Hesteinfo.dk - Nyhedsarkiv Hesteinfo

“hestevæddeløb”

Nyhedsarkiv

Årets Springbetonede Hoppe købt på Elitefølauktionen
Årets Springbetonede Hoppe 2017 og med opdrættermedalje i guld blev Birkegårdens Conchita, der for tre år siden blev indkøbt på Elitefølauktionen for blot 40.000 kr.
Læs mere her (kilde: Dansk Varmblod)

Kimi stopper som elitechef og holdleder i dressur
Efter 10 succesfulde år som holdleder for dressurlandsholdet og elite- og talentchef i dressur har Kimi Nielsen valgt at stoppe for at kaste sig over nye projekter.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Oplev årets sidste store hestevæddeløb: Welcome to the Yorkshire Ebor Festival
De, som allerede er begyndt at forberede sig på efteråret, har ikke hørt om Welcome to the Yorkshire Ebor Festival. Ebor Festival er det sidste store løb på året og finder sted i næste uge – mere præcist fra den 23. til den 26. august samt en optaktsdag den 22. Hestevæddeløbet blev stiftet i 1843 og er derfor ikke overraskende en af de ældste og mest traditionsrige i verden. Således drager utallige lokale og udlændinge hvert år ved denne tid til York. Ved denne begivenhed kan du opleve den genkendelige, sprudlende hestevæddeløbsmode, sportsentusiaster, gamblere samt familier, som blot søger hygge og afslapning. Læs mere her (kilde: Mariama Njai)

Åben Rideklub er lige om hjørnet
Det er jubilæumsår. Og det skal fejres. En del af festlighederne i forbindelse med DRF’s 100 års jubilæum er Åben Rideklub. Og nu er der ikke længe til. Det er nemlig den 26. august at Åben Rideklub afholdes. Åben Rideklub er en fælles dag, hvor rigtig mange af landets rideklubber - tæt på 90 klubber er tilmeldt - åbner dørene, for at invitere alle interesserede indenfor i den fantastiske verden med heste og ridning. Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Spred juleglæde og tjen penge til fælleskassen
Står I og mangler nyt klubtøj? Eller drømmer I om at tjene penge til nyt udstyr til rideskolen? Så kan I nu tjene penge til fælleskassen ved at sælge Børneulykkesfondens Kay Bojesen ”Til & Fra”-kort. I tjener selv 10 kr. til klubben for hver pakke, I sælger. Pakken med 10 stk. ”Til & Fra”-kort koster kun 25 kr. Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Vind en fælles klubtur til World Cup Herning i fotokonkurrencen
For rigtig mange er ridning og heste ikke bare en hobby, det er en livsstil, som vi dyrker det med gode venner og bekendte. Derfor sætter 100 års fotokonkurrencen i august fokus på fællesskab. Upload et billede, der viser ”Fællesskab”, og vær med i konkurrencen om den flotte præmie. Vi udlover nemlig en fælles klubtur til World Cup Herning. Læs mere her  (kilde: Susie Juhl)  

Maria Anita Andersen ny underviser på kurserne i ridelærer-/rideinstruktør-/berideruddannelsen
Da vores nuværende underviser Søren Vallentin har fået nyt job, bliver det fremadrettet berider Maria Anita Andersen der skal undervise på kurserne i ridelærer-/rideinstruktør-/berideruddannelsen. Maria skal undervise i dressur, og i fagene rideteori, instruktørgerning samt longering og tilridning. I første omgang er Maria tilknyttet frem til sommeren 2018. Torben Frandsen underviser fortsat eleverne i springning.
Læs mere her  (kilde: Susie Juhl)  

EU’s Persondataforordning
Har nu erstattet EU’s nye persondataforordning persondataloven, som vi kendte den. Det er planen, at DIF og DGI i fællesskab udarbejder information til klubber og foreninger om håndtering af medlemsoplysninger m.m. på foreningsniveau. I meget store træk ændrer forordningen ikke på, hvad der er gældende i dag. Vi orienterer løbende, når der er nyt på området.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

50.000 kr. fra Sydbank Fonden til Furesø Rideklub
Furesø Rideklub har gennem en flot donation fra Sydbank Fonden fået hjælp til at optimere mulighederne for deres blinde ryttere. Klubben, der tilbyder forskellige former for handicapridning, kan efter donationen på 50.000 kr. købe nye heste med de særlige egenskaber, der er nødvendige for ryttere med synshandicap.
Læs mere her (kilde: Susie Juhl)

Josefine sætter fokus på World Cup Herning
I uge 42 slår World Cup Herning dørene i Jyske Bank Boxen op til årets største ridesportsoplevelse, og for at sikre at publikum, ryttere og sponsorer hele tiden er opdateret med det sidste nye om eventen, har vi ansat Josefine Gade som ansvarlig for de sociale medier.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Viva – et lys, der brændte ud for tidligt
Som 6-årig startede Vivas Pollas sin ridekarriere i Midtlollands Rideklub, og da hun senere flyttede til Frankrig med sine forældre, faldt hendes kærlighed på militarysporten. Viva havde et stort talent for sporten, og både som junior- og ungrytter repræsenterede hun Danmark ved EM. Desværre blev Viva ramt af kræft, og i 2001 døde hun - kun 27 år gammel. Vivas forældre har udgivet en varm og gribende fortælling om Vivas liv og kærlighed til ridesporten.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)

Datoerne er jo for længst sat til HELE DANMARKS HEST & RYTTER MESSE
samt til Dansk Varmblods Hingstekåring & Herning Horse Show 2018….… MEN HAR DU HUSKET AT SPØRGE FRI, så du kan opleve mest muligt?? VIL DU OGSÅ OPLEVE et gallashow i verdensklasse, hygge på messen Hest & Rytter, se fremtidens unge avlshingste dyste om dommernes gunst, ridestævne på højt internationalt niveau – ja, så finder du ALT dette og meget mere ved Dansk Varmblods Hingstekåring & Herning Horse Show 2018 i dagene 7.-11. marts.
Gallashows foregår fredag og lørdag den 9. og 10. marts. Hest & Rytter messen er åben fra 8.-11. marts 
se mere her. (kilde: herninghorseshow.com)   

Ophævelse af krav til indløsning af rytterlicens
Fra 3. juli skal du ikke længere opfylde bestemte krav for at kunne købe rytterlicens. Det har bestyrelsen besluttet. Ophævelsen af kravene til indløsning af rytterlicens træder i kraft ifm. reglementsændringerne pr. 3. juli, hvilket betyder, at alle kan købe rytterlicens på DRF Go! uden at skulle opfylde de tidligere krav om beståede ryttermærkeprøver og Klar-Parat-Start-kurset. Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)   

Kamp til stregen i Stevnsmesterskabet for hest og pony
De stevnske ryttere viste, hvad de duer til, da over 30 lokale ryttere kæmpede om den eftertragtede titel som Stevnsmester i dressur og spring. Humøret var i top og spændingen stor.
Weekenden bød heldigvis på dejligt sommervejr, da Stevns Rideklub afholdte klubstævne med Stevnsmesterskab. Indover weekenden red 130 ryttere i spring og dressur. Se mere her kilde Andrea (Stevns Rideklub)


Hest aflivet efter uheld ved Hippoaden
Efter den ved et uheld var styrtet med sin rytter ved distancestævnet Hippoaden på Lolland. Stævnedyrlægen var hurtigt fremme og konstaterede, at hesten desværre havde brækket et forben, og den blev efterfølgende aflivet på stedet. Rytteren slap uden fysiske mén. Alle involverede agerede hurtigt og korrekt, og hændelsen må betegnes som et hændeligt uheld. Bortset fra uheldet forløb arrangementet godt med 190 heste og ryttere på tur i den lollandske natur.
(kilde: Rikke Højgaard)    

