
Skærbæk og Omegns Rideklub er også under mistanke for et tilfælde af herpesvirus Der er afsendt prøver, og man afventer svar, men her går mistanken på type 4. Klubben er i karantæne i 14 dage i henhold til deres dyrlægeanbefalinger. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Drømmen er de olympiske lege i Tokyo i 2020
24-årige Cecilie Eriksen fra Karise nær Faxe har i flere år hørt til den absolutte top af danske militaryryttere med deltagelse i VM for ungheste i 2013, EM for Young Riders i 2015, EM for seniorer i 2017, ligesom hun også vandt Danmarksmesterskabet samme år. Og hun kvalificerede sig til VM i USA 2018 men blev dog ikke udtaget, fordi hendes medaljechancer var for små.Cecilie Eriksen er blandt Danmarks bedste militaryryttere. 
Læs mere her.  (kilde pressemeddelelse)

Skal du ride Dressurens Venner Cup i 2019
Også i 2019 kan danske klubhold dyste på LA-niveau i dressur i Dressurens Venner – Cup, der afvikles i samarbejde med Ingdam’s. Dressurens Venner – Cup er en landsdækkende turnering, der strækker sig over seks kvalifikationer og en finale og afvikles for sjette år i træk. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Ny Eliterangliste i springning for heste
Formålet med Eliteranglisten er at honorere de danske ekvipager, der konkurrerer på højeste niveau, på samme måde som "Longines Ranking" gør det på internationalt niveau. Eliteranglisten er opbygget på samme måde som Dansk Ride Forbunds øvrige ranglister, dog er det kun resultater opnået i sværhedsgrad 5 og 6, der tæller med. Altså resultater fra 145 cm og højere. 
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Hjælp til idrætsudøvere med komplicerede hjernerystelser
Hvis en idrætsudøver stadig har gener fra en hjernerystelse efter fire uger, er der nu et tilbud om et 10-12 ugers målrettet behandlingsforløb.
En hjernerystelse er som udgangspunkt ikke farlig, hvis den behandles korrekt. Derfor er 90 procent af alle idrætsudøvere med hjernerystelser også tilbage på træningsbanen efter få uger. Desværre døjer omkring 10 procent med gener gennem længere tid.
Hvor en gruppe eksperter under Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Idrætsmedicinsk Selskab og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi har udarbejdet klare guidelines til behandling af en mild hjernerystelse, så har der hidtil ikke været et ensartet behandlingstilbud til idrætsudøvere med komplicerede hjernerystelser. 
Læs mere her.  (kilde DRF)

Skal du ride TREC Cup i 2019
Vi er ved at være klar til en ny sæson med TREC Cups præsenteret af Alhvor. I år er der ændringer til de eksisterende cups således, at TREC Cup Zero er for hold, TREC Cup One er for par, mens TREC Cup Two rides individuelt. I både Zero og One kan POR fasen-rides individuelt, og man kan dermed optjene point til vores nye TREC POR Championat, hvor ryttere på tværs af klasser ved TREC Cup stævner konkurrerer på individuelle POR-resultater. Finalen i de tre Cups afvikles i Bernstorff Parken, og det betyder at POR-ridtet foregår i Dyrehaven.
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Send klubbens piger på camp
DIF åbner for en ny runde, hvor foreninger kan søge penge til en DIF og Always #LikeAGirl Camp, som giver piger en unik oplevelse med idrætten som omdrejningspunkt..
Læs mere her.  (kilde DIF)

Holder jeres rideklub stævner kun for egne ryttere?
Så ved I måske, at dette indtil nu skulle afvikles som E-stævner iht. reglementets Fælles Bestemmelser, idet D-stævner skulle være åbent for minimum fire klubber. Efter henvendelse og ønske fra mange af landets klubber, er det nu justeret, så pr. dags dato er der ikke krav til antallet af deltagende klubber ved D-stævne.
Klubberne kan derfor nu afvikle D-stævner med dertil hørende klassetyper kun for deres egne medlemmer, hvis de ønsker dette.
Husk også at det fortsat er muligt at afvikle E-klasser ved et D-stævne. E-klasser må afvikles i sværhedsgrad 0 og kræver ikke licens, så på den måde kan klubbens elevryttere eller de nye stævneryttere også deltage ved et sådant internt stævne..
Læs mere her.  (kilde Susie Juhl)

Nyt koncept for holdmesterskab i springning
2019 byder på et nyt og spændende koncept for Agria DRF-mesterskabet i springning for klubhold. Det betyder, at mesterskabet fremadrettet uddeles over forår/sommersæsonen med fire kvalifikationer og en finale, og at klubber, der ønsker at deltage med et hold, allerede pr 1. april skal melde et bruttohold på otte ryttere ind. Den nye mesterskabsform afvikles med støtte fra Walber Equestrian og Stutteri Ask og er et led i arbejdet med udviklingen af dansk springsport – den ambitiøse 2024 plan. .
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Op og ned på resultatfrigørelse af hest eller pony
Har du købt en ny pony eller hest, og har den mange tidligere resultater? Så kan du overveje, om den skal resultatfrigøres.
Hvad er resultatfrigørelse?
Hvis en hest eller pony resultatfrigøres, kan ekvipagen ikke blive udelukket på baggrund ponyen/hestens tidligere resultater. Bemærk dog at ponyen/hesten også mister eventuelle kvalifikationer, som er opnået før resultatfrigørelsen, for den rytter, som den resultatfrigøres til. .
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Morten Schram Rodtwitt ny Generalsekretær i Dansk Ride Forbund
Den 1. marts overtager 43-årige Morten Schram Rodtwitt posten som Generalsekretær i Dansk Ride Forbund. Morten Rodtwitt kommer fra en stilling som Teamleder for Talent og Elite i Danmarks Idræts Forbund (DIF), og har blandt andet været ansvarlig for den sportslige del af DIF’s olympiske arbejde samt Chef de Mission for det danske OL-hold. Nu er Morten klar til at sætte fokus på klubber, sport og organisation i Dansk Ride Forbund.
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Stinna Tange Kaastrup er Årets Para-atlet 2018  
Paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup, der i september 2018 blev dobbelt verdensmester i paradressur, modtog onsdag Pressalits Keep Living-pris på kr. 40.000,- ved et pressemøde i DGI Huset i Vejle.Stinna Tange Kaastrup, der er født uden ben, har længe vist højt niveau på den internationale paradressurscene, men 2018 blev året, hvor den 24-årige fynbo for alvor markerede sig som en del af den absolutte verdenselite.
Læs mere her.  (kilde Parasport)

