Hesteinfo.dk - Nyhedsarkiv Hesteinfo


Nyhedsarkiv


Beriderskifte i Hjallerup Rideklub
Hjallerup Rideklub får fra 1. december 2014 ny berider.  
Berider Dennis Fisker, der har været i Frederikshavn siden 2010 tiltræder i Hjallerup Rideklub pr. 1.12.2014. Han afløser Berider Michael Møller Flintrup, der har søgt nye udfordringer.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Carlé )

JBK Horse Shows støtter op om Human Practice Foundation
JBK Horse Shows årlige indsamling til et velgørende formål går i år til et skoleprojekt i Himalaya – i en af de fattigste og mest ufremkommelige egne af Nepal, tæt ved Mount Everest. Her vil fonden, Human Practice Foundation, i samarbejde med organisationen Himalayan Project Nepal, stiftet af danskeren Kurt Lomborg, deltage i et større skolebyggeri
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

”Military” skifter navn til ”Riathlon”
Militarysporten har forandret sig gennem de seneste 10 - 15 år. Military har udviklet sig fra at være en traditionel sport med tydelige rødder i militæret til at være en moderne sport for alle. Nu følger navnet også med.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Ny kuskekonkurrence lanceret, Golden Cup 2014
For nogle måneder siden genlanceredes en kuskekonkurrence, der har navnet Golden Cup. Der er tale om en konkurrence med præmier for 230.000 kr. I denne artikel kigger vi nærmere på denne Golden Cup konkurrence.
Læs mere her.  (kilde: Tom Jonasson)

Vil du være en del af vores fremtidige ponymålerkorps?
Som følge af at vi ændrer strukturen for ponymålinger, søger vi nu ponymålere over hele landet. Ponymåling er en af grundstenene for fair konkurrence blandt vores unge ryttere, og vores ponymålere varetager derfor et stort og vigtigt arbejde. Vil du være en del af vores fremtidige ponymålerkorps så se mere på stillingsopslaget.
Læs mere her.  (kilde: 
Rikke Højgaard)

Ny klub i Nordjylland
Vældgård Sportsrideklub hedder den nye klub i Nordjylland. Ved det seneste bestyrelsesmøde den 16. september blev klubben foreløbig optaget i Dansk Ride Forbund. Den lille hyggelige klub, der gerne vil lave aktiviteter for sine medlemmer, ligger naturskønt i distrikt 14 på Stald Vældgård. Vi ønsker klubben tillykke med optagelsen, og ser frem til repræsentantskabsmødet i 2015, hvor klubben mere formelt bliver endelig optaget i ”familien”
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

REB på besøg hos DV-avler
Lørdag den 13. september besøgte 25 medlemmer fra Rebild Sportsrideklub (REB) Dansk Varmblod- og sportspony-avlerne Elsebeth Jepsen og Peter Johansen. Det blev til en spændende dag med masser af skønne heste og spændende viden om avl. Her kan du læse REBs formand Steffen Janums beretning fra besøget og se masser af flotte billeder fra besøget – måske du endda finder inspiration til et lignende besøg med din egen klub
Læs mere her.  (kilde: Steffen Janum, formand i REB)

En redningsplan for Billund Trav
Billund Trav offentliggjorde for nylig en intens redningsplan, der skal sikre deres overlevelse på trods af de dystre udsigter, der er for sportens fremtid. Redningsplanen indeholder vigtige argumenter for, hvorfor Billund Trav også fremadrettet skal være en del af Danmarks hestevæddeløbssport.
Læs mere her.  (kilde: Tom Mikkelsen)

Medlemsfordel
Som medlem af Dansk Varmblod har du forkøbsret på Billetterne til Hingstekåringen i Herning.
Du skal blot sikre dig at Dansk Varmblod har din mailadresse.
I uge 38 vil du modtage en mail med adgangskode og password, så du kan købe før salget starter. Salget for medlemmer starter den 24. september kl. 16.00 - det normale billetsalg starter den 1. oktober kl. 16.00.
Læs mere her.  (kilde: Varmblod.dk )

Clara Hallundbæk tog guldet i DRF-mesterskabet i springning for kat. I
14 ekvipager var klar til mesterskabsstævnets sidste finale på Vilhelmsborg, hvor Danish Derby denne weekend har været vært for DRF-mesterskaberne i springning og dressur for ponyer, der er sponsoreret af Horsebook. Finalebanen var 130 cm høj, og efter en spændende omspringning kunne Clara Hallundbæk (SPR) på Pauldarys Pocket Rocket modtage guldet.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Kom i dybden med din hest
Bogen ”Hestemassage” af Bettina Hvidemose er en god grundbog til alle, der vil udvikle og forbedre arbejdet med deres hest.
Heste får som os mennesker fra tid til anden spændinger og ondt i kroppen.
Det kan skyldes en forkert sadel, et styrt under ridningen eller måske en slåskamp på folden. Uanset årsagen, så kan mange muskelspændinger afhjælpes og forbedres med basal massage.
Læs mere her.  (kilde: Helle Møller Riis)

Hesten i Fokus
Så nærmer tiden sig for årets store heste- og familiedag ”Hesten i Fokus” på Skive travbane og Skive Rideklub . Igen i år vil der dagen igennem være fuldt program med aktivitet både på travbanen, islænderbanerne, ridebanerne og ridehallerne, hvor hesten er i fokus. Årets tema er ”Kom og Prøv” så der vil være rigtig mange aktiviteter, hvor man kan komme helt tæt på og prøve selv. Vi gælder os til at se rigtig mange igen i år (sidste år var der ca. 4000 publikummer forbi i løbet af dagen) til en dag hvor hesten er i fokus. Der er fri entre hele dagen.
Læs mere her.  (kilde: Mette Skov Johansen)

Neergaard tilpasser sig tiden efter endt generationsskifte.
I gennem mere end 18 år har Neergaard Stald Design været trendsættere for indretning af hestestalde, opførsel af komplette ride etablissementer og hele stalde samt udebokse, Neergaard har således både designet, ofte i samarbejde med vore kreative kunder et stort antal af de velfungerende rider etablissementer i Danmark. .
Læs mere her.  (kilde: Bent Neergaard og Chili Abigael

Klubbens egen beretning fra Padborg Rideclub
Padborg Rideclub er den 18. klub i rækken, som kan kalde sig en certificeret rideklub. Klubben har haft god succes med at finde økonomisk opbakning i lokalområdet til forskellige projekter. Arbejdet med certificeringerne blev eksempelvis belønnet med en check på kr. 5.000, som blev overrakt af Sydbank i forbindelse med den endelige certificering. Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Kendelse fra Disciplinærudvalget
Dansk Ride Forbunds disciplinærudvalg har 16. juli afgjort en sag, hvor TD Bibi Kongslev har klaget over Hotho Vestergaards opførsel ved et stævne. Disciplinærudvalget har tildelt Hotho Vestergaard en officiel advarsel og en bøde på 550,- kr. Se hele kendelsen via dette link. Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Flarup klar til VM
Peter Flarup og Calista E eller CTS Twin Peaks er klar til at forsvare de danske farver ved VM i military den 28. – 31. august. VM i military afvikles ved WEG (World Equestrian Games), som er verdensmesterskaberne i otte af ridesportens discipliner (Danmark er repræsenteret i syv discipliner). WEG afvikles i Normandiet i Frankrig fra den 25. august – 7. september.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Brænder du for voltigering?
Voltigeringsudvalget er på udkig efter to nye medlemmer – en der brænder for at udvikle bredden i klubberne, og en der vil styrke sporten på stævne- og arrangementsfronten. Er det dig? Så se nærmere på opslagene via linksene nedenfor.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Bruttogruppen klar til VM i dressur
Nu ligger det fast, hvilke otte ekvipager, der er i spil til at skulle repræsentere Danmark ved VM i dressur til august, og her åbnes op for et muligt comeback til Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby. Derudover er Anna Kasprzak, Lone Bang Larsen, Lars Petersen, Mikala Münter Gundersen, Lisbet Seierskilde, Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard i spil til de fire eftertragtede pladser.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Scandinavian Open Championship  blev en taktisk affære
Der blev ikke tale om den spændende opløbskamp i årets udgave af Scandinavian Open Championship (eller bare SOC), som man måske kunne have håbet på. Hvis man havde forventet noget andet, måtte man altså se sig en anelse snydt, for afgørelsen i løbet faldt allerede på de første 600 meter af løbet. Således lagde Rafael Schistl og Without Fear sig i et højt tempo i spidsen af løbet ned til tribunesvinget og tog således det meste af spændingen ud af løbet på dette tidlige tidspunkt.
Læs mere her (kilde: Tom Mikkelsen)

At være klub i ”udkantsdanmark”
Sallingsund Hesteklub kunne ved udgangen af marts skrive sig ind i rækken af certificerede klubber. Klubben er naturskønt beliggende i distrikt 11 og er en forholdsvis lille rideklub med ca. 70 medlemmer. Udover at klubben har arbejdet med certificeringer, har den også fået anlagt intet mindre end 13 km ridesti. I det seneste nummer af DRF Spot kan du læse Sallingsund Hesteklubs egen beretning om klubbens arbejde med certificering og med at anlægge ny ridesti.
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Stort tillykke til de nye Træner 1
Et nyt hold på 13 kursister har netop færdiggjort Træner 1-uddannelsen, som er blevet afholdt på Thommysminde Hestecenter i Jelling. Stort tillykke her fra.
Læs mere her (kilde: Helen Munksø)

To nye kendelser fra disciplinærudvalget
Disciplinærudvalget har afgivet kendelser i to sager. ”Kim Henriksen vs. Martin Dinesen Neergaard” og ”Jeanette Johannesen vs. Favrholt Rideklub”. Kendelserne kan findes via nedenstående links.
Henriksen vs. Martin Neergaard

Johannesen vs. Favrholt Rideklub
(kilde: Rikke Højgaard)