I HKH Prinsesse Benedikte er protektor for World Cup Herning
Den 18. – 22. oktober (i efterårsferien) løber Danmarks største internationale ridesportsevent World Cup Herning for første gang af stablen i Jyske Bank Boxen. HKH Prinsesse Benedikte har påtaget sig opgaven som protektor for eventen, der bl.a. byder 1. kvalifikation i FEI World Cup i dressur, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere samles for at dyste om vigtige point. Det store stævne byder også på topsport i internationale dressur- og springklasser, topunderholdning og en stor messe for de købelystne.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)    

Åben Rideklub i hele landet
Mange af forbundets rideklubber har valgt at afholde Åben Rideklub den 26. august i forbindelse med 100 året for Dansk Ride Forbund. Åben Rideklub er en unik mulighed for at invitere alle nysgerrige og interesserede indenfor i klubben, og samtidig gøre det til en festlig begivenhed for klubbens medlemmer. Vi har lavet en oversigt over de 36 klubber, der på nuværende tidspunkt slår dørene op for en hyggelig dag i hestenes tegn, og håber at stadig flere klubber kan føjes til listen..
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen)    

Vinderen af Modstrøms og Dansk Ride Forbunds konkurrence er fundet!
I foråret udskrev Modstrøm og Dansk Ride Forbund en konkurrence, hvor man kunne vinde 25.000 kr. til sin drømmehest. Vinderen er nu fundet – og det blev Annette Boas og hendes datter Vigga. Præmien er blevet brugt som hjælp til at købe netop deres drømmehest, en skøn blanding af en fjordhest og en islænder, der er glad, rolig, kælen og lydig og som kan rides både i skoven og på banen.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen)    

Oplev 4 hesteløb i York dette forår
England er kendt for mange ting, deriblandt også landets utallige hestevæddeløb, der afholdes hvert år - især om foråret og sommeren. I byen York, der ligger i det nordlige England, afholdes der hvert år en række traditionelle Group 2 Flat galopløb i slutningen af maj. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige G2 galopløb i York, hvis du skulle være interesseret i at følge med i dem - og måske endda tage til York og se dem live.
Læs de sidste nyheder om York her(kilde: Mariama Njai)  

Prøv kræfter med Heste Teamwork
Vores nye breddeaktivitet Heste Teamwork giver jer gode muligheder for at udvikle samspillet mellem hest og rytter. Heste Teamwork kombinerer elementer fra TREC, hesteagility og besindighedsprøven, og består af fire dele: Orienteringsridt, Parkour, Miljø og Samarbejde. Heste Teamwork erstatter TREC Bredde i Breddereglementet fra 1. september, mens TREC fortsat kan dyrkes som disciplin på alle niveauer.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)   

I Referat fra repræsentantskabsmøde 2017 er klar
Dansk Ride Forbund har holdt repræsentantskabsmøde i Korsør, og referatet er nu offentliggjort.
Se referat her (kilde: Rikke Højgaard)   

237 klubber er nu med i klubturneringen!
Hele 237 rideklubber under Dansk Ride Forbund har på nuværende tidspunkt fået point i 100 års klubturneringen sponsored by Ifor Williams og Hestemagasinet – Everhorse. I spidsen for turneringen ligger Nordøstsjællands Rideklub (NØR) med 510 point. På en foreløbig andenplads kommer Harridslev Rideklub (HARK) med 500 point, mens Klithuse Military Klub (KMK) indtager tredjepladsen med 450 point.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen)    

Åben rideklub 2017
I anledning af DRF’s 100 års jubilæum
Dansk Ride forbund fylder 100 år i 2017. Det ser vi som en oplagt mulighed til at fejre vores fællesskab om den danske ridesport – og vi håber at I vil være med! Alle er velkomne, når klubber i hele landet åbner dørene for besøgende og afholder: Åben Rideklub d. 26. august 2017.
Følg med
på siden her. (kilde: DRF)  

Nu kan du sikre dig billet til World Cup Herning
Så er billetsalget til årets helt store ridesportsevent på dansk jord i gang. Omdrejningspunktet for det store World Cup-stævne i Jyske Bank Boxen er selvfølgelig 1. kvalifikation i FEI World Cup i dressur, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere samles i Herning for at dyste om vigtige point. Det store stævne byder også på topsport i internationale dressur- og springklasser, finale i Nord-Vest Box Stil Cup, et show i særklasse og en stor messe for de købelystne. 
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen)  

Tillykke til ranglistevinderne 2016
Hvert år samler alle ryttere, der rider distrikts-, lands- samt internationale stævner på danskregistrerede heste, ranglistepoint i både springning, military, dressur, voltigering og distance. Ranglisterne er nu opdaterede med alle points fra 2016, og vi kan sige tillykke til vinderne.
Se alle ranglisterne fra 2016
på DRF Go! (kilde: Rikke Højgaard)  

Anne-Mette Binder ny næstformand i Dansk Ride Forbund
Dansk Ride Forbund har holdt repræsentantskabsmøde, hvor Ulf Helgstrand blev genvalgt som formand, Anne-Mette Binder, Jakob Ravnsbo og Helle S. Madsen blev genvalgt til bestyrelsen, og Lisbet Seierskilde blev genvalgt 1. suppleant. Efter mødet konstituerede bestyrelsen sig med Anne-Mette Binder som næstformand. Anne-Mette har siddet i bestyrelsen siden 2013, og hun overtager posten fra Jørgen Mertz, der fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.

"Det er rendyrket livskvalitet"
Kastaniely Plejecenter i Svinninge havde forleden besøg af Cutie og Ollivander - to heste af racen Amerikansk miniturehest. Det var et anderledes besøg, som tydeligt faldt i beboernes og medarbejdernes smag, og samtidig et besøg som rummer mange gavnlige effekter for de ældre. Læs mere her  (kilde: Jannik Preisler) 

Årsrapport og Årsberetning 2016 er klar
Årsrapporten med regnskab og budget samt Årsberetningen klar. I Årsberetningen kan I bl.a. få et overblik over forslaget til ny kontingentstruktur samt beregne, hvad det kommer til at betyde for jeres klub. I kan også læse bestyrelsens, administrationens og udvalgenes beretninger, samt få et overblik over de største sportslige præstationer i 2016. Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)  

Brogaarden Para Cup 2017
Pararideudvalget starter i 2017 en ny cup for danske pararyttere, Brogaarden Para Cup 2017. Brogaarden Para Cup er en turnering, der har til formål at fremme bredde- og talentudviklingen i dansk parasport. Cuppen afholdes i de nye Novice-programmer 2017, og afvikles over fire kvalifikationsrunder samt en finale. Ekvipagerne skal gennemføre mindst to kvalifikationsrunder for at kunne kvalificere sig til finalen i oktober.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen) 

Topponyer ny sponsor for DRF Stil Cup
Vi er meget glade for at kunne fortælle, at Dansk Ride Forbund er indgået i et nyt samarbejde med Topponyer om den populære DRF Stil Cup for ponyryttere. Fremadrettet kommer DRF Stil Cup derfor til at hedde Topponyer Stil Cup, men målet er stadig det samme - nemlig at sætte fokus på rytterens opstilling og indvirkning på ponyen. I forbindelse med samarbejdet udlover Topponyer en uges ridelejr på Hovgaard Ridecenter til vinderen af Stil Cuppen 2017.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen) 

Alhvor er officiel rosetleverandør til Dansk Ride Forbund
Rosetvirksomheden Alhvor har i løbet af 2016 og 2017 leveret rosetter til konkurrencer og turneringer i Dansk Ride Forbund – bl.a. de flotte jubilæumsrosetter til 100 års klubturneringen. Nu har vi indgået et fast samarbejde med Alhvor, der betyder, at virksomheden fremover er officiel rosetleverandør til forbundet. Ydermere er Alhvor blevet hovedsponsor for den nye TREC Sport Cup One.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen) 