Dansk Ride Forbund og Subaru forlænger samarbejdet
Subaru Cup, den meget populære stilturnering i terrænspringning for bredderyttere, fortsætter i 2019. Subaru Cup er nu med stor succes blevet afviklet i en årrække, og har haft stor indflydelse på militarysportens stigende popularitet i Danmark. Derfor er det en stor glæde for Dansk Ride Forbund, at det gode samarbejde med Subaru fortsætter, hvilket betyder, at der også i 2019 bliver en Subaru Cup for ryttere, der vil prøve kræfter med terrænspringning. . 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Kerstin Dallmann er ny holdleder i military
Kerstin Emilie Dallmann er ny holdleder i military, og sammen med en helt ny elitegruppe skal holdlederen fremover sætte retningen for elite- og talentarbejdet i dansk militarysport. Foruden Kerstin Dallmann består elitegruppen af Peter Flarup og Christian Struck. 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Fri afbenyttelse af musik til stævner
Medlemsklubber under Dansk Ride Forbund kan frit bruge musik ved stævner uden at skulle betale det såkaldte Koda-vederlag. Det sikrer en aftale mellem forbundet og Koda og Gramex, der forvalter rettighederne for ophavsretsbeskyttet musik. Dansk Ride Forbund betaler en samlet pris for vores medlemsklubber, og vederlaget er dækket af klubbernes medlemskontingent. 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

App kan give inspiration til træningen
Som træner er det altid rart at få lidt ny inspiration til undervisningen. DIF (Dansk Idræts Forbund) har udarbejdet en app i forbindelse med Træner 1-2 kurserne, hvor du blandt andet kan finde gode ideer til forskellige former for leg og træning i rideundervisningen. Alle kan downloade app’en og dermed få glæde af de fine træningsvideoer. 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Lotte Friis nyt medlem af Sportens Hall of Fame
Svømmedronningen Lotte Friis blev lørdag aften ved DIF og DR’s Sport show optaget i Sportens Hall of Fame. Dermed er svømmeren en del af det fineste selskab i dansk sport sammen med blandt andet dressurrytter Lis Hartel. Tennisspiller Caroline Wozniacki vandt for anden gang i karrieren kåret som Årets Sportsnavn, mens Gitte Paulsen fra Lindholm Badminton Klub fik overrakt Ørsted og Danmarks Idrætsforbunds pris som Årets Energibundt. Paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup var nomineret til Toyotas Intet er Umuligt Prisen, den blev dog vundet af ishockeystjernen Lars Eller. 
Læs mere her.  (kilde DRF)

Sportsplanerne er nu klar.
Sportsplanerne i dressur for pony samt junior- og ungryttere er nu klar på hjemmesiden. I sportsplanerne fastlægges værdier og retningslinjer for dansk ungdoms elite-dressursport, og planerne er gældende fra 1. januar 2019. 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Jacob Gulmann fratræder
Til information fratræder Jacob Gulmann, i enighed imellem parterne, sin stilling som generalsekretær i Dansk Ride forbund.
Formanden for DRF, Ulf Helgstrand, udtaler: ” Vi vil gerne takke Jacob for stor indsats igennem det seneste halvandet år, hvor forbundet virkelig har taget store skridt imod en moderne, professionel og serviceminded organisation, der tager udgangspunkt i medlemmernes ønsker og behov.” Jacob Gulmann takker forbundet og udtaler: ” Det har været en god og spændende tid, hvor jeg har lært meget om den frivillige verden og har nydt samarbejdet med de mange engagerede mennesker i ridesporten”.
DRF ønsker nu at kigge frem imod de kommende års udfordringer, og parterne er enige om, at der skal en anden profil til at stå i spidsen for DRF i dette arbejde. 
Læs mere her.  (kilde DRF)

Sportsplanerne i distance 2019
Sportsplanerne 2019 i distance for både seniorer og ungryttere er nu på hjemmesiden. I sportsplanerne fastlægges værdier og retningslinjer for dansk elite-distancesport, og planerne er gældende fra 1. januar 2019. Sportsplanerne er udarbejdet i et samarbejde mellem elitegruppen i distance og Dansk Ride Forbund. 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

DV-hingst står øverst i Tyskland
Den 4-årige DV-hingst Blue Hors Zackerey skabte i weekenden sensation ved at blive udråbt som Hauptprämiesieger blandt sin årgangs dressurhingste i Oldenburger Verband ved hingstekåringen i Vechta. 
Læs mere her.  (kilde Dansk Varmblod)