Rikke N. Andersen DRF-mester i military for ponyer
2. pinsedag slog Haslev Køre- og Rideforening dørene op til DRF-mesterskab i military for ponyer. Fire ekvipager var klar til at dyste i de tre discipliner, der alle blev afviklet mandag. Det blev Rikke N. Andersen, der til slut kunne lade sig hylde som ny dansk mester. Stort tillykke her fra.
Læs mere her.(kilde: Rikke Højgaard)

Dressurlandshold udtaget til Rotterdam
Landstræner Rudolf Zeilinger har nu sat navne på de fire ekvipager, der skal repræsentere Danmark i dressur Nations Cuppen i Rotterdam. Det bliver Maria Anita Andersen på Blue Hors Leredo, Mikala Gundersen på My Lady, Ulrik Mølgaard på Michigan og Anne van Olst på Zidhane, der udgør landsholdet.
Læs mere her.(kilde: Rikke Højgaard)

Vedr. sagen om Andreas Helgstrand
Dansk Ride Forbund har sammen med Andreas Helgstrand besluttet, at han for en periode ikke er i betragtning til dressurlandsholdet.
Dansk Ride Forbund valgte i slutningen af april at overdrage den verserende sag omkring Andreas Helgstrand til Appeludvalget med henblik på at sikre en grundig og saglig gennemgang af forløbet.
Læs mere her.(kilde: Rikke Højgaard)

Referat fra repræsentantskabsmøde 2014
DRF har holdt repræsentantskabsmøde i Korsør, hvor klubber, sponsorer og driftsorganisationen var samlet.
Du kan nu læse referatet her.(kilde: Rikke Højgaard)

Velkommen til de nye ungheste
Vi er nu i maj måned, og det betyder velkommen til alle de nye 4-årige heste, der fra 1. maj må starte på konkurrencebanerne i distance, dressur og spring. Vær opmærksom på, hvad grænserne er inden for din disciplin, og husk at du nemt kan registrere din hest via Go.
Læs mere her.(kilde:  Desirée Larsen)

Lige nu er det GRATIS at undersøge for PPID (Cushing’s syndrom) hos hest
PPID (Cushing’s syndrom) hos hest er en sygdom, som rammer mange heste, man regner med at omkring 20% af alle heste over 15 år gamle har lidelsen. Men også yngre heste kan rammes.
Lige nu og frem til 30. juni 2014 er laboratorieudgiften til at teste for PPID gratis.
Læs mere her.(kilde: netdyredoktor)

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i DRF,
hvor sagen vedr. Andreas Helgstrand og Akeem Foldager blev drøftet. Bestyrelsen opfordrer Appeludvalget til at behandle sagen.
Se referatet fra mødet på link herunder og tidligere meddelelse om sagen på nyheden lige herunder.
Referat fra bestyrelsesmøde. (kilde: Rikke Højgaard)

DRF´s meddelelse vedr. Andreas Helgstrand og Akeem Foldager
På baggrund af fotos med tilhørende tekst på en række sociale medier har Dansk Ride Forbund anmodet Dyrlæge Peter Busk, Fagdyrlæge i sygdomme vedr. heste, om at tilse og udarbejde en rapport vedrørende hesten "Akeem Foldager". Rapporten er ikke – som fejlagtigt oplyst i pressen - knyttet til Dansk Dyrlæge Forening.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Et spændende nyt kamera produkt til smartphones.
Anvendelses mulighederne er utallige. Lige fra overvågning af hoveddøren til kamera i ens hestetrailer. Kameraet skaber sit eget trådløse wifi netværk som man kan logge på med sin smartphone eller tablet.
Læs mere her.  (kilde: Jørn Jepsen)

Samarbejde mellem Landsudvalget for Heste og Dansk Ride Forbund til fordel for alle
Dansk Ride Forbund og Landsudvalget for Heste har indgået en samarbejdsaftale, der skal komme begge organisationers medlemmer til fordel. Dansk Ride Forbunds klubber vil fremover kunne søge rådgivning hos Videncentret for Landbrug – Heste, mens avlsorganisationerne fremover kan afvikle racespecifikke stævner i rideforbundets regi. Derudover fortsætter de to organisationer med gensidig udveksling af data om heste, så begges databaser bliver bedre opdaterede.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Böckmann præsenterer ny Hestetrailer med optimal plads.
Den nye Böckmann Big Portax Cross er en plads vidunder. Den pladsbesparende diagonale position af hestene, giver en optimal udnyttelse af pladsen i traileren. Muligheder for transport af to eller tre mellemstore heste med en højde på op til 155 cm. Den kan også laste 2 store heste.
Læs mere her.  (kilde: Bent Neergaard)

Har Årets Idrætskommune 2013 fokus på ridesporten?
Fleksible idrætstilbud til voksenmotionister, facilitetsforbedringer for teenagere og styrkelse af foreningsidrætten i et socialt belastet boligområde er tre eksempler på, hvorfor Holstebro Kommune blev udnævnt som Årets Idrætskommune 2013. Det er DIF’s bestyrelse, der udpeger Årets Idrætskommune, som ud over æren får 200.000 kr. til et idrætsprojekt i kommunen.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

EM i ridning skabte ros, job og overskud
V
isit Denmark har analyseret på, hvad Herning, Danmark og ridesporten fik ud af EM i Springning, Dressur og Paradressur. Bundlinjen siger bla. 75.000 besøgende og en samlet eventgenereret turismeomsætning på 133 mio. turist-kroner.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Kampagne på tysk trailerkvalitet
Böckmann Danmark A/S lancerer i foråret en kampagne på udvalgte trailermodeller til både den private og den professionelle sektor. Böckmann har været kendt for høj kvalitet og maksimal holdbarhed i et halvt århundrede, og er et anerkendt trailermærke i hele Europa. Læs mere her.  (kilde: Böckmann Danmark A/S)

DIPLOM FOR GODT HORSEMANSHIP
Staldmedarbejder i Holte Ride-Klub hædret af Hestens Værn. Der var stående applaus til staldmedarbejder Dan Andersen, Holte Ride-Klub, som forleden blev hædret med Hestens Værns Diplom for Godt Horsemanship.
Dan Andersen har passet heste i 30 år på Holte Ride-Klub. Han har gjort det til alles tilfredshed, med flid, stor interesse og engagement i hver enkelt hests velfærd, og det så godt, at han er blevet hædret med Hestens Værns diplom for godt horsemanship.
Læs mere her.  (kilde: HV)

Hingstekåring er nu vel overstået.
Resultater kan ses på denne side.
Læs mere her.  (kilde: Varmblod)

Skal du med til talentsamling for nye paradressurryttere?
Er du rytter, har du et fysisk handicap, og har du ambitioner med din sport? Så er paradressur måske noget for dig. Lørdag den 26. april 2014 holder Handicapudvalget og landstræner David Amager talentsamling for nye ryttere på Baunehøj Ridecenter i Næstved. Her vil landstræneren se dig an ridemæssigt og komme med gode råd til, hvordan du kan forbedre dig.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

DRF Spot er på gaden
I det nye nummer af Dansk Ride Forbunds online-magasin kan du komme med ind bag kulisserne på det verdenskendte Apassionata-show, og du kan blive meget klogere på hesteloven. Du kan også læse Herning Rideklubs egen beretning om engagementet i EM, og du kan blive klogere på, hvorfor vores formand spørger, om vi skal til at ride på æsler?
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

ALT FOR MANGE HESTE VANRØGTES
1.336 VANRØGTEDE HESTE OG PONYER BLEV SIDSTE ÅR HJULPET AF HESTENS VÆRN
I 2013 modtog Hestens Værn 246 anmeldelser om vanrøgt. Det fremgår af foreningens årsberetning, som netop er udkommet. Anmeldelserne angik i alt 1.336 heste og ponyer, som foreningen måtte hjælpe til et bedre liv, oplyser formanden, lektor og dyrlæge Julie Fjeldborg. Læs mere her.  (kilde: Hestens Værn)

Vind billetter til Hingstekåringen
I uge 10 slår MCH Messecenter Herning for 35. gang dørene op for Dansk Varmblods Hingstekåring. Skal du med? Her får I muligheden for at vinde 2*2 billetter til gallashowet fredag den 7. marts – værdi 350,- kr. pr. stk.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Ændringer til voltigeringsreglementet
Her i 2014 er der kommet flere ændringer til voltigeringsreglementet. Ændringerne kan I finde på nedenstående link, og det opdaterede reglement vil blive offentliggjort snarest.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

DRF Go! indstillet til E-handelsprisen 2014
I april 2013 så DRF Go! dagens lys til gavn for ryttere, klubber og stævnearrangører. Vi er stolte af produktet og har derfor indstillet DRF Go! til E-handelsprisen. Prisen uddeles af Foreningen For Dansk Internethandel (FDIH), og DRF Go! er indstillet i kategorierne ”Bedste re-design af webshop” og ”Bedste e-handelscase - webbureau og andre leverandører”. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Line Kongensgaard nomineret til Årets Handicapidrætsudøver
Paradressurrytter Line Kongensgaard er nomineret til Pressalits Keep Living-pris, som gives til Årets Handicapidrætsudøver 2013. Line er nomineret for sin indsats på Laponio ved EM i Herning, hvor det blev til dobbelt bronze til den unge rytter (hold og individuelt). Hun er nomineret sammen med fire andre udøvere, der har udmærket sig i 2013, og prisen uddeles den 29. januar. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

NYHED HOS BÖCKMANN
Big Portax – med ekstra plads til både hest og rytter
Unikt design Den nye Big Portax med en indvendig bredde på 185 cm og en indvendig højde på 240 cm giver endnu mere plads til dig og dine heste. Standard funktioner omfatter verdensklasse "WCF plus" chassis og et stort sadel rum, hvor der er plads til transportabel sadelskab. Læs mere her.  (kilde: Kirsten Neergaard )