Mindre ændring i 100 års turneringens pointsystem
Vi har oplevet en overvældende interesse for 100 års klubturnering sponseret by I for Williams og Hestemagasinet - Everhorse, hvilket vi naturligvis er meget, meget glade for. I løbet af de første måneder af 2017 har man kun kunne hente point i breddeaktiviteter, men fra slutningen af marts kommer dressur, spring, military samt distance, TREC og voltigering også på banen. Den store interesse for turneringen gør, at vi har været nødt til at justere en smule på pointene i de seks sportsdiscipliner for at sikre en fair pointfordeling, der bibeholde turneringens formål om at præmiere den klub med den bredeste vifte af discipliner/aktiviteter.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen) 

 

HESTEARRANGEMENT
LandboNord inviterer til spændende hestearrangement
torsdag den 6. April 2017, kl. 19.00 på
LandboNord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev.
Læs mere her (kilde: Landbo Nord.dk ) 

Fire dage med skøn dressur på Broholm
Den 6. – 9. juli er der lagt op til en dressuroplevelse i særklasse, når DM i dressur, DM i paradressur, DRF-mesterskabet for U25 og Bundgaard Byg Cup afvikles i Broholm Slotspark. I modsætning til tidligere afvikles DM i dressur med en hviledag lørdag, mens paradressuren afvikles torsdag til lørdag som sædvanlig. U25-mesterskabet har hviledag fredag, og Bundgaard Byg Cup kan opleves i weekenden.
Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)  

For 1 ud af 3 heste i smerter bliver disse ikke opdaget.
Dette er problematisk, fordi heste i smerter har dårligere livskvalitet, præsterer dårligere og har øget risiko for lange og kroniske sygdomsforløb. I værste tilfælde kan hestens smerter, hvis de ikke bliver opdaget i tide, medføre aflivning.
Men hvis hestens smerter bliver opdaget i tide og bliver reageret på (med behandling, etc.) er chancen for helbredelse større. Værktøjer til at undersøge, om ens hest er i smerte, er derfor noget, som alle hesteejere burde være interesseret i. Læs mere her (kilde: langthesteliv.dk ) 

Dressur- og springstævner i 100 års klubturneringen
De første dressur- og springstævner, hvor der kan hentes point i vores 100 års klubturnering sponsored by Ifor Williams og Hestemagasinet- Everhorse, er nu kommet i kalenderen på jubilæumssiden. Kalenderen opdateres løbende, og der bliver lagt flere dressur- og springstævner ind i løbet af de næste måneder.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen) 

Lov Om Hold Af Heste vedtaget
Torsdag blev en glædelig dag for danske rideklubber og hestevelfærden. Her blev den reviderede version af Lov Om Hold Af Heste nemlig vedtaget i Folketinget.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard) 

Landsdækkende Åben Rideklub i 2017
Vi fejrer 100-året for Dansk Ride Forbund i hele 2017, og en af de mange aktiviteter i forbindelse med jubilæet er landsdækkende Åben Rideklub. Her åbner rideklubber dørene for besøgende, og giver alle mulighed for at opleve ridesporten helt tæt på. Datoen for Åben Rideklub er den 26. august 2017, og klubber på Sjælland, Fyn og i Jylland har allerede nu meldt sig klar til at tage imod gæster.
Læs mere her (kilde: Anne Marie K. Rasmussen)  

David Amager stopper som landstræner i paradressur
David Amager, der siden 2009 har stået i spidsen for Danmarks bedste paradressurryttere, har valgt at give faklen videre til en ny landstræner. Under Davids ledelse er det blevet til et utal af EM-, VM- og PL-medaljer til Danmark – senest ved PL i Rio, hvor de danske ryttere tog en sølv- og to bronzemedaljer med hjem.
Læs mere her (kilde: Rikke Højgaard)  

Himmelev Rideklub recertificeret
Tillykke til Himmelev Rideklub (HIRK) der netop er blevet recertificeret i Organisation, Sikkerhed, Elevskole, Opstaldning, Klubstævne, Ridelejr, og Miljø. Klubben er en af de få klubber i Danmark, der har syv certificeringer, og bestyrelsen arbejder målrettet på at udvikle klubben og skabe en rigtig god rideklub til glæde for medlemmerne. Ydermere har Himmelev Rideklub stor fokus på at skåne miljøet, hvilket betyder, at miljøcertificeringen er blandt de mange certificeringer. Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)  

Udtagelse og tilmelding til CSI ved Herning Horse Show
Den 8. – 12. marts løber Herning Horse Show af stablen ifm. Dansk Varmblods Hingstekåring, og vi er nu klar med listerne over de danske springryttere, der får mulighed for at springe ved stævnet. Læs mere her (kilde Varmblod)  

Aktiv i ridesporten efter de 70
Ridesporten er for alle og rummer masser af muligheder hele livet. Det er dog ikke alt, man kan, på alle stadier i livet, men så dukker der nye muligheder op. Læs mere her (kilde Rikke Højgaard)  

Guld til Josephine Bøgh i DRF-mesterskabet for ungryttere
Søndag eftermiddag blev Krafft Indendørs DRF-mesterskab i springning for ungryttere afgjort på Vilhelmsborg. Det har været en fantastisk weekend i Århus, hvor vinderne af Indendørs DRF-mesterskaberne skulle findes hos både juniorer, ungryttere og seniorer. Ungrytternes mesterskab var weekendens sidste, og her blev guldet fortjent vundet af Josephine Bøgh og Van Dejk. Sølvet gik til Christina Nielsen og Griffin, mens Helena Eva Blach og Ace of Corobell tog bronze. Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Elsass Fonden ny hovedsponsor for parasporten
Onsdag blev det ved et stort pressemøde afsløret, at Elsass Fonden er ny hovedsponsor for Parasport Danmark. Ved samme pressemøde blev Årets Parasportudøver og dermed vinderen af Pressalits Keep Living Prisen også kåret, og selv om pararytterne Stinna Tange Kaastrup og Susanne Sunesen var nomineret, var det altså PL-guldvinder Peter Rosenmeier (bordtennis), der løb med prisen.
Læs mere her (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Anders Andersen er ikke mere
Anders Andersen er stille sovet ind den 4. januar. Anders Andersen var et stort hestemenneske, som i mange år var aktiv på forskellige poster i Dansk Ride Forbund. Mest kendt er han for sit store engagement og indflydelse på dansk rideheste avl, og hans passion for springning. Anders Andersen blev 90 år. Æret være hans minde.

Priser til Cathrine og Stinna ved Sport 2016
Det var en fantastisk aften for dansk ridesport, da Sport 2016 blev afviklet ved et kæmpe gallashow i Herning lørdag den 7. januar. Paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup vandt Kulturministerens Handiciapidrætspris, mens dressurrytter Cathrine Dofour vandt prisen Bestsellers Olympiske Håb. Begge ryttere repræsenterede Danmark i Rio, hvor det blandt andet blev til to bronzemedaljer til Stinna, og Cathrine opnåede det bedste danske individuelle resultat i dressur. Læs mere her.  (kilde DRF)

Vind flotte præmier i fotokonkurrencer
I januar skydes det nye år og dermed Dansk Ride Forbunds 100 års jubilæum i gang. Året byder på både 100 års turnering, Åben Rideklub og så kan du hver måned være med i fotokonkurrencer på vores 100-års side og vinde fede præmier fra blandt andet Catago, Hestemagasinet, Pavo, Mjølner Wood med flere.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen) 

Åbent hus og salgsdag på Langtoftegård Hestecenter Langtoftevej 6, 4173 Fjenneslev den 28/5-17 kl 11-15 Program: Rundvisning på Langtoftegård  -  Fremvisning af kårede Connemara avlshingste - Fremvisning af salgsheste
Demostration af muskelterapi - Trækture på pony (20 kr) - salg af burgere (30 kr), pølse m. brød (15 kr), salat (15 kr) og drikkevarer. Maden skal være bestilt senest 25/5. annette@villebaek.dk, tlf 2267 9266 . mere her