Quirock og Conchillo står også til rådighed for landsholdet frem mod EM 2019
Elite-, Talent- og Team Manager i springning, Bo K. Møller, kan med glæde meddele, at yderligere to hesteejere har tilkendegivet, at deres heste ikke bliver solgt og dermed står til rådighed for landsholdet som minimum til EM 2019. Det drejer sig om Quirock, ejet og redet af Torben Frandsen, samt Conchillo, ejet af familien Cassøe og redet af Stine Cassøe. Succes i springsporten hænger nøje sammen med evnen til at holde på hestene og dermed skabe den stabilitet omkring bruttotruppen, der på sigt udgør et stærkt landshold. Med 14 heste på den betydningsfulde liste af heste, der står til rådighed, er der skabt en enestående mulighed for at arbejde målrettet frem mod mesterskabet i 2019.
 
Læs mere her.  (kilde DRF)

Ulf Helgstrand udpeget til FEI Solidarity Committee
På FEI’s Generalforsamling i Bahrain blev Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand udpeget til FEI Solidarity Committee. FEI Solidarity Committee er en udviklingspulje, hvor alle FEI’s medlemslande kan søge om tilskud til projekter, og siden puljen blev grundlagt i 2011, er der blevet uddelt støtte til 355 nationale projekter.  
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Husk at afinstallere Event på klubbens computere
Mange rideklubber har i forbindelse med afholdelse af stævner fået installeret DRF Event og det gamle stævnesystem på klubbens computere. I tråd med at de nye regler for GPDR er trådt i kraft, er det dog vigtigt, at de to nævnte programmer afinstalleres. Årsagen hertil er, at der i Event og Stævnesystemet kan trækkes tidligere stævner frem, hvormed personoplysninger kan tilgås, og det hører under de skærpede regler i persondataforordningen. Programmerne fjernes ved at gå ind i kontrolpanel/programmer og funktioner - herefter højreklik på programmet og tryk Fjern. Selv om de to programmer afinstalleres, fjernes stævnerne ikke på DRF Go!
 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Optimering af breddeaktiviteterne
Tilmelding til Landsdelsdage 2019 er åben, og i den forbindelse har vi optimeret på breddeaktiviteterne, ligesom et nyt mere overskueligt Breddereglement er på trapperne. Det betyder, at der er kommet nye beskrivelser på flere af aktiviteterne og nye kvadrille- og Pas de Deux programmer. Derudover er der udarbejdet regler for afvikling af den enkelt konkurrenceaktivitet for at gøre det mere overskueligt. 
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Sådan vælger du den bedste håndstøvsuger
Til trods for at en håndstøvsuger naturligvis ikke kan erstatte sin storebror fuldstændig, er der stadig rigtig mange fordele ved at investere i en smart ministøvsuger til hjemmet – eller til bilen for den sags skyld. Håndstøvsugere har nemlig gang på gang bevist, at de er yderst alsidige og kan bruges stort set overalt. Derudover er de også nemme at have med på farten, hvis du skulle få brug for at tage din støvsuger med dig i sommerhuset eller lignende. 
Læs mere her.  (kilde bedsteprodukter.com )

Hvem skal modtage årets klubpriser?
Hvert år på Repræsentantskabsmødet uddeles Dansk Ride Forbunds klubpriser. Med klubpriserne anerkender vi de frivilliges store indsats, og ud over æren er der også 3.000 kr. til modtagerne. Så kender du en, der yder en helt særlig indsats for klubben og ridesporten og fortjener at blive anerkendt, bør du indstille vedkommende til en af årets klubpriser. Der er så mange fantastiske frivillige ude i klubberne, og vi håber, at vi modtager rigtig mange indstillinger. Fristen for at indstille kandidater er den 31. december.
Læs mere her.  (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Kandidater til danskernes idrætspris er fundet
Nu er det muligt at stemme på Danmarks bedste idrætsprojekt og sende det videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris.
Læs mere her. (kilde DRF pressemeddelelse)

Støtte fra Team Danmark og DIF styrker Dufours OL-forberedelse
Danmarks stærkeste dressurkort, verdensranglistens nr. 5 Cathrine Dufour, der sammen med Atterupgaards Cassidy tog tre medaljer (holdsølv og to indv. bronze) med hjem fra EM i 2017, og blev bedste dansker ved OL i Rio, får nu endnu bedre forberedelsesvilkår frem mod OL 2020. Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har med midler fra partnerskabsaftalen med Kirkbi A/S nemlig valgt at tildele Cathrine 600.000,- kr. til træning frem mod OL i Tokyo.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Morten Hansen nyt medlem af militaryudvalget
Velkommen til Morten Hansen, der er nyt medlem af militaryudvalget.
Morten har været i militarysporten gennem otte år via sin datter Emma Marie Hansen, og har blandt andet været med til opstarten af Team Cep i Kalundborg. Her blev det til en formandspost i tre år, et hverv Morten træder ud af på næste generalforsamling i februar 2019. Morten er desuden suppleant Distrikt 4"s bestyrelse.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Dansk TREC på besøg i Kina
TREC-konkurrencer i Kina, ridetur ved grænsen til Mongoliet, vandring på den kinesiske mur og insekter på middagstallerknen, det var bare nogen af de mange oplevelser, fire danske TREC-entusiaster fik med sig hjem fra en tur til Kina. Tina Foldager, Finn Märcher, Lisa Kjer Andersen og Maria Juul Rasmussen blev i sommers inviteret til Kina for at fortælle om TREC i Danmark og for at deltage som dommere og ryttere ved et internationalt TREC-stævne i det nordvestlige Kina. Det blev en oplevelse for livet – og måske starten på et fremtidig dansk-kinesisk samarbejde inden for hestesport?.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Stinna Tange Kaastrup nomineret til Årets Bedste Atlet
Sammen med hesten Horsebo Smarties har hun på kun tre år vundet PL-medaljer, er blevet Europamester, og for et par uger siden sikrede hun sig så to verdensmestertitler ved VM i paradressur. Nu har det internationale rideforbund FEI nomineret Stinna Tange Kaastrup til Årets Bedste Atlet – altså verdens bedste ridesportsatlet.
Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)