Gardehusar Holmdrup hædret med Hestens Værns Ur Gardehusar Holmdrup, alias Stina Rosa Eglin Hansen, har fået overrakt Hestens Værns Ur i anerkendelse af hendes interesse for regimentets heste.I indstillingen påpeger eskadronchef, major Casper de Renouard, at Husar Holmdrup igennem sin værnepligt har udvist stor interesse for eskadronens heste, og at hun fra første færd i stalden har været meget opmærksom på at gøre det så godt for hestene som muligt. Det har ofte betydet, at Husaren har brugt tid ud over den forventede tjenestetid, når situationen har krævet det. (kilde: Hestens Værn
)

NYHED fra Neergaard stald-design Aps.
Fodringssystem
Som hesteejer kan dette spare tid og omkostninger og samtidig øge hestens ernæringskvalitet. Nøjagtig dossering af mængde og interval sikrer optimal fodring. Systemet kan som minimum bruges ved 4 bokse og kan udvides efter kundens behov. Afhængig af styreenhed kan nævnes optioner som fejlmelding via netværk, overvågning m. fl. 
Læs mere her.  (kilde: Kirsten Neergaard )

Hvorfor vil vi have mere stilspringning?
Dansk Ride Forbund har et mål om at udbrede stilspringning til alle lavere niveauer for både pony og hest. Men hvorfor nu det? Kort fortalt er formålet at udvikle og uddanne ryttere og heste/ponyer under hensyntagen til rytterens aktuelle niveau og hesten/ponyens velfærd. Det skal på sigt skabe fundament for toppræstationer på de højeste niveauer. I nedenstående artikel prøver vi at klarlægge baggrunden for vores mål om mere stilspringning i springsporten. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Voltigeringslandsholdet er udtaget
14 voltigører er blevet udtaget til bruttogruppen i gruppevoltigering. Gennem den næste halvandet år, skal voltigørerne udvikle sig gennem fælles træningssamlinger og andre aktiviteter, og målet er, at Danmark kan stille et hold til EM i 2015. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Staldmedarbejder i Holte Ride-Klub hædret af Hestens Værn. Der var stående applaus til staldmedarbejder Dan Andersen, Holte Ride-Klub, som forleden blev hædret med Hestens Værns Diplom for Godt Horsemanship.Dan Andersen har passet heste i 30 år på Holte Ride-Klub. Han har gjort det til alles tilfredshed, med flid, stor interesse og engagement i hver enkelt hests velfærd, og det så godt, at han er blevet hædret med Hestens Værns diplom for godt horsemanship.Resultater kan ses på denne side.

Op på hesten og ud i naturen
Har I et overblik over, hvor mange muligheder, I har for sjove og spændende oplevelser med hestene i naturen? Hvis ikke kan I finde inspiration til spændende aktiviteter i naturen. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Dansk Ride Forbund har fået to ryttere med i Team Danmarks talentprogram
Cathrine Dufour og Nanna Merrald er sammen med 28 andre af landets største talenter blevet udvalgt til Team Danmarks talentprogram. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Hvor skal DRF hen?
Hvordan står det til med organiseringen af driftsorganisationen i Dansk Ride Forbund? Passer den til de udfordringer, forbundet står overfor i de kommende år? Eller kan det organiseres bedre og i givet fald hvordan? Læs mere her. (kilde: Rikke Højgaard)

Nyt rideanlæg i Løgstør
For første gang opføres et rideanlæg med plads til en række andre brugergrupper. Heste og ryttere i Løgstør Rideklub vil i fremtiden dele deres nye faciliteter med spejdere, cyklister og løbere.
Læs mere her.  (kilde: Tine Andersen)

DV-auktionsføl beskeler på Moritzburg
Det tidligere eliteauktionsføl Rockas Langholt er solgt til Landgestüt Moritzburg, hvor han indgår i hingstekollektionen for sæsonen 2014. Læs mere her.  (kilde: Varmblod)

Hvorfor skal min hest vaccineres?
Man vælger at lade sin hest vaccinere, for at den selv skal danne et højt indhold af antistoffer i blodet, således at den er maksimalt beskyttet, hvis den skulle møde den pågældende sygdom. Herved er kroppen beredt på infektionen, fordi der allerede er antistoffer i blodbanen. En kraftig infektion kan godt "bryde igennem" også hos vaccinerede heste, men sygdomsforløbet har et meget mildere forløb. Læs mere her.  (kilde: Netdyredoktor)

Godt nyt til alle hesteejere :

Ny behandlingsmulighed mod livstruende hestesygdom.
Sygdommen Cushings syndrom  hos hest er langt hyppigere end hidtil troet. Ubehandlet dør hesten af følgesygdomme. Opdager man det i tide, kan hesten leve et langt og godt liv med medicinsk behandling. Læs mere her.  (kilde: Netdyredoktor)

DDRF Spot er på gaden
I Dansk Ride Forbunds online-magasin kan du se skønne videoer fra Landsfinaler 2013 og komme helt tæt på nogle af de ildsjæle, der gør Landsfinalerne til Årets Fest Til Hest. Du kan også blive klogere på, hvordan stævneaktiviteten har udviklet sig positivt under finanskrisen, og du kan møde Karen Sylvest, der trods sine 70 år stadig er særdeles aktiv i sadlen.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Spil spillet - Stop matchfixing
Danmarks Idræts-Forbund DIF har lanceret kampagnen ’Spil spillet – Stop matchfixing’ i kampen mod netop matchfixing. Kampagnen rummer bl.a. et online quizspil, der skal øge kendskabet til matchfixing. Der er gode præmier på spil til dem, der kender reglerne.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Træningssamling for de unge springryttere
Landstræner i springning for ungryttere, juniorer og children, Michael Aabo, inviterer til træningssamling. Samlingen er åben for ryttere i bruttogrupperne samt childrenryttere, der har gennemført LB1*, juniorryttere, der har gennemført LA2* og ungryttere, der har gennemført MB1*.Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Ponylandstræneren ser dressurtalenter an
Landstræner i ponydressur, Jette Nevermann Torup, har gennem stævnesæsonen været rundt i landet for at få et overblik over den danske talentmasse i ponydressur. Der har heldigvis været mange talenter derude, og Jette har inviteret en del af disse talenter til træningssamling.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Heste påkørt og dræbt
Trafikuheld på Læsø tidlig mandag morgen
To heste mistede livet ved et trafikuheld på Østerbyvejen på Læsø tidlig mandag morgen.
Ifølge Nordjyllands Politi skete uheldet ved 05.30-tiden, da en kvinde kom kørende ad Østerbyvejen og pludselig ramte hestene.
De to heste døde, men kvinden skulle være sluppet uden større skader.
H
un var dog chokeret efter påkørslen, oplyser politiet.
(kilde: Nordjyske)

Inspiration til undervisning og sjov i klubben
Trænger I til ny inspiration til den daglige undervisning i klubben? Mangler I idéer til nye sjove aktiviteter for klubbens medlemmer? Så kom til en af de tre inspirationsdage, som breddeaktivitetsudvalget holder rundt omkring i landet.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard

Vejle Rideklub certificeret
Vejle Rideklub er blevet certificeret indenfor de to basiscertificeringer Organisation og Sikkerhed. Derudover har klubben også fået en certificering indenfor ridelejr, hvilket kun Vejle Rideklub og Hylke Og Omegns Rideforening kan reklamere med.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Ny ”Smart Trainer Pro” Trådløst instruktørsæt
Modellen er i nyt lille elegant og robust design. Integreret antenne og kraftig stålclip på bagsiden. Ny øretelefon med gummi bøjle bag øret, god pasform. Ny clip-on mikrofon med vindhætte og stål clips..
Læs mere her.  (kilde: Alulette)

Velkommen til to nye klubber
Dansk Ride Forbund har optaget to nye klubber – nemlig Krogsagergaard Sportsrideklub i distrikt 14 og Varde Sportsrideklub i distrikt 9. Klubbernes optagelse er foreløbig, da deres endelige optagelse skal bekræftes på repræsentantskabsmødet 2014.
Læs mere her.  (kilde: Helen Munksø)

Hvordan står det til hos træner-/beridereleverne?
Ca. 45 elever er pt. i gang med at uddanne sig til enten træner eller berider. Men hvordan står det egentlig til hos elever og læresteder? Det har Instruktørudvalget sat sig for at finde ud af, så der kan etableres forebyggende og indgribende foranstaltninger, hvor det måtte være nødvendigt.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Stefan Lind-Holm kom ikke til EM
Den bornholmske kusk Stefan Lind-Holm var udvalgt til, at repræsentere de danske farver ved EM for amatørkuske, der fandt sted i Moskva i denne weekend.
Desværre for ”Skipper” og samboen Henriette Jensen var der problemer med parrets visum, som Lind-Holm selv havde fået lavet på nettet, og de to bornholmere blev afvist ved gaten.
Læs mere her.  (kilde: Lars Henriksen)

Mere grovfoder kan øge præstationshestens udholdenhed
Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet har undersøgt, hvordan wraphø påvirker præstationshestes muskelstofskifte. Forsøgets konklusion er, at en høj andel af grovfoder er til fordel for hestenes muskelstofskifte og udholdenhed.
Læs mere her.  (kilde: HorseConsult)

Gråsten Rideklub vinder DRF-mesterskab i ponydressur
Søndag blev finalen i DRF holdmesterskabet i ponydressur afviklet. 7 hold var gået videre til finalen, og det blev et meget spændende opløb mellem de tre placerede hold. Guldet gik til Gråsten Rideklub, mens rytterne fra Aarhus Rideklub vandt sølv, og holdet fra Hvalsø Rideklub fik bronze.
Læs mere her.  (kilde: Anne Marie Rasmussen)

To danskere i top 10 ved EM i dressur
Søndag eftermiddag blev Blue Hors FEI European Dressage Championship i Grand Prix Kür afviklet i MCH Arena. Anna Kasprzak og Donnperignon opnåede en fornem 7. plads, mens Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby blev nummer 9 i klassen. Guldet gik endnu engang til Charlotte Dujardin på Valegro fra England, mens tyske Helen Langehanenberg og Damon Hill vandt endnu en sølvmedalje. Adelinde Cornelissen og Jerich Parcival blev som i Grand Prix Specialen bronzevinder
Læs mere her.  (kilde: Anne Marie Rasmussen)