Sportsplan 2017 for distance er klar
I Sportsplanen fastlægges værdier og retningslinjer for dansk elite-distancesport, og planen er gældende fra 1. januar 2017. Udtagelser til landshold og bruttogrupper i forbindelse med mesterskaber og internationale invitationsstævner uden for Europa kvalitetsikres og foretages af udtagelsesudvalget.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard) 

Vil du være med til at udvikle ridesporten?
Brænder du for heste, og vil du være med til udvikle ridesporten til gavn for klubber og ryttere? Så er en post i et af vores udvalg måske noget for dig. Vi søger en formand og to udvalgsmedlemmer til Militaryrudvalget, et medlem til Breddeaktivitetsudvalget, to medlemmer til Dressurudvalget og et medlem til Springudvalget.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard) 

Ny rytter
Det er en hel ny verden, der åbner sig når du begynder til ridning. Her kan du tage forskud på en masse af de glæder, muligheder, oplevelser og nye færdigheder du vil møde ude i vores klubber.
Læs mere her. (kilde DRF) 

Så er DRF Event klar til jer!
Udviklingen af DRF Event, som skal afløse Stævnesystemet, er nu så langt, at I alle kan komme i gang. Alt, I skal gøre, er at sikre jer, at jeres system lever op til kravene og downloade Event. Vi er selvfølgelig klar til at hjælpe godt i gang med DRF Event.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard) 

Skåde Rideklub recertificeret
Skåde Rideklub (SKÅR) er netop blevet recertificeret i Organisation og Sikkerhed. Klubben har været certificeret siden 2014, og i bestyrelsen er man enige om, at certificeringerne er med til at lette det daglige arbejde i klubben. Dansk Ride Forbunds certificeringsordning har til formål at skabe en skarp profil af forbundets klubber, så medlemmer og interessenter nemmere kan orientere sig. En certificering indenfor et givent område, er således forbundets blåstempling og anbefaling af rideklubben. Vi ønsker klubben tillykke med recertificeringerne.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)  

Rytterlicens kan fornyes på DRF Go!
Har du betalt rytterlicens i 2016, så kan du nu forny din rytterlicens for 2017 på DRF Go! Efterfølgende kan du tilmelde dig stævner i 2017 på netop DRF Go! Bemærk, at nyerhvervelse og generhvervelse af licens (ryttere, som ikke har betalt licens i 2016) ikke vil være muligt via DRF Go! før efter 1. januar 2017. Hvis du skal nyerhverve eller generhverve inden da, kan du skrive til
rytterlicens@rideforbund.dk - så får du tilsendt en faktura midt i december. 
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)  

 Snup et facebook cover
-
til din facebook profil eller brug det som du vil!
Dansk Varmblod har produceret nogle flotte collager, som alle må bruge frit - de passer til et coverbillede til en facebookprofil, men kan også bruges til andre formål.
 
Læs mere her. (kilde Varmblod.dk )   


Se interview med talsmand for avlsledelsen Poul Graugaard
Firkløverets Springakademi har i forbindelse med en springclinic lavet et interview med talsmand for Dansk Varmblods Avlsledelse Poul Graugaard
Læs mere her. (kilde Varmblod.dk ) 


Rideklubben SMIR recertificeret
I november blev Rideklubben SMIR ved Faaborg på Fyn recertificeret i Organisation og Sikkerhed. Klubben har været med i certificeringsordningen siden 2010, og målet er at opnå flere af rideforbundets certificeringer i fremtiden. Certificeringsordningen har til formål at skabe en skarp profil af forbundets klubber, så medlemmer og interessenter nemmere kan orientere sig. En certificering indenfor et givent område, er således forbundets blåstempling og anbefaling af rideklubben. Vi ønsker klubben tillykke med recertificeringerne.

Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)   

Salg af skov til private begrænser idrættens adgangsmuligheder
Adgangsreglerne for at færdes i offentlige og private skove er ikke ens, og ejerforholdene har stor betydning for mange tusinde aktive motions- og friluftsudøvere i naturen. Lige nu er der debat om frasalg af statens skove, og hvis skovene kommer på private hænder, vil det også have betydning for de mange ryttere, der dagligt bruger skovene. Det er nemlig ofte svært for ryttere at få adgang til de private skove, og derfor er problemstillingen væsentlig for alle ryttere, der nyder naturen fra hesteryg. I nedenstående debatindlæg redegør DIF"s bestyrelsesmedlem Niels-Christian Levin Hansen for konsekvenserne ved salg af de danske statsskove.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Licenssystemet skal revurderes
I august 2015 nedsatte bestyrelsen en arbejdsgruppe, hvis opgave er at kigge på reglerne for rytterlicens. Det nuværende licenssystem er ikke tidsvarende, og der ønskes et mere fleksibelt og logisk system fremadrettet. Målet er at udvikle en ny ramme for erhvervelse af rytterlicens, som på sigt kan godkendes af bestyrelsen.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Sjov for hele familien ved Odense Horse Festival
Ved Odense Horse Festival 2016 vil FUNNYCARS KIDS AREA danne rammerne for hygge og sjov for hele familien. Der vil under hele stævnet være gratis adgang til FUNNYCARS KIDS AREA, hvor der bl.a. vil være en hoppeborg og en minispringbane, hvor både børn og voksne kan slippe deres indre springhest løs.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ridning i top 10 over populære idrætter 
De nyeste medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Firmaidrætsforbund viser, at Danmarks 11.842 idrætsforeninger har over 2,5 millioner medlemmer, og foreningsidrætten dermed stadig står stærkt i Danmark. Tallene viser også, at Dansk Ride Forbund med 69.981 medlemmer i 2015, har oplevet en stigning i medlemstallet siden 2014, og at ridning stadig er den syvende største DIF idræt.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Vil du have indflydelse på fremtidens distancesport?
Banker dit hjerte for distancesporten? Har du gode ideer til, hvordan vi udvikler dansk distancesport? Og synes du også, at mange flere burde ride distance? Så er du måske vore nye medlem af distanceudvalget. Se stillingsopslag via nedenstående link.
Opslag – medlemmer til Distanceudvalget (kilde Rikke Højgaard)

Må man flyve med droner ved ridestævner?
Vi har fået flere henvendelser på, hvorvidt det er tilladt at flyve med droner ved ridestævner. Vi har undersøgt sagen hos Trafik- og Byggestyrelsen, og drone-overflyvning ved ridestævner er ikke tilladt 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Specialviden skal sikre høj kvalitet i træning af pararyttere
Træningen af ryttere med handicap får nu et markant løft med et nyt, unikt træningskoncept, der skal klæde trænere og klubber bedre på.
Læs mere her. 
(kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ny i klubbestyrelsen? Få de gode tips og tricks!
Er du ny i bestyrelsen, eller er du en erfaren rotte, der gennem en årrække har lagt dine frivillige kræfter i rideklubben? Ligegyldigt hvor længe du har engageret dig, er det altid rart at blive inspireret og få nogle nye værktøjer i bagagen. Derfor inviterer vi til netværksmøder for bestyrelsesmedlemmer, hvor vi giver jer 10 gode bud til arbejdet i bestyrelsen. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Klar til Dressurens Venner Cup?
I foråret tager vi hul på endnu en sæson med Dressurens Venner – Cup. Cuppen er en landsdækkende turnering i dressur for klubhold, der afvikles over 6 kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes 2 runder på Sjælland, 1 på Fyn og 3 i Jylland i perioden april til august. 
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Springlandsholdet klar til Furusiyya FEI Nations Cup 2016
Det danske springlandshold er klar til at tage hul på 2. division af Furusiyya FEI Nations Cup 2016. I år er reglerne ændret, så nationerne kan deltage i alle CSIO’er i cuppen, hvoraf de fire bedste resultater vil udgøre nationens resultat. Landstræneren er positiv over det nye koncept og forventer en god dansk sæson. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Böckmann kvalitetsbiler til 2 heste.
Der er mange god grunde til at aflægge Böckmann et besøg, og få nærmere belyst alle fordelene ved Bøckmanns nye Compact serie til transport af 2 heste. Compact serien er bygget på biler med en totalvægt mellem 4020 kg. og 4500 kg. Det betyder, du kan laste 2 heste, passager og oppakning. En bil med en totalvægt på minimum 4001 kg. er fritaget for vægtafgift (kr. 56.800) og den løbende månedlige ejer afgift er ca. kr. 200. En 3500 kg. bil koste ca. 1.000 pr. måned.
Læs mere her. (kilde Bent Neergaard)