Ny Miljøguide for hestehold.
Har du mere end 4 heste på din ejendom, så har Kommunerne i Region Sjælland lavet en guide til dig om miljøreglerne.
Miljøforhold på ejendomme med mere end 4 heste er reguleret af Husdyrgødningsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsen omhandler blandt andet krav til placering og indretning af stalde og møddinger samt til drift af ejendommen.
Læs mere her. (kilde Kommunerne i Region Sjælland

Røntgenbilleder ifm kåring af hingste 2019
Mange hingsteholdere er begyndt at tænke over, hvilke unghingste de skal have klargjort til forbesigtigelsen i december. Da røntgenstatus skal foreligge til Dansk Varmblod ved tilmeldingsfristen til hingstekåring den 2. januar 2019, vil mange være interesseret i at få det tjekket snart.
Læs mere her. (kilde Dansk Varmblod )

Skal din klub deltage i DRF Elevskole Cup?
Vi er nu klar med bestemmelserne til den populære Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg, og vi kan godt love, at det endnu engang bliver en fantastisk turnering med en uforglemmelig finale. Nyt i forhold til sidste år er, at der er seks elevhold, der går videre til finalen den 24.- 26. maj 2019 hos Equitour Aalborg, og så er der oprettet en særlig Elevskole Camp på campingområdet for både finalister og alle deltagende hold. Alle hold i turneringen får nemlig fem partoutbilletter til finalestævnet og en campingplads på Campen med strøm. Desuden får de seks finalehold og deres holdledere også dækket forplejning på Elevskole Campen under stævnet.

Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Nedtælling til Hest og Rytter
Der er stadig et godt stykke tid til Hest og Rytter i marts 2019, men d. 1. oktober åbner billetsalget til Hest og Rytter 2019! Så er vi da lidt tættere på 4 skønne dage i hestenes og shoppingens tegn! 
Læs mere om det spektakulære event her og køb billetter til Jyske Bank Boxen.

Agria Nordiske Mesterskaber i ridesport indtager Aarhus i 2019
Forestil dig fem dage med unikt samspil mellem 500 heste og deres ryttere på tværs af alder og fem forskellige ridesportsdiscipliner. Der er lagt op til oplevelser i særklasse og topsport i unikke rammer, når Vilhelmsborg ved Aarhus byder indenfor til Agria Nordic-Baltic Championships i juni 2019. Det bliver en af de største ridesportsbegivenheder nogensinde på dansk grund, når de bedste ryttere i alle aldersgrupper fra Sverige, Norge, Finland og Danmark og deres firbenede makkere samles for at dyste i både dressur, springning, military, paradressur og voltigering på Vilhelmsborg. Det er første gang, at de nordiske mesterskaber afvikles ved en samlet event, og at den overhovedet kan blive mulig skyldes i høj grad opbakning fra hovedsponsoren Agria Dyreforsikring og Aarhus Kommune.
Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)

Rideklubber kan nu tjene ekstra mange penge med Børnehjælpsdagens Julelotteri
Der er tradition for, at rideklubber over hele landet er med til at sælge de velgørende og indtægtsgivende skrabelodder i Børnehjælpsdagens Julelotteri. I 2017 var den samlede fortjeneste på salg af Julelodder på hele 100.665 kr.
Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)

Træner 1 kursus på Sjælland
Kunne du tænke dig at blive Træner 1? Så er kurset på Sjælland den 24. - 28. oktober 2018 måske noget for dig. Træner 1 uddannelsen er målrettet dig med interesse for heste og ridning, og som ønsker at forbedre dine kompetencer indenfor trænergerningen.
 
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Rideklub støttede diabetessagen og tjente penge til handicapudstyr
Rideklub Strålen solgte skrabelodder for Diabetesforeningen i foråret 2018. Det hjalp klubben med at få råd til nyt udstyr til deres mange heste.
 Læs mere her. (kilde Pressemeddelse)

Er din Go-profil up to date?
Som bruger på DRFGo! er det altid dit eget ansvar at sørge for at din Go-profil er opdateret med rigtig e-mailadresse og telefonnummer. Hvis profilen ikke har de korrekte oplysninger, kan Dansk Ride Forbund og stævnearrangører ikke komme i kontakt med dig, og dermed kan værdifuld information gå tabt. Husk at det er den e-mailadresse, du logger ind med, som vi sender oplysninger og info til. Du kan altid opdatere din profil under Mine oplysninger/Rediger oplysninger, når du er logget ind på Go!.

Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)


Hvordan forstår jeg min hoppes eller føls bedømmelsesskema?
Har du været til følskue, 2-års bedømmelse eller hoppekåring?? Og ved du ikke helt, hvordan man skal forstå de mange krydser?.
 