Hvornår er kiropraktik indikeret
Alle heste kan have gavn af kiropraktisk behandling enten forebyggende eller som præstationsfremmende behandling. Derudover kan kiropraktik bruges som behandling ved mange forskellige symptomer hos heste.
Læs mere her.  (kilde: hestedyrlaegerne-ribe.dk)

Jette Nevermann gør status efter ½ år på posten
Mit første ½ år som landstræner over forår/sommer, der altid er meget komprimeret med masser af stævner såvel nationalt som internationalt, træningssamlinger, samt observationsstævner, er overstået, - og godt syntes jeg.
Læs mere her.  (kilde:  Jette Nevermann Torup)

Nej til international ridning i Herning?
Det er aldrig kønt og heller ikke særligt befordrende, når organisationer, der burde arbejde sammen, diskuterer uenigheder i pressen. I Dansk Ride Forbund har vi en klar holdning til, at uoverensstemmelser klares bedst gennem forhandling – og det vil fortsat være vores politik. Ikke desto mindre kræver de sidste måneders artikler i Ridehesten og på Ridehesten.com om internationale klasser ved Hingstekåringen, at tingene bliver sat i rette perspektiv. Dansk Ride Forbunds generalsekretær, Jens-Erik Majlund, vil derfor i nedenstående artikel rette de faktuelle fejl, perspektivere diskussionen og komme med konstruktivt forslag til at komme videre.
Læs mere her.  (kilde: Jens-Erik Majlund)

Er din stald tilstrækkelig sikret mod brand?
Gamle stalde, dårlige el-installationer og smalle staldgange?
Få gode og brugbare informationer om brandsikring.
Læs mere her.  (kilde: HorseConsult)

Bronze til Danmark ved EM i springning for ponyer
Jessica Toelstang/Nikolina viste storform i den sidste og afgørende springning til EM i Arezzo og blev belønnet med en bronzemedalje. Ekvipagen har med stor vilje og talent kæmpet sig hele vejen gennem dette års EM for ponyer. Guldet gik til Susan Fitzpatrick/Rock Dee Jay fra Irland, mens sølvmedaljen blev hængt om halsen på britiske Millie Allen/Song Girl.
Læs mere her.  (kilde:Tine Andersen)

Springlandsholdet til EM udtaget
Det bliver Thomas Sandgaard, Thomas Velin, Charlotte Von Rönne, Søren Pedersen og Andreas Schou, der skal ride for medaljer til Danmark, når EM i springning afvikles på hjemmebane sammen med EM i dressur og paradressur i Herning den 20. – 25. august. Landstræner Lars Nørgaard Pedersen forventer gode præstationer på hjemmebanen.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Landsholdet til EM i paradressur udtaget
Når EM i paradressur afvikles på hjemmebane i Herning til august bliver det Line Thorning Jørgensen, Line Kongensgaard, Caroline Cecilie Nielsen, Stinna Tange Kaastrup og Liselotte S. Rosenhart, der skal ride for medaljer til Danmark. EM i paradressur afvikles sammen med EM i dressur og springning i Herning den 20. – 25. august, og landstræner David Amager tror på dansk succes.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Danmarks største kæphestekvadrille til EM Show
Lørdag den 24. august ved EM indtager 200 kæpheste og deres forventningsfulde ryttere MCH Arena under det store Galla Show om aftenen. Alle rideklubber i Herning og Ikast-Brande Kommuner har fået tilbuddet om at deltage i den store kæphestekvadrille, og 200 ryttere er fundet. Rytterne og deres heste er i skarp træning, og de er klar til at levere et brag af et show.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Hvor må du færdes i naturen på hesteryg eller med -vogn?
Reglerne for færdsel til hest eller med hest er vanskelige at overskue for de fleste. Vi bringer her Naturstyrelsens uddrag af Miljø- og energiministeriets bekendtgørelse nr. 842 af 4. september 2000 om, hvor der er offentligt adgang til at færdes og opholde sig i naturen. Der er her kun taget udgangspunkt de punkter som omhandler ridning på skov- og naturstyrelsens arealer.
Læs mere her.  (kilde: HorseConsult)

Giv din hest et stimulerende miljø
Har dit føl eller unghest nogen at lege med?
Se filmen med det charmerende føl der får  masser af miljøstimuli og læs om, hvordan naturlig opvækst giver fysisk og psykisk sunde heste.
Læs mere her.  (kilde: HorseConsult)

Følskuer
Mange dejlige føl er kommet til verden i løbet af de sidste par måneder og nu er tiden måske inde til at de skal med i byen for første gang.
Klik her og læs mere om hvordan et følskue forløber og hvordan du kan tilmelde. Vær opmærksom på, at der er forskellig tilmeldingsfrist i de enkelte regioner. (kilde:Dansk Varmblod)

Hoppekåring i august
Dansk Varmblods store hoppekåringstur finder sted i august. Her kommer dommerne rundt til sadelkåring i hele landet.
Klik her og læs mere omkring hvordan en hoppekåring forløber.
Sidste tilmeldingsfrist er mandag den 8 juli. (kilde:Dansk Varmblod)

Sund madpakke til både hestepiger og drenge
Du får 50 ideer til, hvad du kan give dine børn med i madpakke, så energiniveauet holder hele dagen og så frokosten varieres.
Læs mere her.  (kilde:LINDHARDT OG RINGHOF)

Ponylandsholdene udtaget til NM i springning
Efter to krævende udtagelsesstævner har landstræner Lars Terkildsen sat navne på de ponyekvipager, der skal forsvare de danske farver ved NM i springning den 27. – 30. juni i Sverige.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Tag med gennem hestens fordøjelsessystem
En god indsigt i hestens fordøjelsessystem spare dig for mange dyrlægebesøg, hvis du bruger din viden til at optimere hestens fodring. Det er altid bedre at forebygge end at helbrede. Se den lærerige filmanimation.
Læs mere her.  (kilde: HorseConsult)

10 år med Danmarks bedste dressur
Danmarks bedste dressurryttere er for 10. år i træk klar til at indtage dressurbanerne i de smukke omgivelser på Broholm Slot, for at dyste om Danmarksmesterskabet. Og i år er der endnu mere på spil – DM et led i udtagelsen til EM på hjemmebane i Herning til august, så rytterne har virkelig meget på spil. Broholm Horseshow varer fra 6. – 9. juni og byder også på DM i paradressur, DRF-mesterskabet i dressur for U25 og den landsdækkende dressurturnering Bundgaard Byg Cup.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Find navn til EM-maskotten og vind showbilletter
Vi er i den heldige situation, at vi har 2 fantastiske EM maskotter. Problemet er blot, at de indtil nu har været navnløse. Vi har derfor stærkt brug for din hjælp…
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Nordens største ridestævne – EM i dressur, springning og Para Dressur står for døren.
Neergaard Stald Design har ansvaret for etablering, drift og fjernelse af 23.000 m2 ridebund i Herning i August måned 2013. Opgaven er blevet overdraget til Neergaard, først og fremmest fordi Neergaard har det mest gennemprøvede system, men også fordi Alan Neergaard har erfaring fra anlæg af baner ved flere OL, VM og andre store internationale stævner.
Læs mere her.  (kilde:Bent Neergaard)

Vil du være med til at udvikle militarysporten i Danmark?
Dansk Ride Forbund søger en ny formand til militaryudvalget, så hvis du har en brændende passion for sporten og gerne vil være med til at gøre en forskel, er stillingen måske noget for dig. Sammen med de øvrige udvalgsmedlemmer og forbundets administration skal du arbejde for at udvikle og udbrede sporten. Ansøgningsfristen er 31. maj, og du kan se hele stillingsopslaget nedenfor.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Resultater fra internationale stævner
De danske ryttere har redet mange flotte placeringer hjem ved de internationale stævner i weekenden. Det blev til flotte danske dressurplaceringer ved World Cup-finalen i Götheborg, hvor det også blev til en dansk springplacering. I Drammen blev det til en stribe flotte placeringer til de danske springryttere, mens det blev til danske placeringer i military i Polen og i voltigering i Holland.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

DIF"s medlemstal er klar
Danmarks Idræts Forbund (DIF) har offentliggjort medlemstal for 2012, og her af fremgår det, at Dansk Ride Forbund med 70.690 medlemmer er det 7. største forbund under DIF. Det er første gang, at de store idrætsorganisationer – DIF, DGI og DAI – har udført medlemsregistreringen i fællesskab.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Baggrunden for beslutningen om fremtidens uddannelser
Fra DRF Spot: Vi har et ansvar for at uddanne unge mennesker, der ønsker at virke i vores klubber. Vi har et ansvar for at give disse unge mennesker en uddannelse, der under ordnede og fagligt målrettede vilkår forbereder dem til arbejdet i klubberne. Vi har et ansvar for, at de penge, vi bruger på uddannelse, også kommer vores klubber til gode. Nedenfor kan du baggrunden for, hvorfor Dansk Ride Forbund har besluttet at stoppe optaget på træner-/berideruddannelsen fra august 2013.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Ny hesteuddannelse hos Center for Dyreterapi
Fra august 2013 kan du tage en helt ny uddannelse som fysiurgisk hesteterapeut. Et unikt forløb, der blandt andet gør dig til habil hestemassør og kranio sakral terapeut. Den nye uddannelse kan kun tages hos Center for Dyreterapi i Hirtshals.
Læs mere her.  (Kilde:Helle Møller Riis)

Jette Nevermann sætter navne på A- og B-trup
Landstræneren i ponydressur, Jette Nevermann Torup, er begyndt at udtage ryttere til A-og B-truppen. Foreløbig er tre ryttere i A-truppen, mens ni ryttere er i B-truppen. Løbende vil der ført flere ryttere til A-truppen fra B-truppen i takt med resultater og vurdering. B-truppen vil blive opdateret og eventuelt udvide.
Læs mere her.  kilde:Rikke Højgaard DRF)