Bo K. Møller særdeles tilfreds efter observationssamlinger
I forrige weekend holdt junior- og ungrytterlandstræner i springning Bo K. Møller observationssamlinger hos Riders Cup i Næstved og Dalby Rideklub i Kolding. 45 inviterede og tilmeldte ekvipager sprang og sparrede med landstræneren, og Bo var særdeles tilfreds med, hvad han så og hørte.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Kunne du tænke dig at blive Træner 1? 
Datoerne for Træner 1-uddannelsen 2016 er klar, og du kan melde dig til på DRF Go! På Sjælland ligger undervisningen i foråret. I Jylland er der undervisning i efteråret. Uddannelsen er skræddersyet til dig, der underviser klubbens elevskole ryttere på L niveau.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

2016 bliver et godt år for dansk military 
Den tidligere finske landstræner Piia Pantsu er ansat som landstræner for de danske juniorer, ungryttere og seniorer. Piia har været landstræner for det finske landshold i 19 år og ført flere ryttere til guldmedaljerne, ligesom hun selv flere gange har deltaget i EM, VM og NM samt ridebanespringning på højt niveau.  
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ny dato for Copenhagen Eventing
Datoen for Copenhagen Eventing CIC1*/2* er ændret på grund af et sammenfald med et stævne i Sverige. Den nye dato er 29.-31. juli. Ændringen giver rytterne mulighed for deltagelse i flere internationale stævner. Copenhagen Eventing er et internationalt militarystævne, hvor der også afvikles Danmarksmesterskaber. Dressur og springning foregår fredag og lørdag i Bernstorffsparken, mens det afgørende terrænridt finder sted søndag i Høsterkøb, på den smukke ejendom Lundegården.  
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Er du DRF"s nye formand for Dressurudvalget?
Brænder du for dressur, og vil du være med til at udvikle sporten til gavn for ryttere, klubber og frivillige? Så er du måske Deres nye formand for Dressurudvalget. Se hele stillingsopslaget via nedenstående link.
Formand for Dressurudvalget (kilde Rikke Højgaard)

Vil du være med til at udvikle breddesporten? 
Er du udadvendt, og har du evner og lyst til at arbejde med nuværende breddeaktiviteter samt udvikle, arrangere og afvikle Landsfinaler, et årligt breddeseminar og et antal inspirationsdage rundt i lande? Så er det måske noget for dig at blive medlem af Breddeaktivitetsudvalget. 
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Gå ikke glip af højdepunkterne i dansk ridesport 2016 

Vil du heller ikke misse højdepunkterne fra mesterskaber og landsstævner i 2016? Så har vi et godt tilbud til dig. Sammen med DreamSports.tv streamer vi direkte web-tv fra finaledagene under de vigtigste landsstævner og danske mesterskaber for alle aldersgrupper i springning og dressur i 2016. Der er planlagt sendinger fra i alt 31 mesterskaber og landsstævner, og medlemmer af CLUB Go! kan se med til en særdeles fordelagtig pris. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Nye uddannelser til Ridelærer, Rideinstruktør og Berider på plads
Fra 2016 kan unge starte på de nye uddannelser til Ridelærer, Rideinstruktør og Berider. Uddannelserne henvender sig til unge, der ønsker en kompetencegivende uddannelse til at arbejde professionelt med undervisning, heste, ridning samt drift af rideklubber og ridecentre. Formålet med den nye uddannelsesstruktur er at sikre kvalificerede undervisere på alle niveauer til klubberne. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Dressurudvalgets formand har trukket sig
Pernille Bigaard, der siden februar 2012 har været formand for Dressurudvalget, har valgt at trække sig fra posten. Pernille har truffet beslutningen efter offentliggørelse af referatet fra bestyrelsens behandling af sagen om Dressurudvalgets dispensation fra Fællesbestemmelserne i forbindelse med Hasse Hoffmanns stævnedeltagelse. Stillingen som formand for udvalget vil blive slået op snarest. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Forbesigtigelse
De unge hingste er kommet ind og er i gang med forberedelserne til forbesigtigelsen. Forbesigtigelsen er første nåleøje for de unge hingste, hvis de ønsker at blive avlshingste. Forbesigtigelsen er åben for publikum og der er gratis adgang.
Datoer: 13. december 2015, Vallensbæk + 14. december 2015, Norge + 16. december 2015, Vilhelmsborg
(kilde varmblod)

Multitalent og pladsvidunder i nyt design:
Portax E, K og Profi tilbyder nu endnu flere standard-highlights og endnu mere plads til hest og rytter. Udstyret med blandet andet World-Class-chassiset ”WCFplus” og bagklap/enfløjsdør-kombination og meget mere standardudstyr, glimrer Portax-modellerne desuden med en indvendig højde på 2300 mm.

På de nye modeller i Portax-serien er der også et utal af muligheder i ekstraudstyr, blandt andet polyestersadelrum, sulkybeslag, 3. bremselys, ekstra slidmåtter og meget mere.
Læs mere her. (kilde Neergaard)

Hvem skal have årets priser og 3.000 kr.?
Kender du en, som yder en helt særlig indsats, der fortjener at blive anerkendt? Så bør du indstille vedkommende til en af årets klubpriser 2015: Årets klubleder, Årets ildsjæl og Årets ungdomsleder. Med klubpriserne anerkender vi de frivilliges indsats, og ud over æren er der også 3.000 kr. til modtagerne. Vi ved, at der er mange fantastiske frivillige ude i klubberne, der fortjener anerkendelse, og vi håber, at I vil indstille rigtig mange. Skynd dig at indstille DIN kandidat!
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Tillykke til de nyuddannede Træner 2
Otte nye ’Træner 2’ kursister afsluttede i denne weekend deres sidste modul ud af seks moduler. Kurserne, som er en blanding af teori og praktisk undervisning samt opgaver, giver kursisterne et godt fundament til at gå ud og inspirere og dygtiggøre rytterne i landets mange rideklubber. Træner 2 uddannelsen er en del af de træneruddannelser, der udbydes i et samarbejde mellem Dansk Ride Forbund (DRF) og Danmarks Idræts Forbund (DIF). Uddannelserne består af 4 niveauer.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Hvor vildt var det i det vilde vesten?
Når nogen skal udtrykke, at der ikke er fuldstændigt frie handlemuligheder, siger de normalt, at ”det er ikke det vilde vesten”. Det er således underforstået, at i det vilde vesten kunne man gøre, ligesom man vil, fordi der ikke var nogen love og regler, eller også var der i hvert fald ikke nogen til at håndhæve dem. Men var det så vildt, og hvad krævedes der af datidens mennesker i det vilde vesten. Det kigger vi nærmere på i denne artikel.
Læs mere her. (kilde Marion Doss)

Fokus på udvikling af distancesporten
I forbindelse med at der sættes fokus på udviklingen af distancesporten, har distanceudvalget udarbejdet en spørgeskemaundersøgelse. Håbet er, at mange vil gå ind og besvare spørgeskemaet og dermed give deres input til, hvordan sporten kan udvikle sig i fremtiden.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ungdomsuddannelse og elitesport 2016-2017
Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan man kan kombinere elitesport med sin uddannelse? Så kom til et af Team Danmarks fem informationsmøder. Her får du en grundig introduktion til, hvordan du kan kombinere ungdomsuddannelse og elitesport.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Billetsalget starter nu til Hingstekåringen 2016
Først åbner salget for Dansk Varmblods medlemmer. Den 1. oktober kl. 16.00 åbner salget for alle. Hingstekåringen 2016 har satset stort og flytter i Jyske Bank Boksen, samt udvider med endnu en hal, så der nu er ridning i hele 3 haller og arrangementet bliver større end nogensinde.Det foreløbige program kan ses på www.herninghorseshow.com (Kilde Dansk Varmblod)