Læs mere her. (kilde Dansk Varmblod )


Tillykke til de nye Træner 1 og ridepædagoger
Stort tillykke til de 11 kursister, der nu har nu gennemført og bestået Træner 1 uddannelsen, og til de fire kursister, der nu kan kalde sig ridepædagoger. Uddannelserne er gennemført på Aalborg Sportshøjskole ved underviser Ann Mertz.
 Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Facts om hørfrø som fodertilskud til heste
Hørfrø er et populært tilskud til heste, og mange fodervirksomheder anvender hørfrø i deres foderblandinger. Men hvad er hørfrø og hvordan gavner det hesten? Her er nogle aspekter om hørfrø der er gode at kende. Læs mere her. (kilde Dorte Rebbe)

Breeding News - har du set den seneste udgave?
Dansk Varmblod har gennem sit internationale samarbejde i WBFSH fået tilbudt at have gratis reklame og artikler om Dansk Varmblods heste i online magasinet Breeding News, og dertil må vi tilbyde alle vore medlemmer og andre interesserede at se med i det flotte online-magasin i august måned. Læs mere her. (kilde Dansk Varmblod )

Ny mentorordning for distanceryttere.
Brænder du for at hjælpe ryttere med at komme i gang med at ride distance eller til at guide allerede aktive ryttere til at komme et skridt videre? Så kunne det være noget for dig at blive mentor i Distanceudvalgets nye mentorordning. Eller er du ny i sporten og vil gerne have hjælp til at komme i gang, så kan du måske finde en mentor i den nye ordning.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Kunne du tænke dig at blive ambassadør for distance?
Brænder du for distance, og kunne du tænke dig at være med til at gøre opmærksom på sporten eller hjælpe til på stævnepladsen? Så var det måske noget for dig at blive ambassadør for distance. Der findes allerede mange gode kræfter i form af ryttere, stævnearrangører og andre distanceildsjæle, som gør et stort arbejde for at promovere og udvikle sporten. Stævnearrangører efterspørger dog mere tydelige ambassadører, og derfor ønsker Distanceudvalget at støtte og tydeliggøre sporten ved at målrette og styrke tilgængeligheden til ambassadører.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Stort økonomisk rygstød til OL-atleter
En række af Danmarks dygtigste atleter (heriblandt Cathrine Dufour) får et stort økonomisk rygstød frem mod OL i Tokyo i 2020. I alt 12 millioner kroner er på vej i direkte økonomisk støtte, som skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi og dermed fastholde dem i sportens verden. Pengene kommer fra en donation fra Salling Fondene til Team Danmark og Kirkbi A/S partnerskab med Danmarks Idrætsforbund.
Læs mere her (kilde Team Danmark)

Tips til fodring af heste på sommerfold
For mange hesteejere er sommerperioden en periode, hvor hestens fodring nedprioriteres. Men der er behov for løbende at vurdere, om hesten er i passende huld – om den taber sig eller tager på og justere fodringen herefter.
Læs mere her (kilde HORSECONSULT)


Dansk springlandshold til OL i 2024
Det er målet for udviklingen i dansk springsport de kommende seks år. Det vil kræve en målrettet og strategisk indsats, at nå målet om OL, og derfor går en ny arbejdsgruppe i gang med at lægge en ny eliteplan for springsporten.
Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)

Dressurryttere udtaget til WEG bruttohold
Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har nu sat navne på de ryttere, der udgør bruttoholdet til WEG i Tryon til september..
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Skal du være med i det nye Elevskoleudvalg?
Brænder du for elevskolen og klubarbejde, og har du lyst til at være med til styrke og udvikle elevskolerne i Dansk Ride Forbunds klubber? Er du ligeledes god til at kommunikere, samarbejde og tænke i nye tanker og muligheder, så er det måske noget for dig at blive medlem af det nye Elevskoleudvalg.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Overvågning af WFFS
WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrom) har fået meget stor opmærksomhed i de seneste uger, og Dansk Varmblod har nu iværksat en indsamling af tilgængelig data og viden om sygdommen.WFFS er arvelig og medfører, at det afficerede føl fødes med en bindevævsdefekt, der især kommer til udtryk ved en meget skrøbelig hud og meget bløde sener og ledbånd. Der findes ingen behandling, og føllet dør eller må aflives straks efter foling.
Læs mere her (kilde Varmblod)

Samling uden hest/pony for unge springryttere - Sjælland
Efter meget stor interesse for samlingen i Kolding inviterer Landstræner
Lars Trier Kjøller og Elitechef Bo K. Møller nu også til samling på Sjælland for pony- og childrenrytterer samt deres forældre og trænere. Formålet med samlingen er at få skabt en dialog med de unge springryttere, der ønsker at udvikle sig frem mod eliteniveau. Med fokus på den enkelte springrytters udvikling, giver Landstræner og Elitechef rytterne gode råd og sparring omkring det at lægge en langsigtet plan for både rytteren og ponyen/hesten.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Kristian Skovrider bliver assistent for Bo K. Møller
Bo K. Møller der lige er startet som Elite, Talent og Team Manager i springning, og for at sikre en målrettet udvikling af dansk springsport, bliver Kristian Skovrider sparringspartner og assistent for Bo. Udover at være sparringspartner på sports- og talentudvikling, vil Kristian også være ude med de forskellige landshold ved forskellige mesterskaber og Nations Cups, hvor Bo ikke kan være med.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Nyttig info om smitsomme sygdomme
Udendørs stævnesæsonen er for alvor ved at komme i gang, og vi glæder os til masser af stævneaktivitet i det fri i de lyse timer. Når heste samles fra forskellige stalde, øges risikoen for spredning af smitsomme sygdomme, og her har vi alle et ansvar for at sikre, at vores heste forbliver sunde og raske.
Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)