Årsrapporten er klar
Dansk Ride Forbunds Årsrapport er nu klar og kan findes online. Årsrapporten indeholder regnskab for 2012, budget for 2013 samt program for repræsentantskabsmødet. Årsrapporten sendes i trykt version til forbundets klubber inden repræsentantskabsmødet, der finder sted i Sønderborg 14. april.
Læs mere her.  kilde:Rikke Højgaard DRF)

Militarybanerne holder Åbent Hus 2. Påskedag
Alle, der har lyst til at prøve at ride en terrænbane under kyndig vejledning af en instruktør, får mulighed for dette, når flere forskellige terrænbaner rundt om i Danmark holder ”åbent hus” 2. Påskedag/mandag den 1. april.
Læs mere her.  kilde:Rikke Højgaard DRF)

Ponyerne klar til ECCO Cup 2013 i Sundeved
Så er det endelig tid til, at ponyrytterne kan tage hul på ECCO Cup 2013, og det sker ved ponylandsstævnet i Sundeved i weekenden. Stævnet varer fra fredag til søndag med ECCO Cup lørdag og søndag, og publikum er meget velkomne.
Læs mere her.  kilde:Rikke Højgaard DRF)

Nyt produkt i Europa.
Præsenteres på Hest og Rytter messen i Herning.
Hidez heldragt til heste. Nyt i Europa! Nomineret til Inovationspris på Equitana 2013. Alulette har eneforhandling i Danmark.
Komprimeringsdragt Hidez by Cavasano. Heste atleter er som menneske atleter.
Dragtens fordele: Giver øget Blodcirkulation, fjerner hurtigere mælkesyren, reducere muskeltræthed og god beskyttelse under transport. Materiale: Åndbart, hurtigt tørrende, stræk elastisk og meget holdbart.
Læs mere her. (kilde: Alulette)

ECCO Cup 2013 skydes i gang i Sundeved.
Så er det endelig tid til ECCO Cup igen, og 2013-sæsonen skydes i gang i weekenden, hvor Sundeved Rideklub slår dørene op til Sundeved Dressurfestival med 1. kvalifikationsrunde for juniorer, ungryttere og U25. Stævnet varer fra fredag til søndag, og publikum er meget velkomne.
Læs mere her.  kilde:Rikke Højgaard DRF)

Ny medicinsk behandling mod Cushings syndrom.
Sygdommen Cushings syndrom hos hest er langt hyppigere end hidtil troet. Ubehandlet dør hesten af følgesygdomme. Opdager man det i tide kan hesten leve et langt og godt liv med medicinsk behandling. Læs mere her.  (kilde:Netdyredoktor.dk)

Hvordan er det lige med reglerne for hold af heste i Danmark?
Alle, der beskæftiger sig med heste, skal forholde sig til en lang række love og regler, herunder EU–regler om bl.a. transport, foderhygiejne, ejerforhold, konsumstatus og hestepas m.m. Vi har også fået en dansk lov om hold af heste, som stiller krav til bl.a. opstaldning, motion, foder, tilsyn, håndtering, og træning, ligesom det ifølge loven er obligatorisk, at alle heste er ansvarsforsikrede. Videncentret For Landbrug – Heste har udgivet en pjece om nogle af de vigtigste regler pr. 1. januar 2013. Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Træningssamling i dressur for junior- og ungryttere
Den nye landstræner for junior- og ungryttere i dressur, Ulrik Sørensen, bruger den kommende weekend på at se 37 unge ryttere an. Lørdag holder han træningssamling med 11 ryttere hos Midtsjællands Rideklub, mens han søndag tager til Middelfart Ridecenter for at holde samling med 16 ryttere. Hver rytter får lidt over en halv time med landstræneren. Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Hvad er op og ned om lovgivningen for hestetransport?
Hvilke lovkrav er det lige, der gælder, når man transporterer heste, og hvad er op og ned på Lov Om Hold Af Heste? Dette kan I blive meget klogere på, når Jørgen Kold fra Videncentret for Landbrug – Heste holder oplæg på Dansk Galops orienteringsmøde den 19. februar.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

”Jura og Heste – aktuelt møde" 19 februar (alle hesteinteresserede kan komme)
Bland andet v/advokat Sophus Bøgeskov Christensen, DELACOUR DANIA
Poul Graugaard, medlem af Dansk Varmblods Avlsledelse,
Ib Kirk, Stutteri Katrinelund og dyrlæge Gunnar Yde, Hestepraksis Nordvest..
. Læs mere her.  (kilde:Liselotte Schouboe)  www.landbothy.dk 

Husar Søndersø fik Hestens Værns Ur
Husar Søndersø, Stella Marie Lindqvist, har efter indstilling fra Gardehusarregimentets Hesteskadron fået Hestens Værns Ur, som bevis på enestående horsemanship. I indstillingen fra GHR’s Hesteskadron forklarer oversergent Helle Corydon, at Husar Søndersø altid stiller hestenes behov foran sine egne, og at hun er meget opmærksom på og sætter en ære i, at alle Eskadronens heste har det godt. (kilde:hestens-vaern.dk)

LandboThy´s Hesterådgivning indbyder alle hesteinteresserede til møde om:
Bygninger og anlæg til hestehold med fokus på hestenes frihed til bevægelse samt om følgende:
Hestevelfærd, arbejdsforhold, lovgivning, myndighedsbehandling og økonomi.
. Læs mere her.  (kilde:Liselotte Schouboe)  www.landbothy.dk 

Nu Bøckmann – hele 5 steder i Danmark
Böckmann  Danmark udvider forhandler netværket med 4 store trailer centre:  Autocentret – Holstebro,  Emmerske Biler, Tønder, Dyrehøj Trailer Center, Middelfart,  Gribskov Trailer og Marinecenter, Græsted. Böckmann vil nu dække hele landet med lagerførende trailer centre med både de kendte Böckmann hestetrailere og det meget store erhvervstrailer program. Læs mere her.  (kilde:Bent Neergaard) Böckmann  Danmark

Jette Nevermann Torup ny ponylandstræner i dressur
Dansk Ride Forbund har ansat Jette Nevermann Torup som ny ponylandstræner i dressur. Jette har beskæftiget sig med ridesport hele livet – både som aktiv rytter, træner og official. Nu er hun klar til at udvikle og styrke den danske ponydressur som landstræner.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Flygtningebørn til hest
Stutsborg Rideklub (STRK) kan nu tilbyde yderligere tre flygtningebørn fra Center Sandholm gratis ridning. Rideklubben, der er certificeret af Dansk Ride Forbund i organisation og sikkerhed, har i forvejen tilbudt syv børn fra Center Sandholm ridning en gang om ugen i nogle år, hvor Dansk Røde Kors har betalt lidt for at låne hestene, men ikke for undervisningen. Nu har Emil Sylvest Udlejregaards fond bevilget cirka 17.000 kroner, så yderligere tre børn kan få glæde af at ride. 
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Husk at indstille Årets Ungdomstræner
Har I Danmarks bedste ungdomstræner i jeres klub, og fortjener vedkommende et skulderklap i den helt tunge ende? Så skynd jer at tilmelde jeres træner til DIF-konkurrencen ’Danmarks bedste ungdomstræner’. Der er flotte præmier på spil til både det hold, der nominerer Danmarks Bedste Ungdomstræner, og selvfølgelig også til den vindende træner. Så har du, Danmarks Bedste Ungdomstræner, så skynd dig at melde ham/hende til konkurrencen. 
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Optagelse på træner-berideruddannelsen i 2013
Dansk Ride Forbunds bestyrelse har besluttet, at 2013 bliver det sidste år, hvor der optages elever på træner-/berideruddannelsen. Herefter stoppes der for elevoptag i Dansk Ride Forbunds regi. 
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Trude Hestengen vandt Bundgaard Byg Cup 2012
Det blev Trude Hestengen på Tobajo Pik Disney, der vandt Bundgaard Byg Cup 2012 efter en særdeles spændende finale på Vilhelmsborg. Sidste års vinder, Nanna Skodborg Merrald, blev nr. 2, mens Carina Nevermann Torup blev nr. 3. Finalen i den populære turnering blev afviklet ved landsstævnet Blue Hors Dressur Festival på Vilhelmsborg. 
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF) link: Bundgaard Byg

Vinderne af Nord-Vest Box Stil Cup fundet
Søndag den 18. november blev vinderne af Nord-Vest Box stil Cup 2012 fundet på Capacity Showjumping Center i Fredensborg. Det blev til 3 hjemmebanesejre, hvor Simone Bardrum sikrede sig sejren for kat. I-ponyerne, mens Laura Holck vandt kat. II og Benedikte Rie Truelsen vandt kat. III. Lørdag aften blev der holdt Rosenparade ved landsstævnet, hvor der blev sagt behørigt farvel til alle de ryttere, der falder for aldersgrænsen til nytår. 
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Aluminium Vinger
Alulette Basic Alu-vinger er lette og vedligeholds frie, derved særdeles velegnet til trænings brug såvel som til stævner. Vingerne måler 45x170cm og vejer kun 8kg. Vingerne fås i forskellige farver heriblandt Hvid, Blå, Gul, Brun og Rød. Vingerne flettes let sammen til nem opbevaring, og kan tåle alt slags vind og vejr. 
Læs mere her.  (kilde:Alulette.dk)