Er du den nye udviklingskonsulent?
Vil du arbejde med nogle af landets mest dedikerede ildsjæle? Vil du være med til at udvikle ridesporten, og er du klar til at rådgive vores klubber, så deres hverdag bliver lettere? Så er du måske vores nye kollega. Se stillingsopslaget via nedenstående link.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Brug hjernen – også hestens
Arrangørerne bag JBK Horse Shows har gjort et scoop – fredag aften under Odense Horse Show sponsored by ECCO i oktober kan man få lejlighed til at overvære en clinic med Will Rogers og Anna Blomgren.
Læs mere her. (kilde JBK Horse Shows)

Korrektion af hyperflexion/overbøjning i hestens hals
Lær hvad hyperflexion er, og hvordan du træner din hest, så den lærer at bruge sig korrekt. Se, hvilke øvelser der kan anvendes, hvordan overlinjen forbedres samtidig med at den rene takt bibeholdes. 
Træner Will Faerber og Karen Losbaugh fra Art2ride viser, hvad hyperflexion er, og hvordan du vænner hesten af med denne uhensigtsmæssige holdning.
Læs mere her. (kilde: HorseConsult)

Stationsafprøvning i januar 2016 
Vi har atter oprettet et hold med stationsprøvehopper på Vilhelmsborg i januar.
Da der også er stor efterspørgsel på stationsafprøvningerne på Vilhelmsborg, har vi lavet et hold fra d. 6. januar - 3. februar 2016. For at prøven afholdes skal der være minimum 7 tilmeldte hopper og max. 12 hopper, tilmeldingen sker efter "først til mølle" princippet.
Læs mere her.(kilde: Dansk Varmblod)

Rideskole fik små redningsfolk
I sidste uge var der førstehjælp på programmet for hesteglade piger som del af den årlige ridelejr hos Vordingborg Sportsrideklub. Rideklubben vil nemlig sikre, at børnene ved, hvad de skal gøre, hvis nogen kommer til skade. 
Læs mere her  (kilde: Sjællands Tidende)

Vil du vinde det officielle OL-tøj?
Om et år slås dørene op til OL i Rio, og vi krydser fingre for, at dansk ridesport er flot repræsenteret. Det afgøres i næste uge, hvor dressurlandsholdet skal ride for kvalifikation ved EM, og ugen efter, hvor det er springlandsholdets tur. 
I anledningen af årsdagen kan I nu vinde de officielle OL T-shirts, som atleterne har været med til at designe. Se mere via nedenstående link.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Kom i gang med breddeaktiviteter
Kender I til de sjove og udviklende bredde-aktiviteter? Hvis ikke så kom i gang i dag. Udgangspunktet for breddeaktiviteterne er, at alle skal have det sjovt, men derudover ligger der mange overvejelser bag hver eneste disciplin. Overordnet skal alle konkurrere på lige vilkår, og derfor er fokus på rytterens indvirkning, opstilling og samarbejde med hesten frem for på hestens kapacitet. Ideen med aktiviteterne er, at alle skal kunne være med, uanset hvilken hest de har. Aktiviteterne spænder vidt med alt fra ponygames, kvadrilleridning, Team Cup Dressur, stilstafetspringning, Pas de Deux og TREC. På side 6 i DRF SPOT kan I finde meget mere inspiration til breddeaktiviteter i jeres klub.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Laura og Amalie vil skabe et fællesskab og gøre en forskel
Ridesporten har gang på gang vist, at den kan være med til at skabe selvstændige unge. Det gør sig i den grad også gældende for Laura Kjølholm og Amalie Engelhardt Nielsen, der modtog prisen som Årets Ungdomsledere på repræsentantskabsmødet. De to unge ildsjæle fra Stutsborg Rideklub har lagt en stor indsats i at arrangere og afvikle en hyttetur for klubbens unge medlemmer. Ungdomslederne planlagde selv turen, inviterede deltagere, fandt en hytte, arrangerede madlavning og planlagde aktiviteter, som blandt andet bestod af orienteringsløb til hest med læring i kortlæsning. I kan møde Laura og Amalie og blive inspireret af deres engagement på side 8 i DRF SPOT.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Sidste mulighed for at blive Træner 1 i 2015
Flere end 200 kursister har været igennem Træner 1-uddannelsen, siden den tog sin begyndelse i 2011. Det sidste uddannelsesmodul i 2015 begynder den 7. august på Thomysmindecentret ved Jelling, og strækker sig over tre weekender. Uddannelsen vender tilbage i 2016 med kursusmoduler både på Sjælland og i Jylland.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Fokus: distancesporten skal udvikles
Distancesporten er sport, der bør kunne appellere til ryttere på alle niveauer - motions- og bredderyttere såvel som konkurrence- og eliteryttere. Sporten, der er et satsningsområde for os, kombinerer horsemanship og sportsmanship, da der både er fokus på at gennemføre ridtene og komme i mål i gode tider, samtidig med, at hesten både før, under og efter ridtet skal være frisk og i den forbindelse kunne gennemgå flere dyrlægekontroller. Dette kræver et unikt samspil mellem rytter og hest. Sporten giver også en lang række fantastiske oplevelser, hvor både træning og konkurrence foregår i naturen på skovveje, ved vandet, langs små veje og i byer. Distancesporten er med ca. 450 registrerede starter ved C-, B- og FEI-stævner en af de mindste discipliner under Dansk Ride Forbund, mens sporten har potentiale til langt flere udøvere. Læs mere her  (kilde: Jens-Erik Majlund)

Lis Hartels Mindepris gik til Hans-Christian Matthiesen 
Dressurdommer, dyrlæge og dressurmand til benet, Hans-Christian Matthiesen, modtog søndag Lis Hartels Mindepris 2015. Prisen blev overrakt ved DM i dressur på Broholm af familien Hartel-Siesbye og Dressurens Venner.Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

HERI Rideudstyr samarbejder med Carina Nevermann Torup
Det er ikke en hvilken som helst rytter, HERI Rideudstyr har valgt at starte et samarbejde med. Den succesfulde unge dressurrytter Carina Nevermann Torup, der allerede har et væld af mesterskaber på cv’et, vil bl.a. dele sine oplevelser med HERI Rideudstyr.
Læs mere her  (kilde: Heri Rideudstyr)

Vil du med på Danmarks bedste ridelejr?
DRF hovedsponsor Sydbank giver nu 11 heldige unge mulighed for at tage en ven eller en veninde med til Danmarks bedste ridelejr – Sydbank SommerCamp. Ridelejren foregår på landsholdets træningscenter, Middelfart Ridecenter, hvor Sydbank, landstrænere og flere andre er klar til at give de unge en oplevelse i særklasse. Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at lave et billede eller en video og fortælle, hvorfor netop du eller den, du nominerer, har fortjent en rideoplevelse for livet.Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Endnu en DV-hest til den olympiske mester 
Nu har Steve Guerdat sikret sig endnu et danskopdrættet Heartbeat-afkom, da han netop har fået 7-årige Knight of Hearts i stalden
Læs mere her (kilde: Dansk Varmblod)

HOTLINE:
Optimér dit hestehold ift sundhed, velfærd, adfærd, fodring, stalde, folde, økonomi og daglig drift
Prøv 1:1 sparring med HorseConsults Dorte Rebbe Hotline og få svar på dine spørgsmål om heste eller hold af heste af en uvildig agronom, der også samtidig er rytter, hesteejer og driftsleder i eget landbrug.
Læs mere her (kilde: Horse Consult)