Livlig debat ved Repræsentantskabsmødet 2018
Salen var fuld af energi på Scandic i Kolding lørdag den 21. maj, da Dansk Ride Forbunds Repræsentantskabsmøde 2018 blev afholdt. Der var masser af spørgsmål fra de mange fremmødte klubber både til formiddagens foredrag og især til selve repræsentantskabsmødet. I løbet af dagen blev der uddelt ærestegn og klubpriser, og så blev bestyrelsens forslag til ændring af 70 års reglen vedtaget, mens der blev stemt imod forslaget om at afskaffe af reglen om næsebånd, ligesom det blev et nej til forslaget om ændring af bestyrelsens sammensætning. Jørgen Mertz, Janni Thermann, Hanne Rump og Thomas Vogt Hansen var på valg til bestyrelsen og blev genvalgt uden modkandidater.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Hvad ved vi egentlig om hestens udstyr?
DRFs udstyrsundersøgelse er nu offentliggjort i det meget anerkendte videnskabelige tidsskrift Equine Veterinary Journal, og den giver svar på mange spørgsmål omkring brug af udstyr herhjemme.
Læs mere her (kilde Ridehesten)

Videovejledninger til DRF Go!
Nu er det blevet endnu nemmere at oprette en profil på DRF Go!. Vi har lavet en videovejledning til både oprettelse af profil og til oprettelse af hest på Go!. Videovejledningerne giver et hurtigt og enkelt overblik over, hvordan man registrerer ryttere og heste i systemet, og dermed kommer godt i gang med DRF Go!
Læs mere her (kilde DRF)

Bo K. Møller ny Elite, Talent og Team Manager for springning
Det er et kendt ansigt fra den danske ungdomsspringsport, der fremover skal stå i spidsen for vores springelite, talentudvikling og seniorerne. Bo Kragsig Møller, der har været landstræner for junior- og ungrytterne gennem de seneste godt to og et halvt år, skal fremover også stå i spidsen for seniorrytterne samt elite- og talentudviklingen i Danmark. Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Film om reglen om næsebåndets stramhed
På baggrund af resultater fra forbundets omfattende udstyrsundersøgelse på 3.000 stævneheste, har vi, som de fleste er bekendt med, besluttet at indføre en grænse for næsebåndets stramhed gældende i alle discipliner. Vi har nu produceret en film på både dansk og engelsk, der kort beskriver baggrunden for reglen samt demonstration af måling af næsebånds stramhed. Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard)

Hvorfor skal min hest vaccineres?
Man vælger at lade sin hest vaccinere, for at den selv skal danne et højt indhold af antistoffer i blodet, således at den er maksimalt beskyttet, hvis den skulle møde den pågældende sygdom. Herved er kroppen beredt på infektionen, fordi der allerede er antistoffer i blodbanen. En kraftig infektion kan godt "bryde igennem" også hos vaccinerede heste, men sygdomsforløbet har et meget mildere forløb. Læs mere her (kilde: Netdyredoktor)

Kerstin Dallmann ny holdleder for seniorlandsholdet i military
Som det var tilfældet ved EM i Strzegom i 2017, bliver det også fremover Kerstin Dallmann, der skal varetage stillingen som holdleder for seniorlandsholdet i military. Kerstin, der er en meget engageret ildsjæl i militarysporten, er også formand for militaryudvalget og ansvarlig for det nyetablerede military-eliteudvalg, og glæder sig til at føre an for den danske militaryelite
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Alt til dit kæledyr i online-butikken - Zoobio - det bedste til dit kæledyr
Vil du kun have det aller bedste til dit kæledyr, og værdsætter førsteklasses kvalitet? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi tilbyder et utal af produkter til dit kæledyr. Hvad enten det er tørt eller vådt foder, legetøj til hunde og katte, sende og andre vigtige produkter til dit kæledyr, kan du altid finde den rigtige ting hos os. Du finder også førsteklasses produkter til gnavere, alt til dit akvarie og terrarie så vel som til fugle, heste og din dam.
Kæledyrsmad af bedste kvalitet. ZooBio.dk (se Deres banner TH her på siden) 

Nu er det muligt at vælge breddestævner som disciplin på DRF
Det har længe været et ønske at tilføje Dansk Ride Forbunds breddeaktiviteter til platformen DRF Go! på lige fod med de øvrige discipliner. Og nu er det muligt. Platformen er et flittigt benyttet værktøj, når ryttere skal planlægge stævner. På platformen kan der sorteres på dato, geografi og disciplin, og fra og med i dag er det altså også muligt, at udsøge og tilmelde breddeaktiviteter. Breddeaktiviteterne sætter fokus på forskellige aspekter af ridningen og skal bidrage til rytterens dygtiggørelse uden at koncentrere sig om hestens kapacitet og kompetencer.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl) 

Ændring i optagelsesbetingelserne til Ridelærer-, Rideinstruktør- og Berideruddannelserne
På grund af ændringer på Dyrepasseruddannelsen, som Hestemanager-uddannelsen hører under, har vi været nødt til at ændre på optagelsesbetingelserne til Ridelærer-, Rideinstruktør- og Berideruddannelserne.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Uddannelserne til Ridelærer, Rideinstruktør og Berider flyttes til Vilhelmsborg
Jordbrugets Uddannelses Center i Malling, der tidligere har lagt faciliteter til uddannelserne til Ridelærer, Rideinstruktør og Berider, lukker til sommer, og derfor har Dansk Ride Forbund været på jagt efter nye faciliteter. Derfor er det glædeligt, at vi har indgået en aftale med Vilhelmsborg om at huse uddannelserne fremover.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard) 