Flytning af indendørs DRF-mesterskab i springning
De indendørs DRF-mesterskaber i springning 2013 flyttes fra uge 11 og 12 hos Fredericia Rideklub til uge 4 og 5 hos Danish Derby på Vilhelmsborg. I uge 4 gælder det mesterskaberne for seniorer, ungryttere og juniorer, mens det er children- og ponyrytterne, der skal dyste i uge 5. Det er i øvrigt første gang, at det indendørs DRF-mesterskab afvikles for ponyer. 
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Sportsrideklubben Vallensbæk vandt DRF Dressur Cup 2012
Det blev Sportsrideklubben Vallensbæk, der sikrede sig sejren i DRF Dressur Cup 2012, da finalen blev afviklet i weekenden ved Fyns Rideklubs distriktsstævne. 2. pladsen gik til Ikast Rideklub, Rebelsig Sportsrideklub blev nr. 3, mens Holbæk Rideklub blev nr. 4. Cup’en er en Danmarksturnering i dressur for klubhold, der afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Kartofler og heste
En venlig læser skrev til os efter sidste nyhedsbrev og gjorde opmærksom på, at hendes hest var blevet syg efter at have indtaget større mængder rå kartofler. Kartofler er ikke i udgangspunktet giftige. MEN selve kartoffelplanten indeholder solanin – og rå kartofler, der får lys og bliver grønne kan indeholde giftstoffer også.
Så – for en god ordens skyld vil vi gerne gøre opmærksom på, at kogte kartofler med sikkerhed ikke er giftige. Men vær forsigtig med rå kartofler. Gulerødder fungerer også langt bedre som snacks og godbidder.
(kilde: Netdyredoktor.dk)

Nye regler for ponymåling i Danmark
Den 1. december 2012 træder der nye regler for ponymåling i kraft. Der er ændringer i bl.a. målemetode, antal af ordinære målinger, ankemåling samt præciseringer til, hvordan selve målearrangementet skal foregå.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Vild med heste – lær at ride med stil
I denne bog samler Jim Lyngvild alt det, han ved om heste og styling af hest og rytter. Læs om de forskellige hesteracer, få ride- og staldmodetips, hold hyggeaftener med hestetema, pynt dig selv og din hest ... og bliv en bedre og smartere rytter end din veninde. Læs også om hestesportens store stjerne Andreas Helgstrand og det nye stjernehåb Anna Kasprzak og får deres tips og personlige hestehistorie. Titel: Vild med heste – lær at ride med stil. Forfatter: Jim Lyngvild Omfang

Finalisterne til Bundgaard Byg Cup 2012 er fundet
De sidste kvalifikationstævne til årets Bundgaard Byg Cup er løbet af stablen ved landsstævnet i Ikast Rideklub. Med resultatet af denne kvalifikation er finalisterne klar til at give hinanden kamp til stregen på Vilhelmsborg den 16.-18. november.
Læs mere her (kilde: Tine Andersen DRF) 

Så er billetsalget til Hingstekåring 2013 skudt igang
Hingstekåringen 2013 løber af staben d. 6.-10. marts i MCH Messecenter Herning.
For 34. gang slår MCH Messecenter Herning dørene op for Dansk Varmblods Hingstekåring. Med så stor erfaring og succes bag sig er hingstekåringen i Herning genstand for tusindvis af menneskers forventninger. Hingstekåringen er blevet en tradition for det danske hestefolk, og de forventer både, at traditionerne bliver holdt i hævd, og arrangørerne står klar med en række nyskabelser – og det kan Hingstekåringen i Herning 2013 leve op til.
Læs mere her.  (kilde:www.varmblod.dk)

Nyt og banebrydende indlæringsprogram indenfor dressurridning.
Et danskudviklet indlæringsprogram er netop lanceret i Danmark og henvender sig til alle dressurryttere, som starter stævner under DRF"s reglement i Danmark.
Indlæringsprogrammet kaldes Eyeride, og man kan via sin computer indlære sine dressurprogrammer på en ny og anderledes visuel måde end bare at læse sig til det. Eyeride er et nemt og intuitivt opbygget program, der bl.a. gør brug af animation, speak og baggrundslyd.
Læs mere her.  (kilde:www.eyeride.dk)

3. kvalifikation i ECCO Cup for pony afgjort i Sundeved
I weekenden var Sundeved Rideklub vært for 3. og sidste kvalifikationsrunde i ECCO Cup 2012 for ponyer. Victoria E. Vallentin og Natalina vandt kvalifikationsrunden for kat. I-ekvipager, mens Anne-Mette Lyager og Don Chokolo vandt for kat. II. Inden årets finale ligger Victoria E. Vallentin på Nataline suverænt i front for kat. I, mens det for kat. II er Anne-Mette Lyager og Don Chokolo, der har førertrøjen.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Dyrehøj Hestetrailer Center,
som er en del af Alulette Aps, har fra 1. oktober 2012 styrket salgsorganisationen indenfor trailere med ansættelse af Jette Lund. Jette kommer fra en lignende stilling på Brenderup Trailer fabrikken i Nørre Åby, hvor hun har været i mange år. Jette har særlig stor viden og kompetence indenfor hestetrailere. Vi vil i fremtiden kunne yde endnu bedre service indenfor salg, reparation og reservedele til hestetrailere.
(se foto af Jette) Besøg hjemmeside.  (kilde:Jørn Jepsen)

Ren ridesport!
To atleter – samspillet mellem menneske og dyr. På flere områder adskiller ridesporten sig fra andre idrætsgrene. Men på mange områder er ridesporten en idrætsgren som alle andre, og som i alle andre idrætsgrene er der i ridesporten nultolerance over for doping på alle sportsmæssige niveauer – både for hest og rytter. Dansk Ride Forbund søger gennem oplysning og doping-kontrol at sikre en ren sport, og i den kommende tid øger forbundet fokus på brugen af forbudte stoffer blandt rytterne.
Læs mere her.
  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

 

Børn og heste.
En vidunderlig kombination, når blot man husker på sikkerheden.
Der er ikke noget så skønt for en hestetosset pige (eller dreng) som at komme ud i stalden efter skole, strigle, sadle op, ride en tur og ellers bare hygge sig med sin firbenede ven i timevis. Børn og heste er en fantastisk kombination, men det kræver så at sige sin hest at være en god børnehest. Og det kræver sin forælder at hjælpe børnene med at finde den rigtige hest.
Få gode råd til valg af børnehest her.  (kilde:Netdyredoktor.dk)

Web-Tv: Annika og Carolines PL-beretning
Efter særdeles flotte PL-præstationer kan Annika Lykke Dalskov og Caroline Cecilie Nielsen nu se tilbage på et veloverstået PL i London. On-Sport har besøgt pigerne lige inden de forlod London, og her kan se og høre deres om deres oplevelser ved PL 2012.
Læs mere her kilde:Rikke Højgaard DRF)

VIP-inspirationsdag for ungdomstrænere
Er du ungdomstræner, eller kender du en brandgod en af slagsen? Brænder du for at give unge en god oplevelse med deres idræt og for at udvikle unge gennem idrætten, så skynd dig at søge en gratis plads på VIP-dagen for ungdomstrænere. Alle som træner et ungdomshold med udøvere mellem 13 og 18 år i en idræt under et af DIF’s specialforbund kan ansøge.
Læs mere her kilde:Rikke Højgaard DRF)

Billeder fra Annika Lykke Dalskovs bronzetriumf
Søndag tog den danske paradressur-rytter Annika Lykke Dalskov bronze i det individuelle program for grad III ved PL. Dalskov overvældet af glæde, hvilket følgende billeder vidner om – stort tillykke til den dygtige rytte.
Læs mere her kilde:Rikke Højgaard DRF)

Se om de danske heste ved paralympiske lege 2012
Det er femte gang para-dressur er på programmet, siden disciplinen kom med ved PL i 1996. Storbritannien har en stærk para-dressur tradition og har vundet mange PL medaljer, hvorfor forventningerne om medaljer på hjemmebane er stor. Storbritanniens Lee Pearson har vundet ikke mindre end 9 medaljer, alle af guld. Han har vundet både individuelt og holdmesterskab samt kür i henholdsvis 2000, 2004 og 2008.
Læs mere her (kilde: Tine Andersen DRF)
 

Youngster Cup dressur - nu for 5-års
Dansk Hesteforsikring Youngster CUP i dressur og springning afvikles sideløbende med Dansk Varmblods Eliteskue, i dressuren ændres konceptet nu, således at 7-års Youngster Cup i dressur udgår pga. for få tilmelding og i stedet laves en cup for 5-års heste.
Læs mere her (kilde: Dansk Varmblod)
 

Rikke Laumann vinder sølv ved VM i voltigering
Ved verdensmesterskabet i voltigering i Le Mans, Frankrig er det i dag blevet til en flot sølvmedalje til den danske voltigør Rikke Laumann på hesten Ghost Alfarvad Z med Lasse Kristensen som longefører. Efter 4 dages intensiv konkurrence i et meget stærkt felt, slår Rikke Laumann for alvor fast, at hun hører til blandt de bedste i voltigering!
Læs mere her (kilde: Anne Marie Krüger Rasmussen DRF)

Lars Terkildsen stopper som ponylandstræner
Den 1. september 2012 stopper Lars Terkildsen som ponylandstræner i springning. Lars blev uddannet til berider i 1993 og har siden 2009 været ansat af Dansk Ride Forbund som ponylandstræner.
Til daglig er Lars Terkildsen direktør og medejer af Nordic Park – et stort rekreations- og ferieresort i Nordsjælland med 17 fuldtidsansatte. Og det er netop stillingen som både medejer og direktør for det store projekt, der åbner d. 1. september i år, der har været afgørende for beslutningen om at stoppe som landstræner.
Læs mere her (kilde: Anne Marie Krüger Rasmussen DRF)


Everhorse har fået nye ejere
Det er hestefolk, som nu kommer til at eje og lede den kendte salgsdatabase Everhorse.
Per Chr.Springborg, Skævinge og Mogens Pedersen, Allerød har netop overtaget Everhorse.
 
