dotcomwebdesign.com
Forside > Hvem er vi

Print version

 
 

Hvem er vi

Her ses Tove og Leif med grundlæggeren af den ene hoppestamme - Celina - med døtrene Christina og føllet Celestine.

 

(Glade avlere!)

 

Tove fik sin første hest  - Bianca - da hun var 12 år gammel. Leif interesserede sig ikke for heste, men efter et besøg hos Paul Mauritzen, Sdr. Lie i Tårs for mange år siden, hvor Leif så bl.a. Allegro, Raubritter, Donauwind, Ibikus, Cenzor osv.osv., blev han helt solgt og har ikke talt om andet end heste siden.

Vi skulle have en afløser for Bianca, da hun døde som 22 årig. Hun havde en overgang stået hos overdyrlæge Hans Hellmers, Brovst - tidligere formand for Dansk Sportsheste Avlsforbund (det senere Dansk Varmblod), og hvad var mere naturligt end at vende blikket derhen.

Hellmers elitehoppe Cisa havde netop leveret en bronzemedaljehoppe - Celina ERDH 2051 efter Donauwind. Vi fik  i 1987 lov til at leje hende for at trække et føl på hende. Da vi syntes, at fuldblodshingsten Gay Baron DVE 280 var så smuk, valgte vi ham til Celina, det måtte der da komme noget godt ud af.! Andre overvejelser var der ikke. (Gay Baron er nu elitehingst og viste sig at være producent af gode springheste). To dage efter at have bedækket Celina døde Gay Baron (der var ingen sammenhæng), og året efter blev Christina en sort hoppe født. Hun kom til følskue i Aalborg, hvor hun blev fløj og reserve til eliteskuet. Det startede godt. Efter en skuffende kåring (DS) tog hun revanche og blev udtaget til Unghestechampionatet på grund af særdeles god springning. (1 8-tal og 4 9-taller i løsspringning). Hun var i 1991 sat i fol med Supermax Macho (ikke velovervejet, men han var smuk og sort) og så kom Celestian H. til verden, bedre kendt i rytterkredse som Bamse. Han har gjort det supergodt, med rigtig mange placeringer i springning. Han er B-hest i springning og rides og passes af Malene Nielsen. Christina viste sig umulig at få i fol, og trods mange anstrengelser er der kun kommet ialt 3 føl. Bamse, Corlandine og Christaline efter Lando; en ustartet 11 års. Ingen tvivl om, at Christina kan give sine springevner videre. Christina, der blev 21 år, (død den 19. oktober 2009) blev opgivet som avlshoppe, men tjente til føden ved at være en perfekt flokfører for hoppeflokken her på stutteriet.

Christina tilbragte sine første 4 år på Bregnerødgård i Birkerød. Da stutteriet fik avlshingsten Prince Mab xx, kom mor Celina i 1990 over fra Brovst til bedækning hos ham. Med sig havde hun et hoppeføl Celestine, som var så sødt. Det købte vi. (Hoppeføllet er i 2006 udnævnt til elitehoppe, og resultatet af bedækningen med Prince Mab xx er Norsk Mester i military for YR!!.)

Det var så starten!

I 1992 købte vi vores gård i Tølløse. Nu blev vores avl også målrettet.

Idag avler vi udelukkende efter at producere springheste, - mange af dem har dog også haft stor interesse for dressurryttere, fordi de er smarte og velgøende.Tove tager hvert år til Holstenerkåringen og stævner rundt omkring og prøver at holde sig ajour med, hvad der foregår her og der. Vi mener dog, at der i Danmark nu er et godt udvalg af springhingste, som vi gerne bruger. Vi lægger vægt på, at hingsten skal passe til vores hopper, og vi prøver at kombinere det veldokumenterede med nye tiltag for at bringe avlen videre, herunder er vi meget opmærksomme på fransk blod. Fremover vil hovedvægten blive lagt på kapacitet, men basale ting skal stadig være iorden. 

Vi giver vores heste en god opvækst præget af kærlig opdragelse. De er derfor nemme at omgås på alle møder og er meget tillidsfulde. Vi lægger vægt på, at hestene har plads. De går ikke i en lille mudret jordfold. De skal kunne røre sig og tage nogle lange ligeudrettede galopper. Det skyrker ben og muskler. De bliver passet med smed og ormekure. Foderet er af højeste kvalitet, og har en hest behov for noget ekstra, så får den det.

Vi sælger kun heste til  mennesker, som vi tror på vil give dem en god og fornuftig tilværelse præget af horsemanship.

Vores højdepunkt var nok i 2003, hvor vi fremstillede to hingste (af 3 mulige) til forbesigtigelse - Co-Pilot H. (mor: Cordålia) og Celenaro H. (mor: Celestine) - og begge blev udtaget til Herning. (Se videoen af dem). I 2010 har begge vores Elitehopper Celestine og Cordålia hver fået udtaget en datterdatter til Dansk Varmblods Eliteskue, nemlig dressurhoppen østergaards Le Mans (mm: Cordålia) og springhoppen Condoleezza H. (mm: Celestine). Begge fik bronzemedalje.

I 2011 var højdepunkterne, at Cruella de H. blev bedste 2-års springhoppe på Sjælland med karaktererne 8,5 for teknik og 9,0 for kapacitet og Condoleezza H. blev bedste springhest ved Egnethedstesten i region 2, og udtaget til Unghestechampionatet 2012 med 897,5 point, herunder et 10-tal for kapacitet. Begge hopper er børnebørn af Celestine.

Cordålia fik også i 2011 et barnebarn - østergaards Lambogini - udtaget til Unghestechampionatet 2012!

Her ses de to herrer Co-Pilot H. og Celenaro H. som små.

Og her er de to bronzemedaljehopper - børnebørn af vores elitehopper.

 

Go To Top