dotcomwebdesign.com
Forside >  Oversigt over heste  > Christina RDS

Print version

 
 

Christina RDS

 
 Her som 20-årig (Foto Charlotte Christiansen)

 

Som 21 årig...

Far: Gay Baron DVE 280 - Mor: Celina RDH 2051 - MM: Cisa EDH - MF: Donauwind DVE 252.

Født 25. april 1988 - død den 19. oktober 2009.

Christina var stutteriets "Grand Old Lady" - var flokfører og optrådte med stor værdighed. Hun blev 21 år. Vi fik i 1987 lov til at leje moderen Celina (se denne) for at trække et føl på hende. Vi valgte fuldblodshingsten Gay Baron, som vi syntes så godt om, og det gør vi stadig. Ingen var dengang helt bevidste om opdeling af avl i springning og dressur - ej heller vi - det skulle bare se godt ud og gå i hovedstambogen. At så Gay Baron netop viste sig at være positiv nedarver af gode springegenskaber var jo godt og kombineret med, at såvel Donauwind som Cisa havde samme egenskaber, ja så kom der en springhest ud af det, og som gerne øvede sig på alle tænkelig ting, også indhegninger.

Christina blev jo selvfølgelig fremstillet til følskue, da hun var vores første hjemmelavede hest. Hun gik fløj, fik ærespræmie og blev reserveudtaget til Eliteskue. På Roskildedyrskuet som 2-års fik hun 22 point. Som 3-års blev hun kåret i DS, hvilket var meget skuffende for os. Hun blev som 3-års tilredet af Carl Johan Krabbe.

året efter fik hun Bamse med Supermax Macho. (Se Celestian H.) Samme år gik hun en kanon egnethedstest i springning og blev udtaget til Unghestechampionatet, hvor hun dog ikke stillede op, da hun skulle være avlshoppe. Det sidste kneb det med. 3 føl blev det til samt en masse udgifter!!! Mærkværdigvis er disse tre føl lavet på frostsæd - hvilket kan give anledning til overvejelser. Efter en helt forfærdelig fødsel af Christaline H., der lå forkert, men som blev reddet ved hurtig og kompetent  indsats af dyrlæge Bjarne Rode, måtte vi sande, at det skulle være slut med yderligere forsøg, og Christina blev en yderst kompetent flokfører af hoppeflokken her på stutteriet og nød stor anseelse hos 2- og 4- benede.

Se Christinas afkom: Celestian H.Corlandine H. og Christaline H.

Nedenfor ses hun som føl og 2-års.

...som føl sammen med vores søn Magnus

... og her som 2-års

Go To Top