Læs mere her (kilde:Everhorse)

Flot 4. plads til dressurlandsholdet ved OL
Holdkonkurrencen i dressur ved OL i London blev i dag afgjort, og det blev til en sejr til det engelske hold, der brillerede på dressurbanen. Tyskland fik sølv, mens Holland efter et tæt opgør med Danmark tog bronzemedaljen. Dermed fik det danske hold en flot 4. plads i den skarpe konkurrence, efter at alle tre danske ryttere havde leveret formidable ridt, der desværre ikke rakte til metal. Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Se Han Herreds Rideklubs kvadrille fra Landsfinalerne på web-tv
Ved Landsfinalerne 2012 viste kvadrilleholdet fra Han Herreds Rideklub et fint havfrue-program i Kvadrille Cup’en. Nu kan kvadrille-ridtet opleves på web-tv, ligesom man også kan gense vinderne fra Sundeved Rideklub og Nordals Rideklubs kvadrille.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

TV-program for ridesport ved OL
I dag starter OL i London og alle os, der ikke har billet til tribunerne har mulighed for at følge ridesportskonkurrencerne på TV. På DR1, DR2 og DR HD kan man følge military, dressur og springning, hvor Peter Flarup, Bjarne Nielsen og Tina Lund er med fra sidelinjen som ekspertkommentatorer. 
Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Alle danskere fint gennem EM i military
Søndag blev EM i military for ponyer afsluttet med ridebanespringning. Danmark sluttede på en 7. plads, mens Irland fik guld, England fik sølv og Holland fik bronze. Mai Kaas blev nr. 30 individuelt, mens Rikke Nyboe Andersen blev nr. 34 og Tobias Jørgensen nr. 41. EM for pony i dressur, springning og military er blevet afviklet i weekenden i Fontainebleau i Frankrig. Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Dufour dobbelt europamester i dressur
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy cementerede søndag, at de er Europas stærkeste ungrytterekvipage i dressur. Ved EM i Bern tog den danske ekvipage søndag EM-guldet i kür, og med gårsdagens EM-sejr i det individuelle program, har vi nu en dobbelt dansk europamester. Nanna Skodorg Merrald blev nr. 7. Sølvet gik til Charlott-Maria Schürmann fra Tyskland, mens bronzen gik til tyske Florine Kienbaum. Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Militaryseniorerne tager nordisk guld og sølv
Ved de nordiske mesterskaber i military sikrede seniorlandsholdet sig søndag guldmedalje i holdmesterskabet. Mia Hastrup blev individuel nordisk mester, mens Louise Nielsen fik sølv. Tidligere på søndagen blev det også til dobbelt dansk guld og individuelt sølv i ponyernes mesterskab. Mesterskabsstævnet afvikles i Starum i Norge.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Danmarksmester 2012 i distance - Johanne Hvid
Det blev Johanne Hvid på Flino ox, der med en flot præstation ved Danmarksmesterskabet, kan bryste sig af titlen som Danmarks bedste distanceekvipage 2012. Mesterskabet blev afgjort lørdag den 7. juli ved Københavnerridtet, der er arrangeret af Sportsridelubben. Inger Bertelsen fik sølv, mens Hanne Haagen Hansen tog bronzemedaljen.
Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

OL-hold i dressur sættes lørdag
På lørdag afgøres det hvilke fire dressurryttere, der skal repræsentere Danmark ved OL om en måned. Planen var oprindeligt, at ekvipagerne skulle udtages fredag, men landstræneren ønsker at overvære en ekstra konkurrence inden han udtager ekvipager, og derfor rykkes udtagelsen til lørdag efter den olympiske Grand Prix Special ved CHIO-stævnet i Aachen.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Nicoline Graff suveræn vinder af NM i dressur
Den sidste mesterskabsklasse ved NM i Finland var ungrytternes kür, og her blev det igen til en dansk sejr til Nicoline Graff. Sølvmedaljen gik til Christina Møller, mens norske Catharina Lorentzen Lund sikrede sig bronzemedaljen. 
Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)
Vejle Rideklub klar til 5. kvalifikation af DRF Dressur Cup
I weekenden slår Vejle Rideklub dørene op til 5. afdeling af DRF Dressur Cup, der afvikles ved klubbens distriktsstævne. Der er 33 ekvipager tilmeldt klassen, og der trækkes lod om startrækkefølgen fredag aften. Cup’en er en Danmarksturnering i dressur for klubhold, der afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Ikast Rideklub vandt 3. kvalifikation af DRF Dressur Cup
I weekenden blev 3. afdeling af DRF Dressur Cup afviklet i Skive Rideklub, og her blev det Ikast Rideklub, der løb af med sejren. 2. pladsen gik til Gedsted og Omegns Rideklub, mens Rom rideklub blev nr. 3. Cup’en er en Danmarksturnering i dressur for klubhold, der afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Værtsklub søges til TREC-stævne og -kursus
Dansk Ride Forbund søger værtsklub i distrikt 7, 8, 9 eller 10 til pilotstævne og kursus i TREC efter sommerferien. Den nye breddedisciplin er nemlig blevet så populær, at Dansk Ride Forbund har brug for flere klubber, der er interesserede i at prøve kræfter med TREC.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Giftige planter på marken kan være farlige for din hest
Taks - ved de fleste - er ekstremt giftigt for hest. Men ved du også at brandbæger, der ofte ses på græsningsarealer, er giftigt for din hest?
Gå folden igennem jævnligt, tjek hegnet, fjern gødning hvis muligt, tjek forekomst af nye og uønskede planter og ikke mindst – tjek at der ikke er blevet smidt noget ind på marken. En lille metaldåse fra vejen kan ende det forkerte sted og være meget farligt for din firbenede ven. 

Læs mere om brandebæger her (kilde:netdyredoktor)

Storslået sejr til Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i Gorrissen Federspiel DM i dressur
Det blev til en overbevisende sejr og dermed en guldmedalje til Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby i dette års Danmarksmesterskaber i dressur, der blev afviklet på Broholm Slot. Ekvipagen opnåede dagens højeste score i kür, der blev bedømt til 83 %. Sølvmedaljen gik til Joachim Christian Thomsen, mens Sidsel M. Johansen sikrede sig bronzemedaljen i mesterskabet. Generelt var niveauet i dette års Danmarksmesterskab meget højt, og det lover godt for det kommende OL i London.
Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Auktionsheste med succes i dressurchampionaterne
Ved Holstebro Sportsrideklubs Pavo Sommerstævne blev der afviklet DRF-championatsklasser i dressur for 4-, 5- og 6-års, hvor flere Dansk Varmblods auktionsheste havde succes. Læs mere her (kilde:Dansk Varmblod)

Lis får Lis
Lis Lihme modtog i dag Lis Hartels Mindepris for sit mangeårige engagement i dansk paradressur. Mindeprisen blev uddelt ved det store DM-stævne for både dressur og paradressur på Broholm. Prisen, der består af en vandrepræmie og 25.000,- kr. uddeles af Familien Hartel-Siesbye og Dressurens Venner, og tildeles hvert år til en person, der har gjort en helt særlig indsats for dansk dressur. Det må man sige, at Lis Lihme som holdleder for paradressur-landsholdet har.
Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Resultater fra internationale stævner
Danske ryttere været til start ved to internationale stævner, hvor det er blevet til flere flotte placeringer. I Fredensborg blev det til stribevis af danske placeringer på CapaCity, hvor Nordic Tour med den danske afdeling af den 2-stjernede springturnering Nordic Development Tour blev afviklet. Ved det store pinsestævne i Wiesbaden i Tyskland blev det også til danske placeringer på både dressur- og springbanen.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

OL- og PL-kandidater klar på Broholm
Danmarks største mesterskabsstævne i dressur står for døren. Fra torsdag den 31. maj til den 3. juni 2012 skal Danmarks bedste dressur- og paradressurryttere konkurrere om de danske mesterskaber i dressur for juniorer, ungryttere, U25, seniorer samt paradressur, når mesterskaberne afvikles på Broholm Slot i Gudme. DM i dressur for seniorer er sponsoreret af Gorrissen Federspiel, mens Basisbank sponserer DM i paradressur. Et forrygende DM-stævne venter, hvor ikke kun mesterskabstitlerne er på spil, men også de eftertragtede OL- og PL-pladser.
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Tyskland vandt Nations Cup i Bernstorffsparken
Det blev Tyskland, der red sejren hjem i Nations Cup’en i Bernstorffsparken efter en spændende omspringning, hvor Danmark fulgte tyskerne lige i hælene hele vejen. Danmark sluttede på en flot 2. plads, efter landsholdet havde leveret nogle helt fantastiske præstationer. Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Stærke rytterfelter dyster på Broholm
Der er dømt dressur i absolut verdensklasse, når Broholm Slot slår portene op til DM i dressur 1. – 3. juni. Syv danske OL-kandidater fra bruttotruppen er klar i stærkeste opstilling, når der ikke bare skal dystes om det danske mesterskab, men også om de tre eftertragtede pladser på OL-holdet. Også de danske kandidater til de Paralympiske Lege vil være til start i DM i paradressur på Broholm, hvor også DRF-mesterskaberne i dressur for juniorer, ungryttere og U25 afvikles. Se alle deltagere her.Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Mulighed for at tage ungheste med til Nordic Tour i Fredensborg
CapaCity slår 24. – 28. maj portene op til Nordic Tour med den danske afdeling af den nordiske springturnering Nordic Development Tour. Og nu får deltagerne mulighed at tage endnu flere heste med til Fredensborg. Arrangøren har nemlig åbnet op for unghesteklasser, så der nu vil blive afviklet CSIYh for 5 og 6-års heste.Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Et engagement ud over det sædvanlige
Stine Ravn fra Rebild Sportsrideklub modtog ved årets repræsentantskabsmøde prisen som Årets Ungdomsleder efter indstilling fra bestyrelsen i Rebild Sportsrideklub. Som juniorformand i klubben har Stine Ravn formået at skabe de helt rette rammer for de unge i klubben. Læs mere her (kilde:Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Rich Fellers vandt Rolex FEI World Cup i springning
Det blev amerikanske Rich Fellers på Flexible, der sikrede sig den endelige sejr i World Cup’en i springning 2011/2012 efter en spændende 3. finalerunde søndag. 2. pladsen gik til Steve Guerdat fra Schweiz på Nino Des Buisonnets, mens schweiziske Pius Schwizer på Carlina og Ulysse blev nr. 3. Emilie Martinsen var eneste dansker, der var kvalificeret til World Cup-finalen, men Martinsen og Carisma kom desværre ikke videre fra de to indledende finalerunder torsdag og fredag.  Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Lone Jørgensen nr. 10 i World Cup-finalen
Med en stærk kür til tonerne af irsk folkemusik red Lone Jørgensen og De FBW Vito sig ind på en flot 10. plads i World Cup-finalen i dressur i ’s-Hertogenbosch i Holland. Det blev til hjemmebanesejr i Reem Acra FEI World Cup, da den forsvarende mesterekvipage Adelinde Cornellissen og Jerich Parzival sikrede sig trofæet for andet år i træk. 
 Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Hvordan man lægger rideklubber sammen
Guide til fusion af rideklubber klar til download. De kommende års udfordringer med Lov Om Hold Af Heste forventes at få stor betydning for de danske rideklubber, idet fire ud af fem klubbers faciliteter skal moderniseres som følge af loven. I den forbindelse bliver fusion (eller sammenlægning) af rideklubber fortsat mere aktuel. En vellykket fusion af to foreninger kræver et grundigt forarbejde, og Dansk Ride Forbund har derfor udarbejdet en fusionsguide til hjælp for de rideklubber, der går med fusionstanker. Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Vinderne i L/M-Danmarks Cup for heste 2012 fundet
I weekenden blev L/M-Danmarks Cup for heste afviklet i Fredericia Rideklub. Sanne Vestergren Koch Nielsen vandt MA2**, Mikael Ketelsen vandt MB2**, Line Fløe Nielsen vandt LA2** og Sanne Amstrup vandt LB2**. Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Opdaterede vaccinationsregler for stævneheste og -ponyer
På Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde søndag den 25. marts 2012 vedtog repræsentantskabet et forslag fra Mols Rideklub om ændring i Dansk Ride Forbunds reglement § 15.4, der omhandler vaccinationskravet til stævneheste. Den vedtagene ændring betyder, at Dansk Ride Forbunds nye vaccinationsprogram, der træder i kraft 1. januar 2013, kun omfatter stævneheste og -ponyer, der påbegynder basisvaccination efter denne dato.  Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard DRF)

