dotcomwebdesign.com
Forside >  Oversigt over heste  > Celestian H. "Bamse"

Print version

 
 

Celestian H. "Bamse"

Til minde om Celestian H.

BAMSE VED RIDERS CUP 2010

(Foto: Martin Nielsen)

Bamse blev født på Bregnerødgård den 15. marts 1992. Han er efter Supermax Macho og Christina RDS 7525 (se hende). Vi havde ikke gjort os nogen specielle overvejelser om den kombination - udover at mor og far var sorte. Det blev føllet også. Og smuk. Det viste sig hurtigt, at han havde en ganske særlig personlighed. Han klarede sig godt i en flok - havde flokførertendenser - men var i øvrigt ikke nogen helt og bange for alt, hvad man kan blive bange for. Som 3-års dristede han sig til at prøve en vandkop, hvilket var en lettelse, da han havde måttet håndvandes siden fravænning fra mor. Vi havde ikke regnet med, at han blev til noget, men det var også ligemeget, for han var Toves kæledægge. Han blev også tilredet som 3-års og bortset fra, at han var meget bekymret over dette nye tiltag, viste han sig at springe rigtigt godt. - og han kunne lide det :0) Han klarede sig godt i egnethedstesten i springning og begyndte at starte springklasser med Carl Johan Krabbe og blev næsten altid placeret.

Stik imod intentionerne blev han solgt som springhest, og han fik mange placeringer og huserede i det jydske i nogle år. Han kan indimellem godt være lidt "frisk i det", og efter et gevaldigt bukkespring blev han sat til salg. Dvs. vi købte ham. Vi havde netop solgt en lovende unghingst til Malene Nielsen, og hun fik også øje på Bamse. Siden har han været hos hende.

Idag er han 19 år og er B-hest i springning og har til og med sit 18. år været meget stævneaktiv med mange placeringer. Han har god kapacitet, springer sikkert MB/MA og har gennemført lille S, men er ikke altid tryg ved vandgrave, navnlig ikke når banebyggeren placerer en haj deri! (Rytteren siger, at det er en kunstig fisk på størrelse med en guppy.) Han er stadig indehaver af højdespringsrekorden i �gerup Rideklub på 1,95 m. I dag i sit 21. år er han stadig smuk, men Malene passer ham også pænt. Vi morer os allesammen over hans helt specielle personlighed, som vi respekterer, og som han spiller på.

Bamse har siden 2008 døjet med noget slidgigt - man er jo blevet en ældre herre - men han gik i 2009 og 2010 stævner igen. Malene har nu besluttet sig for at lade Bamse blive pensioneret, da det begyndte at blive for meget for de gamle ben, der gennem 15 år har foretaget utallige spring. Bamse hygger sig nu på folden sammen med bedstevennen "DJ" - en ældre herre på 27 år - og en lille skovtur i ny og næ.

Malene har så købt Bamses kusine, RDH-hoppen Clementine H. Desuden har hun jo også Bamses grandnevø, Casiro H.  :-)

*

Bamses springtalent kommer i overvejende grad fra moderen Christina. Der ligger dog noget Gotthard-blod på farsiden, og det har måske også hjulpet lidt til.

Bamse-historien viser os, at vores hoppestamme er springstærk!!

Se video af Bamse her og her.

Nedenunder kan du se højdepunkter fra Bamses liv.

Næstved Horse Show (foto: Gitte Olsen, Stald Olsen Foto)

 

Go To Top