Velkommen > Kend din hoppefamilie

Kend din hoppefamilie

Er erfaren avler vil altid vide værdien af en god hoppefamilie og dermed også den stamhoppe som ligger til grund for den enkelte hoppe. I Dartmoor Pony Society, har man 62 hoppefamilier plus de som siden er kommet til, via hopper taget ind fra heden. Disse vil altid være tilføjet et SR1, SR2 og SR3 i de første tre hoppegenerationer. Hingstene vil være fuldt kårede.

(På samme måde som Trakehnerhopper fra hovedstutteriet i Trakehnen og de hopper som  senere er blevet "samlet op" efter II verdenskrig)

De oprindelige FM hoppefamilier, som de benævnes, regnes af mange avlere for mere "afprøvede" og mere "sikre" end de nyere tilkomne og derfor har de nye SR efterkommere det ikke altid så let i en salgssituation. Kvaliteten på individet fra de to grupper bør der ikke være nogen forskel på, men avlssikkerheden er måske mere sikker på 10 kendte generationer, end på 3. Til gengæld er nyt blod af vital vigtighed for en truet ponyrace, især når det nu engang stadig er til stede.

Klostermarkens stamhopper er ud af følgende 3 hoppefamilier:

Jubilee D 505:                     FM2 Judy V

Sj aryds Frida D 576:          FM43 Widecombe Fair

Anemone Dallas D 582:       FM24 Goosberry II

Gydens Brown Star D 423:  FM24 Goosberry II

Alle Klostermarkens afkom begynder med morens forbogstav (ligesom man SKAL i Trakehneravlen) "J" "F" "A" og "B"

Kunne du selv tænke dig at kende din egen hoppes liniegrundlægger eller stamhoppe om man vil, skal jeg gerne hjælpe dig. Bare send en mail med navn og kårings- eller ID nummer.