Tina Lund vinder guld igen
Sidste års vinder af DRF-mesterskabet i indendørs springning for seniorer slog til igen. Tina Lund på hesten Zamiro leverede en super hurtig fejlfri runde i omspringningen, og sikrede sig dermed titlen for 2. år i træk. Læs mere her.  (kilde: Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Militarybanerne i Danmark holder "Åbent Hus" 2. påskedag
Alle, der har lyst til at prøve at ride en terrænbane under kyndig vejledning af en instruktør, har mulighed for dette 2. påskedag - mandag d. 9. april på forskellige terrænbaner rundt om i Danmark. Læs mere her.  (kilde: Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Første runde af Bundgaard Byg Cup afgjort
Der blev i weekenden kæmpet om sejren i den første kvalifikationsrunde af Bundgaard Byg Cup i Holte Ride-Klub. Sejren gik til Carina Nevermann Torup og hesten Blue Boy fra Rideklubben Ørsted Holme efter to flotte ridt. Læs mere her.  (kilde: Benedicte Krüger Nielsen DRF)

Årets hingst blev: Katrinelunds Crelido
Tillykke til Crelido.
Se resultater 
klik her

Følg hingstekåringen her og se video.
på dette link kan du følge med klik her

Fagjournalistholdet dækker Hingstekåring 2012 i Herning
Dækningen vil foregå på websitet
www.hingst12.dk, som er lavet til lejligheden.
De er i luften nu med artikler fra hesteverdenen, mange flere vil blive lagt på de følgende dage og under kåringen.

Slagteren der blev sadelmager

Michael Brodie og hans far har sammenlagt fungeret som sadelmagere i Aarhus i 60 år. Sadelmagerne har en vigtig funktion ved at få sadler til at passe til hestene, men der er få tilbage til at løse opgaven.(Af LINDA RYE ESKESEN @linda rye på Twitter)
Læs mere her. 

Resultater fra internationale stævner
Flere danske ryttere har været til start i udlandet, hvor det er blevet til flere flotte placeringer. Danskerne har leveret flotte præstationer i Sverige ved Göteborg Horse Show, på dressurbanen i Vidauban i Frankrig og på springbanerne i Vestfold i Norge. (kilde: Rikke Højgaard DRF )
Læs mere her

Peter Flarup rider for sidste point til OL-kvalifikation
Militaryrytter Peter Flarup er i Montelibretti i Italien for at ride for kvalifikation til sommerens OL i London. Stævnet er sidste chance for at optjene point til den rangliste, der afgør hvilke ekvipager, der skal til start i London. Flarup ligger fornuftigt på ranglisten inden stævnet, men det gør flere af konkurrenterne også. Derfor kan de ekstra point, der er på spil i Italien, blive afgørende for, hvilke 20 ryttere, der får de individuelle OL-pladser.    (kilde: Rikke Højgaard DRF)
Læs mere her 

LÆRERIGE OG UNDERHOLDENDE CLINICS
Hingstekåring i Herning har i mange år været kendt for de faglige specialarrangementer, som publikum har bakket stærkt op omkring. 2012 kommer ikke til at stå tilbage for tidligere år, idet det er lykkes at få den danske landstræner i dressur, Rudolf Zeilinger fra Tyskland, på banen torsdag aften. Han medbringer sin talentfulde unge berider, danske Daniel Bachmann Andersen, og sammen vil de indvie publikum i dressurridningens verden.


Linnea Ericsson klar til World Cup-stævne i Gøteborg
Ved et svensk landsstævne i Borås i weekenden, lykkedes det for springrytteren Linnea Ericsson at kvalificere sig til at ride World Cup i Gøteborg, ved at opnå en 5. plads i Grand Prix’en.
Læs mere her

Pony Games Mini Startpakke
Ponygames er en voksende aktivitet. Det er en spændende aktivitet, hvor balance og hestehåndtering kommer på udfordring. Det er en sjov leg for eleverne. Det er en holdsport. Det er en god måde som barn at opleve ridningen med konkurrence og sammenhold. Ridningens færdigheder bliver ”leget” ind i eleverne.
Læs mere her

Heste mangler drikkevand i vinterkulden
Mange udegående heste har ikke adgang drikkevand i den bratte vinterkulde. Hestens Værns drukner i anmeldelser om manglende vand på foldene.
Det hårde frostvejr er kommet bag på hesteejere, som har heste på fold døgnet rundt. Anmeldelser om manglende drikkevand vælter ind hos Hestens Værn.
Læs mere her


Resultater fra internationale stævner
Mange af Danmarks bedste springryttere startede i weekenden ved det store internationale springstævne på Vilhelmsborg. Især Tina Lund havde et godt stævne, hvor det blandt andet blev til en flot 2. plads i søndagens Grand Prix Finale.
 (kilde: Benedicte Krüger Nielsen DRF)
Læs mere her

UNG GARDEHUSAR HÆDRET MED HESTENS VÆRNS UR
21-årige Mette Ørum Madsen, SH Silkeborg, er i forbindelse med værnepligtsholdets hjemsendelse i dag hædret med Hestens Værns Ur. -
Læs mere

Stutteridatabasen: Der er nu 277 stutterier, salgsstalde og hingstestationer på databasen Se her

Kan to nørder på en robothest slå Lisbet Seierskilde?
Lisbet Seierskilde og Jonstrupgårdens Raneur kommer på en vanskelig prøve, når DR’s Store Nørder udfordrer til dressurdyst. DR ungdomsprogrammet Store Nørd sætter i foråret fokus på sommerens OL, ved at nørderne udfordrer ti OL-kandidater i deres discipliner – en af disse atleter er Lisbet Seierskilde, og I kan se programmet første gang den 27. marts. (kilde: Benedicte Krüger Nielsen DRF)
Læs mere her

Rideheste søges til forårsauktion
Dansk Varmblods auktionsudvalg søger særdeles gode rideheste til forårsauktionen i forbindelse med Hingstekåringen 2012
Dansk Varmblods auktionsudvalg søger rideheste registreret i Dansk Varmblod, primært blandt heste født i år 2006, 2007 og 2008. Udvælgelse og optagelse af video vil ske den 28. januar på Vilhelmsborg.
Tilmeldingen til udvælgelse er gratis, men inden bedes du kontakte Casper Cassøe hos Dansk Varmblod tlf. 40 29 32 08, Ulrik Kristensen tlf. 40 19 52 12 eller kontakte auktionsudvalget, som vil være til stede i forbindelse med forbesigtigelsen. (
kilde: Dansk Varmblod )
Læs mere her

NØGLEN TIL SUCCESFULD TRÆNING
Inspiration til din træning - Hvordan heste lærer og trænes bedst - Konfliktadfærd og træningsmetoder
Konkurrencehestens velfærd - Eksempler fra praksis - Succes for dig og din hest
Det er med stor fornøjelse, vi præsenterer vores nye seminar der afholdes i marts!
Underviser Marc Pierard
Læs mere her

Kast dig ud i terrænet med den nye breddeaktivitet TREC
TREC er en test, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen på en både sjov og udfordrende måde. Her kan I prøve kræfter med orienteringsridt, gangartstest og terrænridning. Det er hest og rytters samarbejde, der er i centrum i den nye breddeaktivitet, hvor der også lægges vægt på rytterens evne til at finde vej og hestens lydighed og erfaring med naturlige forhindringer.   (kilde: Rikke Højgaard DRF )
Læs mere om TREC her

Vil du bringe dansk springsport til tops?
Dansk Ride Forbund søger en elite- og talentansvarlig for springsporten til varetagelse af den daglige drift af forbundets elite- og talentarbejde. Så hvis du vil være med til at bringe dansk springsport op blandt de bedste i Europa, er det her måske stillingen for dig. Stillingen er en deltidsstilling. (kilde: Rikke Højgaard DRF )
Læs mere her
© 2010 | Hesteinfo A/S | Hobrovej 78 C | 9000 Aalborg | Tlf. 27 62 57 44 | Kontakt

Powered By Infokey A/S - Template By Infokey A/S - Opsat af Infokey A/S