Græs – et skønt springunderlag
Selvom antallet af græsbaner er for nedadgående, er der heldigvis mange gode grønne baner i Danmark. En af de mest kendte er Sportsrideklubbens bane i Bernstorffsparken, og for et år siden anlagde Bækgaarden en flot ny græsbane. Stevnstrup Rideklub har også en lang tradition for at afholde stævner på græs, og den 9. – 12. juli er det DRF-mesterskaberne for children og ponyryttere, der skal afgøres på græstæppet.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Nyttig viden om medicinering og smitsom sygdom
Hvordan er det nu med opbevaring af medicin? Må jeg selv give min hest indsprøjtninger? Og hvordan forholder vi os, hvis der udbryder smitsom sygdom i stalden? Der er mange ting at holde styr på som hesteejer, og derfor har vi samlet nyttig viden om medicinering og smitsom sygdom på vores hjemmeside. Du kan finde oplysningerne via nedenstående links.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Hvordan udtages dressurlandsholdene?
Hvem skal repræsentere Danmark ved sommerens dressurmesterskaber, og hvordan og hvornår sker udtagelserne?
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Rideklub har arbejdet sig op
Dronninglund Rideklub vokser, og er klar med distanceridt igen. Dronninglund Rideklub har for første gang holdt stævne i distanceridning fra sit nye hjemsted på Kirkevej. Klubben holdt tidligere til på Dronninglund Hovedgaard, men flyttede for ca. tre år siden, og har måttet arbejdet sig op igen på et sted, der i begyndelsen ikke havde ridebaner eller ridehal. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Staldklimaets betydning for hestens sundhed
Et godt staldklima har betydning for sundheden for hestene og de personer, der færdes i stalden. Læs om de faktorer der har betydning for staldklimaet og sundheden. Du får også praktiske råd til, hvordan du og andre i stalden kan skabe det sundeste staldklima. 
Læs mere her (kilde: Horse Consult)

Gode råd til forårets indgræsning
Dansk Ride Forbund og SEGES indgik sidste år en samarbejdsaftale, der skal komme begge organisationers medlemmer til fordel. Dansk Ride Forbunds klubber vil fremover kunne søge rådgivning hos SEGES, mens avlsorganisationerne fremover kan afvikle racespecifikke stævner i rideforbundets regi. En af de ting som SEGES rådgiver omkring, er indgræsning af heste, og det er det tid til nu, hvor foråret er kommet. Bliv klogere på indgræsning i SEGES’ artikel herunder. 
Læs mere her (kilde: DRF)


Bruttogrupper for ponyspringning er blevet opdateret
Landstræner for ponyspringrytterne Lars Trier Kjøller har nu opdateret listen over navne på de kat. I- og kat. II-ryttere, der er i bruttotrupperne til årets mesterskaber. Skulle der være spørgsmål til listerne, er I velkomne til at kontakte Lars. Se listerne via linket nedenfor. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Årets Ildsjæl Karin Lindved er helt bidt af at skaffe sponsorer til klubben
Årets Ildsjæl gik til Karin Lindved fra Højris Rideklub, som har ydet en kæmpe frivillig indsats for sin klub siden 1982 – altså 33 år. Karin er kendt i klubben for at være en dygtig underviser i klubben, som også bakker op om sine ryttere, når de skal til stævne. Derudover er hun eminent til at skaffe midler til projekter i klubben, og i juni arrangerede hun et sponsorstævne, der skaffede så mange midler, at der var råd til hele to nye ponyer. Endelig har handicapridning en særlig plads i hjertet hos Karin, som også lægger mange timer i at hjælpe klubbens Special Olympics ryttere.. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Dansk Ride Forbund ophæver associeringsaftale med Dansk Islandshesteforening
Vi har desværre set os nødsaget til at ophæve associeringsaftalen med Dansk Islandshesteforening (DI) pr. 1. april med virkning fra den 1. juli 2015.
Læs mere her ((kilde: Rikke Højgaard)

Paradressurlandsholdet søger ny holdleder
Brænder du for paradressur, og vil du gerne være med til at præge udviklingen af de dygtige ryttere så se her. Som holdleder for paradressurlandsholdet har man det overordnede ansvar for at tingene omkring landsholdet som planlægning af stævner, budget, presse og praktiske forhold omkring træningssamlinger fungerer. Det danske paradressurlandshold er blandt verdens fem bedste nationer, og er inde i en spændende udvikling. Holdet har en målsætning om at komme endnu tættere på de bedste i verden. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Dressurrytter og elite- og talentchef fremhæves som gode eksempler af Team Danmark
Team Danmarks årsberetning er netop udkommet, og repræsentanter fra Dansk Ride Forbund bliver fremhævet som gode eksempler. Først kan I på side 36 læse et interview med elite- og talentchef i dressur Kimi Gerd Nielsen, hvor temaet er forbundets involvering i talentHUSET, mens I på side 39 kan finde et interview med dressurrytter Cathrine Dufour, hvor hun fremhæves som et eksempel på et talent, der har stor glæde af Team Danmarks talentprogram.
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Dianna Pilegaard fortsætter som medlem af Distanceudvalget
På bestyrelsesmødet den 26. marts blev det besluttet, at 34-årige Dianna Pilegaard, som til daglig arbejder i Pleje- og Omsorgsafdelingen i Nyborg Kommunen, kunne fortsætte i sin post i Distanceudvalget. Dianna har i den forrige periode været stævnekoordinator i udvalget. Dianna har desuden været tilknyttet distancesporten i mange år både som teknisk delegeret og som distancedommer. Vi ønsker Dianna stort tillykke. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Træner 1 – en uddannelse til alle
Der er uddannet over 150 Træner 1, hvoraf størstedelen tidligere var selvlærte undervisere. Deltagerne har været alt fra befalingsmænd i Garderhusarregimentet til forældre, der har påtaget sig undervisningen i deres barns klub samt den garvede underviser, der søger ny inspiration og bevis for sine kompetencer. Senest har Djurslands Rideklub også ladet deres beriderelev Ann-Katrine K. Rasmussen uddanne til Træner 1.
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Gør folden sikker og få færre skader
Der er mange grunde til, at heste hvert år bryder ud fra folde - til skade for både sig selv, hestepassere, bilister, materiel mm. Læs om hestehegn, hestefolde, foldstørrelse og løse heste. Læs mere her (kilde: HorseConsult)

Kingsland klæder dressur- og springlandsholdene godt på.
Kingsland og Dansk Ride Forbund indgik i 2014 en aftale, der betyder, at de danske seniorlandshold i dressur og springning foreløbig frem til og med udgangen af 2016 vil blive udstyret med tøj fra Kingsland – både i konkurrence og udenfor konkurrencebanen.Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Hvordan skaber man en topatlet?
Hvad enten en rytter ønsker at opbygge hesten som en top-præsterende atlet eller blot ønsker at ride den korrekt, opstår et behov for viden. Hvordan gør man det i praksis, og er det muligt at undgå skader undervejs? Der kan aldrig gives nogen garanti for succes, men ved at forstå hestens uddannelsesproces, planlægge, være omhyggelig og omsorgsfuld i sit arbejde, kan man nå utrolig langt. Det er blandt andet vigtigt at indse, at det ikke er rytteren, der skal bære hesten. Det er hesten, der skal uddannes til at kunne udføre de øvelser, vi beder den om. Dyrlæge og veterinærkiropraktor Tone Lygren gennemgår i denne artikel sit bud på, hvordan man med viden kan uddanne sin hest optimalt og undgå skader på lang sigt . Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Danmark får stor og international hesteauktion i juli
Der vil være hober af prominente sælgere og købere på pladserne, ligesom hestekvaliteten på heste til salg må forventes at være særdeles høj, når en ny stor international auktion under navnet HL Selected Sales løber af stablen den 11. juli i år. Bag initiativet står Jeanette og Jens Glud Hansen, der selv har en interesse i arrangementet på grund af deres satsning Panamera Racing, der ejer masser af heste. Læs mere her (kilde: Hedvig Algotsson)
Her er der også mulighed for at gå direkte til Bet365s forside.