Bliv klogere på stævnesystemet Equipe og DRF"s nye Serviceorganisation
De seneste måneder har budt på mange nye og spændende tiltag i Dansk Ride Forbund, og nu kan I blive klogere på flere af dem. Den 22. marts samt 5. og 12. april inviterer vi til klubaften, hvor vi vil give jer et indblik i de muligheder, som Equipe giver jer, så I kan afvikle stævner i smarteste og bedste vis. Vi vil også præsentere jer for vores nye serviceorganisation og de muligheder for rådgivning, selvbetjening og løsninger, som vi tilbyder jer.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl) 

Vi søger ny holdkaptajn i military
Dansk Ride forbund søger en erfaren, engageret og ambitiøs profil, der har lyst til at være en del af udviklingen af militarysporten i Danmark og være eliterytternes højre hånd. Som holdkaptajn for seniorrytterne skal du tilrettelægge samlinger, udarbejde trænings- og stævneplaner, udtage ryttere til mesterskaber og fungere som Chef d’Equipe ved mesterskaber og udvalgte elitestævner.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl) 

Islandske heste i front for adgang til ridning i naturen
Danmarks Idrætsforbund og Dansk Ride Forbund har udpeget Dansk Islandshesteforening til at varetage projekt ”NATURSPOR – Ridning i naturen” i de kommende 4 år. Med ansvaret følger en bevilling med bidrag fra alle tre forbund til ansættelse af en projektleder. Det er Tove Urup Madsen, der skal varetage stillingen som projektleder og dermed sikre landets ryttere øget adgang til naturområder.
Læs mere her (kilde: Dansk Islandshesteforening)

Elevskolen – den vigtigste indgang til ridesporten
Ridesporten er passion, samspil med levende dyr og personlig udvikling, og vi har et mål om, at endnu flere skal have glæde af vores dejlige sport. Derfor vil vi i de kommende år arbejde målrettet med rekruttering af nye medlemmer, og den vigtigste indgang til sporten er gennem elevskolen. I dag tilbyder 2/3-dele af vores klubber elevskole, og det er utrolig vigtigt for rekrutteringen, at klubberne fortsat tilbyder elevskoleundervisning af høj kvalitet. Derfor har vi udsendt en spørgeundersøgelse til alle klubber, som skal give os den nødvendige viden til at styrke fremtidens elevskole.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Martha Voss skal afdække ridesportens kursus- og uddannelsesbehov
Som et led i vores strategiarbejde vil vi sikre, at de kurser og uddannelser, vi udbyder, er målrettet klubber og frivilliges behov for deres virke i sporten. Derfor har vi indgået aftale med Martha Voss om at analysere uddannelsesbehovet i ridesporten og sammenholde det med vores eksisterende kursuskatalog.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Ny elitegruppe skal lægge langsigtet plan for dansk militarysport
Med Kerstin Dallmann i spidsen har Dansk Ride Forbunds generalsekretær Jacob Gulmann iværksat en plan for dansk militarysucces på lang bane. Talent- og eliteudviklingen skal i endnu højere grad struktureres på samme måde som i de øvrige olympiske discipliner spring og dressur, sådan at arbejdet på sigt ender ud i, at det bliver muligt at deltage med et dansk landshold til OL.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl) 

Lars Nørgaard Pedersen stopper som landstræner og elitechef i springning.
Efter seks år på posten som elitechef i springning og landstræner for seniorerne har Lars Nørgaard Pedersen valgt at søge nye udfordringer. Lars fortsætter frem til 31. marts, og der vil snarest blive igangsat en rekrutteringsproces efter en ny landstræner. Vi vil gerne sige Lars tak for hans indsats gennem årene, og vi ønsker ham al held og lykke fremover.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Vi fandt den sidste vinder af fotokonkurrencen
Og med temaet ”Yes, vi vandt” blev det billedet fra Aliena Svendson af hende selv og datteren til mor/datter springning der løb med sejren. Om billedet skriver Aliena selv: Mor og datter til springstævne - begge i fejlfri runde. Lykken er ikke kun at vinde, men at kunne nyde en fælles passion. Tillykke til Aliena der modtager et flot landsholdstæppe samt hut fra Catago. Også tillykke til Ida Oline S. Nielsen hvis billede af familiens tre hopper til eliteskue opnåede flest stemmer fra sidens brugere. Tak for alle de fantastiske billeder, vi har modtaget igennem jubilæumsåret. Læs mere her (kilde: Susie Juhl) 

Hingstekåringens endelige tidsplan
Dansk Varmblods Hingstekåring med avl, sport og gallashow løber af stablen den 7.-11. marts 2018, og den endelige tidsplan
får du her (Kilde Dansk Varmblod)

