dotcomwebdesign.com
Forside >  Oversigt over heste  > Celina EBRDH 

Print version

 
 

Celina EBRDH 

Far: Donauwind DVE 252 - Mor: Cisa EDH 869 - Morfar: Syn Szwecji (SWE).

Faderen Donauwind er far til talrige gode konkurrenceheste. Han har "dobbelt nedarvning" og er producent af både dressur og springheste. På springsiden skal fremhæves Abdulla, der blev sølvmedaljevinder ved OL i 1984 og blev også verdensmester sammen med rytteren Conrad Holmfeldt. Donauwind var - selvom han var trakener - også kåret i Holstenerforbundet, og der skulle gå 40 år inden den næste trakener blev kåret der!)

Moderen Cisa, elitehoppe, er selv B-hest i spring, og er mor til B-hestene Cicero og Citat (spring og dressur).

Celina blev født den 30. marts 1981 hos overdyrlæge H. Hellmers, Brovst, hvor Tove havde sin gamle hoppe Bianca stående. Celina blev som 3-års kåret til hovedstambogen som fløjhoppe og senere fremstillet til Elitehoppeskuet, hvor hun blev tildelt opdrættermedalje i bronze. Hun er pr. 11. juli 2008 udnævnt til elitehoppe, da hun har 4 afkom, som er B-heste, foruden 2 der har bestået egnethedstest, heraf 1 udtaget til unghestechampionatet.

Hun blev sat i fol med Diamond og i 1986 kom føllet Celeste til verden. Han blev B-hest i dressur.

Vi fik lov til at leje Celina, som vi satte i fol med fuldblodshingsten Gay Baron, og i 1988 kom hoppeføllet Christina. -Se hende - der blev udtaget til Unghestechampionatet i springning.

I 1989 fik Celina med Golden Wind hoppeføllet Citta, der efter en enkelt start i springning med placering blev solgt til Tyskland.

I 1990 fik Celina med Øxenholm General Pio hoppeføllet Celestine (se hende), som er super avlshoppe her på stutteriet og udnævnt til elitehoppe.

I 1991 fik hun Cellini med fuldblodshingsten Prince Mab xx. Cellini blev solgt til Norge, hvor han blev Nordnorsk mester i dressur og startede så military, bl.a. har han startet Nordisk Mesterskab i august 2008 -  og  - Han vandt (17 år gammel) bronze ved Nordisk Mesterskab i military for YR den 10. august 2008 og sølv ved norsk mesterskab i military for YR 2008, og i 2009 blev det til GULD!.

Herefter fik Celina en række gode afkom, fortrinsvis med hingsten Stald Calles Bror Bally. Ialt er det blevet til 12 afkom, hvoraf fire er B-heste. Afkommets force er fortrinsvis springning, men som datteren Celestine kan hun også avle rigtig fine gangartsheste. 

Hun afgik som 20 års.

Nedenfor ses hun med døtrene Christina og føllet Celestine. (1990)

Go To Top