Godkendelse af ridehjelme ift. nye EU-regler
EU har tilbagekaldt referencen til standard EN1384, som er den sikkerhedsmærkning, som Dansk Ride Forbunds reglementer refererer til ift. ridehjelme. Da alle detaljer vedr. de nye standarder fra EU endnu ikke er afklaret, har Dansk Ride Forbund valgt at bibeholde reglementskravet om sikkerhedsmærkning EN1384, indtil der er afklaring i EU. Det er endvidere besluttet, at ridehjelme med sikkerhedsmærkning EN1384 kan anvendes t.o.m. 31. december 2016.
Det er endnu ikke afklaret, om der kommer overgangsordninger, så producenterne kan fortsætte med at producere i en periode, eller om det gælder med det samme. (kilde: Rikke Højgaard)

Springlandsholdets turneringsplan er klar
Det danske springlandshold er klar til at tage hul på Furusiyya FEI Nations Cup 2015, hvor det er Odense, Sopot, Budapest og Arezzo, der er pointgivende for Danmark. Nations Cup’en er inddelt i seks regionale ligaer, og Europa er inddelt i to divisioner, hvor Danmark starter i 2. division i 2015.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard)

Susanne Baarup Christensen kandidat til dommertårnet i Rio
Den internationale danske 5*-dressurdommer, Susanne Baarup Christensen, er blandt de 12 dommere, der kandiderer til en plads i dommerpanelet i dressuren ved OL i Rio 2016. Vi ønsker Susanne tillykke og krydser fingre for, at der bliver et dansk dommertårn ved OL.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Gardehusar Tved fik Hestens Værns Ur 
12 måneders værnepligt ved Gardehusarregimentets Hesteskadron er netop overstået. I den forbindelse overraktes Hestens Værns Ur til Husar Tved, alias Anja Hornbæk Andersen, som har ydet en særlig indsats for hestenes ve og vel og altid sat hestene før sig selv.
Læs mere her.  (kilde: Hestens Værn)

Bellingegård Sportsrideklub er certificeret indenfor opstaldning
Bellingegård Sportsrideklub (BELS) kan nu også reklamere med, at de er certificeret indenfor opstaldning. Opstaldningscertificeringen er den sidste nye certificeringsmulighed i Dansk Ride Forbunds certificeringsordning, og den har fokus på klubbens daglige drift af opstaldningsdelen. BELS var i forvejen certificeret indenfor organisation, sikkerhed, elevskole, ridelejr og D-stævne, og de kan nu tilføje den sjette certificering. Vi ønsker BELS stort tillykke.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Benedikte er ny DRF-mester
17 juniorekvipager dystede på Vilhelmsborg for at afgøre det indendørs DRF-mesterskab i springning. Efter en spændende finale stod det klart, at årets mester blev Benedikte Rie Truelsen på Qunnie. Det er Danish Derby Horseshows, der denne weekend er vært for de indendørs DRF-mesterskaber præsenteret af Ocean Textile Group A/S i springning for seniorer, ungryttere og juniorer.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Fri afbenyttelse af musik til stævner
Medlemsklubber under Dansk Ride Forbund kan frit bruge musik ved stævner uden at skulle betale det såkaldte Koda-vederlag. Det sikrer en aftale mellem forbundet og Koda og Gramex, der forvalter rettighederne for ophavsretsbeskyttet musik. Dansk Ride Forbund betaler en samlet pris for vores medlemsklubber, og vederlaget er dækket af klubbernes medlemskontingent.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Fra lukningstruet til en klub med overskud
I 2003 var Frederikshavn Rideklub truet af lukning på grund af dårlig økonomi. Der var mørkerøde tal på bundlinjen, og banken ville ikke låne klubben penge. Klubben tog sagen i egen hånd og fik vendt det svimlende underskud til et overskud. Kampgejst, sammenhold og kreative initiativer var vejen frem.stigefyldte Olympia Horse Show med hesten Quova de Vains, og hans alternative tilgang til træningen har givet lidt blandede reaktioner hos kollegerne.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Mød toprytteren Luca Moneta der bruger ’gulerod frem for pisk’ for at nå til tops
Italienske Luca Moneta er en af verdens førende springryttere og kaldes ’Gulerodsmanden’ af sine kolleger. Sidste år vandt han ’Puissance’ ved det prestigefyldte Olympia Horse Show med hesten Quova de Vains, og hans alternative tilgang til træningen har givet lidt blandede reaktioner hos kollegerne.

Lav en strategisk frivillighedsindsats
Der er fantastisk mange frivillige ude i klubberne, men der er stadig brug for flere. Det kan være en udfordring at tiltrække og fastholde tilstrækkelig mange frivillige til at holde aktiviteterne i klubberne ved lige, og det kræver, at der lægges en seriøs plan og formuleres en strategi for arbejdet. Den udfordring vil vi gerne imødekomme. Med vores nye Frivillighedsstrategi hjælper vi klubberne med at yde en målrettet indsats i forhold til at rekruttere og fastholde frivillige
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Nicolai Kaas Nordstrøm bliver ny kommerciel chef i Dansk Ride Forbund
1. januar 2015 tiltrådte Nicolai Kaas Nordstrøm som kommerciel chef i Dansk Ride Forbund. Han kommer fra en stilling som kommerciel chef i Dansk Hestevæddeløb, og tidligere var han kommerciel chef for Charlottenlund Travbane, så hesteverdenen er ikke nyt land for Nicolai. Han afløser Lars Moss, der har været sponsorchef i forbundet i knap 2 år. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Hestens Værn ønsker mere fokus på dyrevelfærd
,
siger formand og dyrlæge Julie Fjeldborg. Myndighederne bør fokusere på, at efterforske og løse de veldokumenterede dyreværnsmæssige problemstillinger, der desværre er dagligdag for mange danske heste, i de udsatte hestehold. Det sker desværre ikke i dag. 
Læs mere her.  (kilde: HV)

Er Træner 1 uddannelsen noget for dig?
Træner 1 uddannelsen henvender sig til ryttere og undervisere, der brænder for trænergerningen, og som ønsker kompetencegivende uddannelse til primært at undervise klubbens elevskoleryttere. Så hvis du brænder for at undervise, eller jeres klub ønsker at tilbyde elevskolens ryttere en spændende og varieret undervisning, så er det nu I skal af sted på uddannelse – tilmeldingen er åben.
Læs mere her.  (kilde: Helen Munksø)

Find vej i lysjunglen
Slås din rideklub også med store udgifter, hvor det ville være rart med en hjælpende hånd så lad jer inspirere af Broagerlands Rideklub. Det er nemlig lykkedes dem at låne 60.000 kr. rentefrit af Sønderborg Kommune til udskiftning af deres gamle strømslugende natriumlamper i ridehallen.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Hvordan er det lige med energibånd?
Vi får mange henvendelser fra ryttere og officials, der er usikre på reglerne for brug af energibånd til heste. Reglerne varierer fra disciplin til disciplin, og nedenfor kan du få et overblik. 
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard)

Øget risiko for forfangenhed
Pas på lige nu. Overgangen med begyndende nattefrost øger risikoen for forfangenhed; men hvorfor?

Rideteknik:
Letridning med og uden rygsving.
Det er meget lettere at ride letridning på en hest der arbejder korrekt og med rygsving. Få tips til hvordan du ser og mærker, om hesten arbejder rigtigt.
Se filmen her. 
(kilde: HorseConsult)

Hvorfor gå til hestevæddeløb?
Hvis nogen spurgte dig, om du ville med til hestevæddeløb, så tænker du måske, at det er noget din bedstefar kunne lide at gøre, men at du ikke er interesseret. Men hestevæddeløb på højere niveau er faktisk en vidunderlig oplevelse af mange forskellige årsager.


Undermenu2016 | Hesteinfo A/S | Aalborgvej 20 E | 9492 Blokhus | Tlf. 40 96 23 44 | Kontakt

Powered By Infokey A/S - Template By Infokey A/S - Opsat af Infokey A/S