Hesteinfo.dk - Game Hesteinfo

“hestevæddeløb”

Game

Hestevæddeløb og gambling, en uadskillelig duo

 

Menneskets forhold til heste går længere tilbage end noget andet husdyr.

Fra at blive anset som blot et bytte lærte mennesket hurtigt at bruge hesten på mere kreative måder ved at udnytte dens hastighed. Hestevæddeløb blev i den kontekst en måde, hvorpå mennesket kunne træne og vedligeholde sine evner i forberedelserne til jagt eller krig.

I en tid, hvor man ikke havde computere,kan man vel sige, at hestevæddeløb fungerede som en form for simulation af bestemte situationer i det virkelige liv.

Dette sås i særlig grad i Det gamle Egypten, hvor vi finder nogle af de tidligste tegn på organiseret træning og løb med heste. Denne kulturs fascination af heste var nemlig stærkt knyttet til nationens krigsførelse.

Men vi skal helt frem til England i det 16. århundrede for at finde hestevæddeløb, som mere ser ud som vi kender det i dag.


Irske Race the Stars anses ofte for en af de bedste væddeløbsheste gennem tiderne. Billede: Wikimedia


England: Moderne hestevæddeløbs oprindelse

I løbet af 1500-tallet var Englands krigsførelse faldet mere til ro, og dette stimulerede en anden type brug af heste.

I stedet for at være et våben i krig blev dens primære formål nu i højere grad underholdning og passion.

Hestevæddeløb blev en ”kongernes sport”, hvor de royale kunne bruge deres nationale og internationale ressourcer til at avle de hurtigste og mest udholdende heste. På den måde blev hestevæddeløb i højere grad en analogi for menneskers status i samfundet.

Gambling: Forudsigelse og dømmekraft


Med denne konkurrencementalitet er det ikke overraskende, at gambling var en central del af sporten lige fra begyndelsen. Det har fungeret som en enorm katalysator for sportens udbredelse over hele verden.


I begyndelsen var det kun en afgrænset gruppe royale og højtstående, som havde adgang til disse spillefora. Men senere blev det en sport for den almene mand, som havde mulighed for at bruge sin dømmekraft og viden om sporten til at vinde. Det blev et interaktiv element, som involverede, engagerede og samlede utrolige store grupper af samfundet om hestevæddeløb.


Dette har varet helt op til i dag, hvor hestevæddeløb er en af de sportsgrene, som der spilles mest på. Alene i Storbritannien påvirker den mere end 30 millioner kroner af den britiske økonomi.


Særligt online gambling er boomet i løbet af de sidste ti år. En af de store spillere på markedet er Bet365, som tilbyder en lang række bets inden for hestevæddeløb og andre sportsgrene. Online gambling gør det ekstra nemt for folk at spille, og der tilbydes samtidig spilletips på mange hjemmeside, som kan hjælpe dig med at forbedre dine spilleresultater.

Typer af bets

Når du spiller på hestevæddeløb, kan du gøre det på en række forskellige måder.

Du kan for eksempel spille på at en hest:


  • Vinder: Får førsteplads


  • Tvilling: Får første- eller andenplads


  • Plads: Bliver blandt de tre hurtigste

Der er også mere avancerede typer bets. For eksempel Trio, hvor du gætter hvilke heste, der får henholdsvis en første-, anden- og tredjeplads (i korrekt rækkefølge).

Læs også CNN"s interessante artikel om gambling inden for hestevæddeløb, hvor de også nævner nogle af de mest fantastiske bets, som nogensinde er lavet.


Hvorfor fascineres vi stadig af hestevæddeløb?

Vi har nu set på hvilken rolle hestevæddeløb har spillet historisk. Men hvorfor er hestevæddeløb stadig så populært?

Ligesom tidligere former for hestevæddeløb, synes moderne hestevæddeløb og gambling heller ikke at være uden tilknytning til det samfund, vi lever i.

I vores daglige arbejde kræves det ofte, at vi udviser lederskab, god dømmekraft og beslutsomhed. Det er vel blandt andet disse evner vi træner, når tager en beslutning om, hvilken hest der vil vinde.

Dette forklarer muligvis, hvorfor vi efter så mange år stadig fascineres af hestevæddeløb, og hvorfor vi fortsat har lyst til at spille og afprøve vores evner.
2016 | Hesteinfo A/S | Aalborgvej 20 E | 9492 Blokhus | Tlf. 40 96 23 44 | Kontakt

Powered By Infokey A/S - Template By Infokey A/S - Opsat af Infokey A/S