Equipe erstatter DRF Event
Fra 2018 bliver Equipe, som bl.a. kendes fra de øvrige nordiske lande og mange internationale stævner, officielt stævneafviklingssystem for Dansk Ride Forbund. Det betyder bl.a. at vores klubber vil få et gennemtestet og nemt system, der kan håndtere de fleste discipliner og klassetyper. Beslutningen betyder, at udviklingen af DRF Event stoppes, og systemet vil blive afviklet parallelt med indkøringen af Equipe. Det er danske Equilive, der bliver vores leverandør og samarbejdspartner omkring Equipe. Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Dansk Varmblods MEDLEMSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE
I alt 1209 personer har deltaget i forbundets medlemstilfredshedsundersøgelse. Af disse har mange, benyttet sig af muligheden for at knytte kommentarer til de enkelte besvarelser, Så hovedbestyrelse og avlsledelse har fået et ganske omfattende materiale at arbejde videre med.Dansk Varmblod vil gerne takke for den store opbakning der har været omkring besvarelserne, dette giver grobund for yderligere analyser og tiltag.
Se det foreløbige resultat her. (Kilde Dansk Varmblod)

Landsdelsfinalerne bliver en del af Landsskuet i Herning 2018
Ridesportens breddeaktiviteter skal først og fremmest være sjove for hest og ryttere - og tilskuere. Aktiviteterne skal give klubånd, styrke samspillet mellem hest og rytter samt sikre en korrekt grunduddannelse. I 2018 byder vi for første gang på to landsdelsfinaler, og finalerne vest for Storebælt bliver den 5. – 7. juli en del af det traditionsrige Landsskuet i Herning.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Breddeaktivitetsudvalget søger nyt medlem
Dansk Ride Forbund har slået en ledig stilling op, så brænder du for breddeaktiviter, og vil du være med til at udbrede mangfoldigheden indenfor sporten, er du måske den rette person. Nogle af de fornemmeste opgaver som du, sammen med det øvrige udvalg, skal have lyst til at give dig i kast med er at inspirere og motivere klubber, undervisere og medlemmer til at prøve nye aktiviteter, at have lyst til at være med til ar rekruttere og fastholde ryttere i rideklubberne og at have lyst til at være med til at arrangere og afvikle landsdelsfinaler mm.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Hvem skal modtage årets klubpriser og 3.000 kr.?
Hvert år, på Repræsentantskabsmødet, uddeles årets klubpriser. Med klubpriserne anerkender vi de frivilliges indsats, og ud over æren er der også 3.000 kr. til modtagerne. Så kender du en, der yder en helt særlig indsats og fortjener at blive anerkendt, bør du indstille vedkommende til en af årets klubpriser 2017: Årets Klubleder, Årets Ildsjæl, Årets Ungdomsleder og Årets Frivillighedspris. Vi ved, at der er mange fantastiske frivillige ude i klubberne, der fortjener anerkendelse, og vi håber, at I vil indstille rigtig mange. Skynd dig at indstille DIN kandidat! Fristen for at indstille kandidater er de 31. december.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Ny TREC Cup i vintersæsonen
I løbet af sommersæsonen blev det nyeste skud på stammen af DRF turneringer, TREC Cup One og TREC Cup Two, afviklet, og i slutningen af september blev vinderne kåret. Turneringer blev rigtig vel modtaget og nu lanceres endnu en TREC Cup. Nemlig en TREC PTVinter Cup sponsoreret af Alhvor – eller nærmere bestemt to cups. En i Øst og en i Vest. De nye cups afvikles i vintersæsonen og fokuserer på PTV-fasen, altså forhindringsbanen. Alle klasser fra T0 til T4 er pointgivende, hvis blot PTV fasen indeholder minimum 8 forhindringer.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Stor tilslutning til den nye Elevskole Cup
Med 53 hold tilmeldt den nye Elevskole Cup er grundstenen for succes lagt. Holdene er fordelt over hele landet og i løbet af vinteren tørner de sammen, i puljer af tre hold, for at dyste mod hinanden. Herfra går de bedste videre til runde to – en slags semifinale – og herfra findes de tre endelige finalister, der skal dyste i den store finale, der afvikles i marts 2018.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Nye regler for håndtering af persondata
EU’s nye persondataforordningen gælder fra 25. maj 2018. Den bygger oven på de gældende regler om persondata. Men forordningen får betydning for alle, også idrætsforeningerne. Vejledning fra DIF og DGI ligger klar i januar måned. Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

HINGSTEKÅRING 2018
Se Dansk Varmblods Hingstekåringssite på linket: Herninghorseshow.com.
Siden er 100% dedikeret til Hingstekåringen og Hest & Rytter messen, der udfolder sig i MCH d. 7.-11 marts, 2018. Her finder du information vedrørende hingstekåring, konkurrenceklasser, gallashows, forårsauktion, Hest & Rytter messen, specialarrangementer og meget, meget mere. http://herninghorseshow.com (kilde: varmblod) 

Ny rytter
Det er en hel ny verden, der åbner sig når du begynder til ridning. Her kan du tage forskud på en masse af de glæder, muligheder, oplevelser og nye færdigheder du vil møde ude i vores klubber.
Læs mere her (kilde: DRF)

Nyt fra Varmblod;
Program for Dansk Varmblods Hingstekåring/Herning International Horseshow 2018 .
Læs mere her (kilde: Varmblod)

De Olympiske og Paralympiske Lege samles i DIF
DIF overtager ansvaret for den danske deltagelse ved De Paralympiske Lege (PL) og sidestiller dermed parasporten og almenidrætten.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Ulrik Sørensen stopper som landstræner for junior- og ungryttere
Midt på året tiltrådte Ulrik Sørensen en stilling som sportschef på Blue Hors sideløbende med sin landstrænerrolle for de danske junior- og ungryttere i dressur. Ulrik har nu valgt at fokusere på sit arbejde på Blue Hors og stopper derfor som landstræner, når der er fundet en ny til jobbet eller senest ved årets udgang.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)